همزمان با پنجمین سالگرد آخرین حضور هاشمی در نماز جمعه/

وقتی هاشمی برای بازگشت به نماز جمعه لحظه شماری اما در ظاهر این موضوع را نفی می کند؛ مردم می دانند چرا به نمازجمعه نمی آیم!

23 تير 1393 ساعت 22:20


این روزها که پنچمین سالگرد آخرین نماز جمعه هاشمی رفسنجانی در تاریخ جمهوری اسلامی است، وی باز هم در عین انکار علاقه خود برای بازگشت به این جایگاه، در جمع تعدادی از همفکرانش گفته است: «مردم می دانند چرا به نمازجمعه نمی آیم ... تا آخرين نفس نيز در خدمت ايران عزيز و نظام اسلامي خواهم بود ولی نمی خواهم تندروها، مردم را به خصوص در مراسم سياسي و عبادي به زحمت بيندازند!»

به گزارش خط نیوز ، درست پنج سال قبل در تیرماه ۱۳۸۸ بود که هاشمی رفسنجانی برای آخرین بار به دانشگاه تهران رفت تا خطبه های نماز جمعه را ایراد کند، هر چند از قبل هم می شد پیش بینی کرد که محور سخنان وی چه خواهد بود اما هاشمی از این فرصت نیز به بدترین نحو ممکن استفاده کرد و با بیان سخنان دو پهلو و بعضا حمله به نظام، بهترین خوراک برای رسانه های خارجی را فراهم کرد تا هم آخرین حضورش در نماز جمعه را تجربه کند و هم رسانه های ضد انقلاب را برای مانور روی محورهای خطبه هایش مشتاق تر و ذوق زده تر از همیشه کند.

هاشمی در آن روزهای حساس و تاریخی، به جای تلاش برای آرام کردن بخش هایی از جامعه که دچارشبهه و دروغ بزرگ تقلب در انتخابات شده بودند، اوضاع کشور را «بحرانی» توصیف کرد و خواستار آزادی زندانیان سیاسی شد.» وی در ادامه نیز تصریح کرد:

«برخی مسائل به‌اواخر دوران تبلیغات برمی‌گردد که فضای تردید به‌وجود آمد و افرادی پیدا شدند که تردید پیدا کردند. من معتقدم بذر این تردید در برخی مواقع با اعمال نادرست صداوسیما به وجود آمد. تبلیغات نادرست و عمل نادرست صداوسیما باعث شد، بذل تردید در دل مردم به‌وجود بیاید که مثل خوره به‌جان ما افتاده است. ما تردید را بدترین مصیبت می‌دانیم و معتقدم که برای رفع تردیدها باید چاره‌ای اندیشیده شود که این کار در درازمدت امکان‌پذیر است.» وی پیشهاداتی برای برون‌رفت از وضعیت فعلی که وی آن را بحران نامید، ارائه کرد.

این اظهارات هاشمی هاشمی که همزمان مورد استقبال و سوت کف! های سبزها و اوباش در خیابان های اطراف دانشگاه تهران واقع شده بود، روزهای بعد نیز به شدت مورد حمایت رسانه ها و چهره های شاخص ضد انقلاب قرار گرفت، بگونه ای که محسن مخملباف بعد از آن اعلام کرد: «اگرچه برای جنبش سبز حضور مردم مهم تر از صحبت های هاشمی قلمداد شده بود، با اين همه صحبت های هاشمی به نفع جنبش سبز بود. او به خلاف هميشه که در ميانه می ايستاد، اما از منافع رهبر حرف می زد، اين بار در ميانه ايستاد و برخی از خواسته های جنبش را مطرح کرد.»

و یا شیرین عبادی که گفت: «آنچه آقاي رفسنجاني گفتند، عين حقيقت است كه اپوزيسيون مي‌گويد.»

اما عجیب‌ترین و تاسف‌برانگیز‌ترین مساله‌ای که در نماز جمعه ۲۶ تیر روی داد، حضور افرادی بود که حتی ابتدایی‌ترین آداب نماز را هم بلد نبودند و با اقدامات خارج از شأن و عرف خود، موجب ناراحتی خاطر نمازگزاران را فراهم کردند.

این افراد با حضور مختلط در نماز و همچنین عدم رعایت پوشش مناسب، صحنه‌هایی را رقم زدند که انتشار عکس‌های آن هم با واکنش شدید مردم متدین روبرو شد.

برخی نيز این نماز جمعه را با نمازهای نمایشی گروهک‌های چپ و مارکسیست در ابتدای انقلاب اسلامی مقایسه کردند.

در مجموع به نظر می رسد در حالی که هاشمی در عین انکار علاقه خویش برای بازگشت به نماز جمعه تلاش دارد پروژه فشار به نظام را برای این موضوع کلید بزند، در ظاهر با انکار این مساله قصد دارد خود را چندان نسبت به این مساله راغب نشان ندهد، اما در هر صورت آنچه قطعی است، عدم بازگشت وی به این جایگاه حساس و مقدس است چرا که پیش از این وی در بزنگاه های لازم، نتوانسته امتحان خود را به خوبی در این باره پس دهد.
رجا


کد مطلب: 28411

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcfyjd0.w6dcyagiiw.html

خط نيوز
  http://khatnews.com