محققان دانشگاه پریستول انگلیس:
امید جدی به درمان بیماری ام اس
28 شهريور 1393 ساعت 14:52
محققان دانشگاه پریستول انگلیس راه جدیدی برای متوقف کردن بیماریهای خود ایمنی از جمله MS یافته اند.
با توجه به نتایج تحقیقات منتشر شده، دانشمندان موفق به کشف چگونگی از کار انداختن بیماری های خود ایمنی مانند اِم اِس شده اند.
محققان در دانشگاه بریستول بریتانیا، این کشف را به عنوان دستیابی به یک موفقیت مهم توصیف کرده اند و می گویند که این اکتشاف می تواند زندگی میلیون ها نفر را در سراسر جهان بهبود بخشد.
در این تحقیقات که روز ۳ سپتامبر ۲۰۱۴ مطابق با ۱۲ شهریور ۱۳۹۳ در مجله Nature Communications منتشر شد (http://goo.gl/VWGJIX)، تیم محققین طریقه جلوگیری از حمله اشتباه سلول های دفاعی به بافت های سالم را در بیماری های خود ایمنی شرح دادند.
این تیم موفق به کشف این مهم شد که چطور سلول ها به جای محافظت در برابر بیماری، تبدیل به سلول های مهاجم به بافت های سالم می شوند و سیستم ایمنی بدن را دچار اشتباه می کنند.
امید است که استفاده گسترده از ایمونوتراپی آنتی ژن خاص (Antigen-Specific Immunotherapy) به عنوان درمان برای بسیاری از اختلالات خود ایمنی منجر شود.
با موفقیت این روش می توان از آن برای درمان کامل اِم اِس، دیابت نوع ۱ و بیماری گِریوز (گِریوز یا بیماری بازدو نوعی پرکاری اتوایمیون تیروئید است که معمولاً همراه بااگزوفتالمی (بیرون زدن چشم از حدقه) است.) بهره برد.
اِم اِس به تنهایی در حدود صد هزار نفر در بریتانیا و دو و نیم میلیون نفر را در سراسر جهان گرفتار خود کرده است.
در این تحقیقات، دانشمندان موفق شدند به صورت انتخابی سلول هایی که باعث بیماری خود ایمنی توسط حمله سلول های دفاعی به بافت های سالم بدن بود را به سلول هایی تبدیل کنند که قادر به حفاظت در برابر بیماری باشند.
این نوع تبدیل سلول قبلا فقط برای درمان آلرژی ها به کار گرفته می شد ولی پس از این کشف مهم از آن برای درمان بیماری های اختلالات سیستم خود ایمنی بدن نیز می توان استفاده کرد.
همچنین این تحقیقات نشان می دهد که درمان موثر را می توان با افزایش تدریجی دوز آنتی ژن تزریق شده به دست آورد.
به منظور تجزیه و تحلیل این نوع ایمونوتراپی و بررسی عملکرد شیوه درمان، دانشمندان با بررسی سلول های ایمنی که در این روش تحت درمان قرار گرفته اند، متوجه تغییرات ژن ها و پروتئین های آن می شوند.
بررسی و یافتن تغییرات در ژن ها به آنها کمک کرد که بتوانند شیوه تبدیل سلول مهاجم به سلول مدافع را به سرانجام برسانند.
نتیجه این است که با این تغییر در ژن ها، سلول های سیستم ایمنی بدن بافت های سالم را نادیده می گیرند و همزمان از آن قابلیت برخوردارند تا با عفونت ها (ویروس ها) مقابله کنند و این بدان معنا نیست که این سلول ها قابلیت پیشین دفاعی خود را از دست می دهند.
پژوهشگران می گویند استفاده از دارو برای سرکوب این سری سلول های سرگردان سیستم خود ایمنی که دچار اشتباه در تشخیص دوست از دشمن شده اند، منجر به دیگر عفونت ها، گسترش تومورها و اختلالات جبران ناپذیر در سیستم نظارتی و دفاعی بدن می شوند.
این روش درمان در حال حاضر در شرکت فناوری زیستی Apitope خارج از دانشگاه بریستول مراحل تحقیق و توسعه بالینی را طی می کند.
ترجمه: بهاره شقاقی
کد مطلب: 29311
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcfymd0.w6d1yagiiw.html