نگاهی به سخنان رئیس جمهور در رسانه ملی
به نام دولت و به کام دولت؛ باز هم قرعه به نام دولت
پارسینه , 13 تير 1392 ساعت 11:50
شب گذشته محمود احمدینژاد در شبکه اول سیما حاضر شد و به ارائه گزارشی از عملکرد دولت نهم و دهم در حوزههای گوناگون پرداخت. از سیاست خارجی و سیاست داخلی گرفته تا تشریح برنامههای اقتصادی و اجتماعی. از خدمت رسانی دولت در حوزههای گوناگون تا وعده برای حضور مجدد در سیما و تشریح بیشتر گزارش عملکرد خود در این هشت سال برای مردم.
محمود احمدینژاد در کنار ارائه آمار و ارقام دولت خود گریزی هم به حوزه فرهنگ و کتاب زد و آماری هم در این حوزه ارائه داد. بنا بر آمار ارائه شده از سوی رئیس جمهور در دولتهای نهم و دهم نزدیک به ۳۶۵ هزار عنوان کتاب منتشر شده است و این در حالی است که از اول انقلاب تا سال ۸۴ تنها ۶۵ هزار عنوان کتاب منتشر شده بودند.
بر اساس گفتههای رئیس جمهور این گونه میتوان بیان کرد که دولت احمدینژاد در طی ۸ سال ۳۶۵ هزار عنوان کتاب منتشر کرده است اما سه دولت گذشته ( دولت میرحسین موسوی، هاشمی رفسنجانی و سید محمد خاتمی) در بازه زمانی ۲۴ سال تنها ۶۵ هزار عنوان کتاب منتشر کردهاند. یعنی دولت احمدی نژاد ۵.۶ برابر سه دولت گذشته در حوزه نشر فعالیت داشته و کتاب منتشر کرده است.
باز هم بنا بر آمار ارائه شده از سوی دولت، در ۸ سال حضور احمدینژاد در قدرت سالانه نزدیک به ۴۵ هزار و ۶۲۵ کتاب، ماهانه ۳۸۰۰ و روزانه ۱۲۵ عنوان کتاب در کشور منتشر شدهاند. آمار انتشار ۱۲۵ عنوان کتاب در هر روز آمار بسیار خیره کننده و دهان پرکنی است اما آیا اهالی فرهنگ و جامعه کتابخوان هم این آمار را تصدیق میکند و از افزایش این چنینی کتاب رضایت دارد؟
نگاهی به وضعیت نشر در چند سال گذشته و نشستن پای درد و دل اهالی نشر و کتاب جز دیگری را نشان میدهد. نمونه بارز آن هم صحبتهای اخیر سید مهدی شجاعی درباره وضعیت نشر و کتاب در کشور بود. وی در مصاحبهای عنوان کرده بود که باید ۴۰ سال سپری شود تا مضرات دولت احمدینژاد در صنعت نشر بر طرف شود و به سال ۸۴ بازگردیم.
سخنان و گزارشهای رئیس جمهور در حوزه نشر تفاوت از زمین تا آسمان با واقعیت دارد. اگر آمار ۳۶۵ هزار عنوان کتاب در ۸ سال هم واقعیت داشته باشند، باید پرسید که این تعداد کتاب منتشر شده در چه تیراژی منتشر شدهاند و هم اکنون تعداد کل این کتابها چقدر است و در کجا نگهداری میشوند. از سوی دیگر باید پرسید چرا به رغم انتشار این تعداد کتاب، ناشران و نویسندگان و مترجمان و دیگر اهالی کتاب از اوضاع نشر کتاب گلایه دارند و هر روز اخبار ناخوشی از بسته شدن کتابفروشی یا قهر اهالی کتاب با وزارت ارشاد میشنویم.
کد مطلب: 16693
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcexp8z.jh8poi9bbj.html