حماسه ای دیگر در راه است؟

آیا فردا ایران حضور در جام جهانی فوتبال را تقدیم مردم می کند؟

27 خرداد 1392 ساعت 7:33


 مرحله گروهی رقابت‌های مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل در منطقه آسیا در شرایطی فردا به پایان می‌رسد که در گروه اول رقابت‌ها تیم ملی ایران با ۴ پیروزی و یک تساوی و دو شکست و ۱۳ امتیاز در رده دوم قرار دارد و در صورت کسب نتیجه لازم مقابل کره‌ جنوبی در دیدارامروز برای چهارمین بار راهی جام جهانی خواهد شد.

تیم ملی ایران که تنها یک گام دیگر تا رسیدن به جام جهانی فاصله دارد باید از ساعت ۱۶:۳۰ فردا(سه‌شنبه) به وقت تهران در اولسان کره‌جنوبی به ‌مصاف یکی از حریفان سنتی خود کره‌جنوبی برود؛ کره‌‌ای که با ۱۴ امتیاز صدرنشین گروه محسوب می‌شود.

از دیدارهای به یاد ماندنی دو تیم می‌توان به مرحله یک‌چهارم نهایی جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۹۶ اشاره کرد؛ جایی که شاگردان محمد مایلی‌کهن سرمربی آن‌ زمان کشورمان موفق شدند با نتیجه ۶ بر ۲ مقابل کره‌ای‌ها به برتری برسند تا بهترین برد ایران مقابل کره جنوبی به این ترتیب رقم بخورد.

نگاهی به تاریخچه این رقابت نشان می‌دهد کره‌ جنوبی بیش از ۸ سال است که نتوانسته در وقت معمول بازی، ایران را مغلوب کند و آخرین پیروزی آن‌ها در سال ۲۰۰۵ و در دیداری دوستانه به دست آمده است.

تیم ‌ملی کشورمان هم در دیداری دوستانه در سال ۲۰۱۰ با تک گل مسعود شجاعی در خاک کره و در ورزشگاه جام جهانی سئول به برتری رسیده است، ضمن اینکه دیدار رفت دو تیم که با یک گل به سود کشورمان و ۱۰ نفره حاصل شد از دیدارهای خاطره‌انگیز دو تیم محسوب می‌شود.

در مجموع ۲۶ دیدار برگزار شده میان ایران و کره‌ جنوبی، تیم‌ ملی کشورمان ۱۰ برد را کسب کرده است، متحمل ۹ شکست شده و ۷ دیدار نیز با تساوی خاتمه یافته است. کره‌ جنوبی موفق شده در دیدارهای رو در رو ۳۲ گل به‌ثمر برساند و ایران در مجموع ۲۷ بار دروازه این تیم شرق آسیا را فرو ریخته است.

بهترین پیروزی کره‌جنوبی با نتیجه ۵ بر صفر در سال ۱۹۵۸ در بازی‌های آسیایی توکیو بوده و بهترین برد ایران بازی تاریخی جام ملت‌های ۱۹۹۶ امارات بود که ملی‌پوشان ۶ بر ۲ کره را در هم کوبیدند.

همچنین جدال دو تیم تاکنون دو بار به پنالتی کشیده شده است که کره‌ای‌ها در هر دو دیدار پیروز میدان بودند.

*تاریخچه جدال ایران و کره‌جنوبی را در زیر می‌خوانید:

سال ۱۹۵۸: ایران صفر – کره‌جنوبی ۵

سال ۱۹۷۰: ایران صفر – کره‌جنوبی یک

سال ۱۹۷۱: ایران صفر – کره‌جنوبی ۲

سال ۱۹۷۱: ایران ۲ – کره‌جنوبی صفر

سال ۱۹۷۲: ایران ۲ – کره‌جنوبی یک

سال ۱۹۷۴: ایران ۲ – کره‌جنوبی صفر

سال ۱۹۷۷: ایران صفر – کره‌جنوبی صفر

سال ۱۹۷۷: ایران ۲ – کره‌جنوبی ۲

سال ۱۹۸۲: ایران یک – کره‌جنوبی صفر

سال ۱۹۸۶: ایران یک – کره‌جنوبی یک (در ضربات پنالتی کره ۶ بر ۵ پیروز شد)

