یک گام تا اتصال ریلی ایران به مدیترانه/ ایران و عراق کمیته مشترک تشکیل میدهند
تسنیم , 11 تير 1392 ساعت 9:27
با تشکیل کمیته مشترک ایران و عراق به منظور اجرای پروژههای ریلی، زمینه اتصال ریلی کشورمان از طریق راهآهن غرب به عراق و از آنجا به سوریه و کشورهای حاشیه مدیترانه فراهم خواهد شد.
اوایل دهه ۸۰ با هدف اولیه اتصال سه استان مرکزی، همدان و کرمانشاه به شبکه سراسری راهآهن، پروژه راهآهن غرب تعریف شد. راه آهن غرب از ایستگاه سمنگان اراک به سمت ملایر انشعاب پیدا کرده و سپس به نهاوند، کنگاور، صحنه، مرز خسروی و نهایتا به بندر لازقیه در کنار دریای مدیترانه متصل میشود.
این پروژه در حال حاضر بهعنوان یکی از مسیرهای مهم کریدور ترانزیتی شرق-غرب که کشورهای شرق ایران را به دریای مدیترانه متصل میکند از اهمیت بسیاری برخوردار است، بهطوریکه کشورهای همسایه به دنبال بهرهگیری از مزایای حمل بار ترانزیتی این مسیر ریلی در کوتاهترین زمان هستند.
در همین رابطه مدیر عامل راه آهن با اشاره به علاقه مسئولان عراقی برای احداث خطآهن شلمچه-بصره و کرمانشاه-خسروی-بغداد، گفت: بر اساس مذاکرات صورت گرفته با هیات راهآهن عراقی، کمیتهای مشترک میان دو کشور به منظور انجام فعالیت ها در۳ محور زیر ساختی، تولیدی و بهره برداری تشکیل میشود.
عبدالعلی صاحب محمدی با اشاره به اعلام آمادگی کارخانجات و شرکتهای ایرانی در خصوص تامین نیاز ریلی عراق، افزود: ۲ پروژه شلمچه- بصره به منظور اتصال ایران به عتبات عالیات و پروژه کرمانشاه-خسروی- خانقین- بغداد از جمله محورهای مورد بحث در حوزه زیر ساخت بود که هر دو کشور نسبت به آن علاقمند بودند و بر انجام آن تاکید داشتند.
وی تصریح کرد: طبق مذاکرات صورت گرفته متولیان راه آهن عراق در مورد پروژه شلمچه- بصره در نظر دارند تا از طریق طراحی تونل نسبت به ایجاد مسیر برای گذر از رودخانه شط العرب اقدام کنند که این مهم هم اکنون در دست انجام بوده و منابع اعتباری آن در نظر گرفته شده است.
وی افزود: هیات عراقی امیدوارند تا ظرف امسال یا سال آینده عملیات اجرایی این پروژه آغاز شود.
به گفته مدیرعامل راه آهن، با بهره برداری از این پروژه ایران به نجف،کربلا و عتبات عالیات متصل شود و در مقابل زائرین عراقی به منظور زیارت امام رضا (ع) می توانند از خطوط ریلی بهره بگیرند.
صاحب محمدی خاطرنشان کرد: همکاری به منظور احداث و بازسازی پروژه کرمانشاه-خسروی- خانقین- بغداد از دیگر موضوعات مورد همکاری بود که با این مهم علاوه بر تقویت روابط فرهنگی، توریستی دو کشور، ایران را به بندر لاذقیه و از آنجا به دریای مدیترانه متصل خواهد شد.
مدیرعامل راه آهن همچنین از ساماندهی سفارشات هیات عراقی به منظور تامین لکوموتیو، واگن باری و مسافری و همچنین تعمیر و بازسازی آنها ازکارخانجات و شرکت های ایرانی خبر داد و گفت: شرکتهای ایرانی از آمادگی کامل به منظور تحویل واگن های نو و تعمیر و بازسازی و تامین نیاز ریلی عراق برخوردار هستند.
صاحب محمدی محور سوم مذاکره را بحث بهره برداری عنوان کرد و افزود: انتقال تجارب راه آهن ایران در حوزه مهندسی ترافیک، بهره برداری و نرم افزار بهره برداری از جمله مباحث مورد نظر در این محور است.
مدیرعامل راه آهن با بیان اینکه مناسبات تجاری و اقتصادی ایران در سطح خوبی قرار دارد و حجم قابل قبولی از کالاهای ایرانی به عراق منتقل می شود گفت: پیش بینی در مورد میزان بار جابجایی از طریق خطوط ریلی به مناسبات تجاری دو کشور بستگی دارد.
به گفته وی در حال حاضر نفت عراق نیز از طریق ایران به برخی کشورها صادر می شود و در صورت اتصال ایران به دریای مدیترانه هر دو کشور از مزایای ترانزیتی نیز بهره مند خواهند شد.
کد مطلب: 16476
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcd9o0f.yt0956a22y.html
خط نيوز
http://khatnews.com