گفتمان « اسلام ناب » باید به کوچکترین رفتارهای انتخاباتیش هم اهتمام تام بورزد و اجازه ندهد این آب گوارا و شیرین هر چند اندک نیز باشد هم بستر رودخانه ای خروشان ولی انباشته از فضولات شود.
پوریا ترکمن؛ یادم هست چند سال پیش برای کاندیدای محترمی تبلیغات انتخاباتی را شروع کرده بودیم. یکی از این تبلیغات، ارسال پیامک بود، یک روز یکی از دوستان به نکته ی ظریفی ما را توجه داد که آیا اطمینان دارید که این پیامک ها برای مخاطبان ایجاد آزار نمی کند؟! وقتی بررسی کردیم دیدیم برخی از افراد از دریافت این پیام ها ناخوشنودند و به همین دلیل برای جامعه ی مخاطب پیامی فرستادیم که در صورت عدم رضایت از دریافت پیامها مثلا عدد 1 را بفرستید. پس از چند روز یکی از کسانی که قصد همکاری با ما داشت از انتشار پیام دوم اظهار ناخرسندی کرد و وقتی گفتیم اخلاقی و دینی این است که موجب مزاحمت نشویم پاسخ داد: وقتی به عرصه ی رقابت آمدی، این حرفها را باید کنار بگذاری!حکایت این روزهای انتخابات یازدهمین دوره ی ریاست جمهوری نیز همچون گذشته دربردارنده ی بعضی از رفتارهای غیر اخلاقی است که متاسفانه از سوی طرفداران بسیاری از کاندیداها در حال دامن زدن است و متاسفانه برخی از کاندیداها نیز در این مسیر قدم برمی دارند. هشدار رهبر فرزانه انقلاب در حرم مطهر امام راحل نشان داد که ایشان نیز از برخی تخریب ها و سیاه نمایی ها گله مندند.
در این بین اما هجوم و تخریب و انتقادهای بی رحمانه و صد البته بعضا غیر صحیح بر روی برخی بیشتر از دیگری است که با سند و مدرک می توان نشان داد هجوم تبلیغاتی بر روی کاندیدای جبهه ی مقاومت و پیشرفت یعنی دکتر سعید جلیلی بسیار بیشتر از دیگران است.
البته این را نیز نباید از نظر دور داشت که برخی کاندیداها متاسفانه در اظهارات خود سخنانی گفته و مواضعی گرفته اند که با هنجارهای شرعی و قانونی کشور در تعارض تام است مثل حمایت دو تن از کاندیداهای محترم از یک خواننده و یک کارگردان که در رفتارهایشان عدم تقید به اصول اخلاقی و شرعی را نشان داده اند. خب نمی توان از جامعه انتظار داشت تا این سخنان را نقد نکند اما بسیاری از تخریب هایی که علیه دکتر جلیلی صورت گرفته و میگیرد با دست مایه های پوچ نضج گرفته و می گیرند. مثالهای زیر را دقت بفرمایید:
1
- علی مطهری: پیروزی جلیلی در انتخابات خسارت بار است؛ 2-نگرانی از اینده اقای جلیلی نقطه مشترک ،بین طرفداران اقای جلیلی و طرفداران دیگر نامزدهای ریاست جمهوری در صورت انتخاب شدن اقای جلیلی ،در حال حاضر هست.
3-داوود احمدینژاد: جلیلی همان راه برادرم را میرود 4- بااشاره به فیلم تبلیغاتی جلیلی:
دست آخر اینکه رئیس جمهور آینده می باید اعتبارش را از حضور در متن زندگی مردم دریافت کند، نه افتخار به دیدار با این یا آن، مقام خارجی!
دهها مثال دیگر از این دست را می توان یافت که نه از بوقهای تبلیغاتی بیگانه که از سمت و سوی برخی دوستان در کشور در حال انعکاس و انتشار است.
در هر حال می توان کاملا درک نمدو که چرا این هجم تبلیغات منفی از سوی برخی اصولگرایان هم صدا با رسانه های غربی در حال تکرار است و در این مجال جایی برای ابراز آن نیست .
اما نکته ی اصلی برای آنها که می خواهند در انتخابات فعلی برای جلیلی فعالیت کنند اصالت دادن به اخلاق و پرهیز از هرگونه بداخلاقی و تمسک به ابزارهای نامناسب در جهت حذف رقیب است.
ابزارهای نامناسب و غیر اخلاقی شاید بتوانند در کوتاه مدت پاسخ بدهند اما تتاثیرگذاری آنها در بلند مدت و به قول تاثیر ممتد از آنها برنخواهد خاست و اثر موضعی و کوتاه مدت نیز تنها موجب هرز رفتن آرمانها خواهد شد.
ما برای تبلیغ جلیلی کوچکترین حرکت غیر اخلاقی و غیر اعتقادی را انجام نمی دهیم چون اعتقاد و مرام آنها که بر سلک «اسلام ناب» می زیند آن است که « من یتق الله یجعل له مخرجا و یرزقه من حیث لا یحتسب»
گفتمان « اسلام ناب » باید به کوچکترین رفتارهای انتخاباتیش هم اهتمام تام بورزد و اجازه ندهد این آب گوارا و شیرین هر چند اندک نیز باشد هم بستر رودخانه ای خروشان ولی انباشته از فضولات شود.
برای ما رای آوردن جلیلی مرحله ی دوم کار است و در وهله ی نخست باید اصل رقابت دینی را رعایت کنیم، اگر رای منتیج به آنچه ما می خواهیم شد که تازه آغاز تعهدی سنگین به ملت است که هیچ یپرایه ای را بر خود نمی بیند و اگر خداوند نخواست تا آنچه ما مطلوبمان است صورت پذیرد از این مسئله خرسندیم که برای دست یافتن به دستمالی قیصریه ی اعتقاداتمان را نسوزانده ایم.
البته نمی خواهم بگویم تاکنون هیچ اشتباهی از سوی دوستداران دکتر جلیلی صورت نپذیرفته است اما آنچه مهم است این است که ما در این مسیر آنجایی که خس و خاشاکی هم به راهمان می خورد به سرعت و دقت آن را حذف کنیم.
نگران این هم نباید بود که دیگران با سخنان واعمالی غیر منصفانه و غیر مومنانه دست به تخریب و تحقیر بزنند که دلهای مومنان بین دو انگشت خداست و اوست که غالب بر قلوب است.
ما به جای دو قطبی تخریب- تخریب، اصل « خذالعفو » را باید پی بگیریم و بدانیم قلبهای مومن و دستهای صادق به آسمان برخاسته چه معادلات را که در طول تاریخ به هم نزده اند.
کمترین ثمره ی نگاه مومنانه به عرصه ی تبلیغات انتخاباتی این دوره برای ما می تواند همان الگوسازی انتخاباتی نمونه و مومنانه باشد . انشالله