سال ۱۹۸۸: ایران صفر – کره‌جنوبی ۳

سال ۱۹۹۰: ایران یک – کره‌جنوبی صفر

سال ۱۹۹۳: ایران صفر – کره‌جنوبی ۳

سال ۱۹۹۶: ایران ۶ – کره‌جنوبی ۲

سال ۲۰۰۰: ایران یک – کره‌جنوبی ۲

سال ۲۰۰۱: ایران صفر – کره‌جنوبی یک

سال ۲۰۰۴: ایران ۴ – کره‌جنوبی ۳

سال ۲۰۰۵: ایران صفر – کره‌جنوبی ۲

سال ۲۰۰۶: ایران یک – کره‌جنوبی یک

سال ۲۰۰۶: ایران ۲ – کره‌جنوبی صفر

سال ۲۰۰۷: ایران صفر – کره‌جنوبی صفر ( در ضربات پنالتی کره ۴ بر ۲ پیروز شد)

سال ۲۰۰۹: ایران یک – کره‌جنوبی یک

سال ۲۰۰۹: ایران یک – کره‌جنوبی یک

سال ۲۰۱۰: ایران یک – کره‌جنوبی صفر

سال ۲۰۱۱: ایران صفر - کره‌جنوبی یک

سال ۲۰۱۲: ایران یک - کره‌جنوبی صفر

سال ۲۰۱۳: ایران ؟ - کره‌جنوبی ؟

گزارش دیدار رفت دو تیم:

«تداوم شکست‌ناپذیری در آزادی؛ ۱۰ نفره هم کره را بردیم»

به گزارش خبرگزاری فارس، تیم ملی ایران از ساعت ۲۰ بیست و پنجم مهر ماه سال ۹۱ در ورزشگاه آزادی و در حضور حدود ۱۰۰ هزار تماشاگر در چارچوب مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۴ به مصاف کره جنوبی رفت و یک بر صفر به برتری رسید.

جواد نکونام در دقیقه ۷۵ تک گل سه امتیازی ایران را به ثمر رساند.

ایران در این دیدار با درخشش لژیونرهایی مثل قوچان‌نژاد، دژاگه و گلزنی نکونام توانست از سد تیم قدرتمند کره جنوبی بگذرد آن هم در حالی که از دقیقه ۵۵ با اخراج مسعود شجاعی ۱۰ نفره شد. تیم ملی با این پیروزی به صعود به جام جهانی امیدوار شد. ضمن اینکه طلسم شکست ناپذیری ایران در کشورمان برابر کره جنوبی حفظ شد.

عبدالمالک بشیر داور سنگاپوری به پارک جونگ وو، پارک جو یونگ و بئموسئوک از کره و مهرداد پولادی از ایران کارت زرد نشان داد.

شجاعی در دقیقه ۵۵ با دریافت کارت زرد دوم از میدان اخراج شد. کارلوس کی‌‌روش هم در دقیقه ۸۱ از روی نیمکت ایران اخراج شد.

با این پیروزی تیم ایران مثل کره جنوبی ۷ امتیازی شد و به دلیل تفاضل گل کمتر در رده دوم جدول قرار گرفت. ازبکستان در این گروه با ۵ امتیاز در رده سوم است و لبنان و قطر ۴ امتیازی در رده‌های چهارم و پنجم هستند.

ترکیب تیم ملی ایران:

سید مهدی رحمتی، پژمان منتظری، سیدجلال حسینی، خسرو حیدری، جواد نکونام، اشکان دژاگه، آندرانیک تیموریان (از دقیقه ۸۹ مازیار زارع)، محمد نوری (از دقیقه ۶۵ پژمان نوری)، مسعود شجاعی، مهرداد پولادی و رضا قوچان‌نژاد (از دقیقه ۷۱ محمدرضا خلعتبری)

سرمربی: کارلوس کی‌‌روش


کد مطلب: 15180

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdce7z8z.jh8nvi9bbj.html

خط نيوز
  http://khatnews.com