محمد جواد لاريجاني در گفتگوي ويژه خبري:

شوراي نگهبان بساط غرب را به هم زد/ ادعاي منجي گري به درد رئيس‌جمهور نمي‌خورد

2 خرداد 1392 ساعت 22:36

دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که شوراي نگهبان بساط غرب را در احراز صلاحيت افراد به هم زد گفت: کانديداهايي كه احراز صلاحيت نشدند عکس العمل‌هاي بسيار مدني و مومنانه‌اي را نشان دادند.


دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه با بيان اين که شوراي نگهبان بساط غرب را در احراز صلاحيت افراد به هم زد گفت: کانديداهايي كه احراز صلاحيت نشدند عکس العمل‌هاي بسيار مدني و مومنانه‌اي را نشان دادند.
به گزارش خبرنگار حقوقي قضايي باشگاه خبرنگاران، راه‌هاي تحقق حماسه سياسي در جريان انتخابات آتي رياست جمهوري شب گذشته در برنامه گفتگوي ويژه خبري با حضور محمد جواد لاريجاني دبير ستاد حقوق بشر قوه قضاييه مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

محمد جواد لاريجاني در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجري برنامه که از وي پرسيد براي برگزاري انتخابات باشکوه در آينده نه چندان دور چگونه مي‌توان اين مراحل را به يک حماسه سياسي تبديل کرد گفت: روز انتخابات روزی است که ملت ما بايد با رای خود یکی از فرزندان مملکت را برای تصدی شغل مهمی انتخاب کنند.

وي با اشاره به اين که تاکنون مراحل انتخابات به نحو خوبي پيش رفته است اظهار داشت: خوشبختانه گرایش‌های اصلی کشور همه نیروهای خوبی را عرضه کردند، بنابراين اين امر ملاک اصلي کار شوراي نگهبان است به طوري که ملاک اين است که آيا گرایش های اصلی سیاسی کشور در انتخابات نماینده دارند يا خير .

* کانديداهاي احراز صلاحيت نشده بسيار پخته عمل کردند

اين تحليلگر و نظريه پرداز سياسي با بيان اين که کانديداهاي احراز صلاحيت نشده بسيار پخته عمل کردند و عکس العمل بسيار خوب و مومنانه‌اي را نشان دادند افزود: اين امر نشان مي‌دهد که تجربه عظيم ملت داراي بنای یک نظام مدنی سیاسی براساس عقلانیت اسلامی است.

لاريجاني با تاکيد براينکه نظام ما داراي ماهیت دمکراست و مبتنی بر تفکر اسلامی است، تصريح كرد: جمهوري اسلامي ايران روز به روز پخته‌تر مي‌شود و نشان مي‌دهد که ريشه مي‌دواند.

وي با اشاره به اين که ايران الگوي بسیار منحصر بفرد برای ملت‌های مسلمان است گفت: غرب طبيعتا از توفيق آن ناراحت است به گونه انواع تبلیغات را ازحمله به شورای نگهبان گرفته تا حمایت از برخی از افراد آن هم به اسم، مرتکب شدند.

اين تحليلگر سياسي با بيان اين کسانی که از عدم احراز صلاحيت بگويند ظلم عظيمي رخ داده است افزود: اين موضوع مصداق ظلم نيست زيرا ظلم يعني حق کسي تصويب بشود و از صاحب حق بازداشته شود.

لاريجاني با بيان اين که بعصي از کساني که ثبت نام کردند اسامی آنها اعلام نشده، نباید تلخ برخورد کنند ادامه داد: ‌درمیان افرادی که اسم آنها درنیامد،استاد دانشگاه و وزیر سابق هم وجود داشت بنابراين بايد گفت افراد فرهیخته برخورد بسیار متین داشتند.

* شوراي نگهبان بساط غرب را به هم زده است

اين تحليلگر سياسي با تاکيد براينکه شوراي نگهبان بساط غرب را به هم زده است تصريح کرد: ‌‌نقطه عزیمت نکات بسیارآموزند‌ه و دلگرم کننده‌اي دارد و به همین دلیل غرب بسیار ناراحت است.

وي در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه افرادی که اسامی آنها اعلام نشده بسیار دمکراتیک با موضوع برخورد کردند و بلوغ سیاسی نیز در جامعه و مردم دیده شده است گفت:، این امر نکته مهمی را نشان می‌دهد که ایران نه تنها در زمینه دانش و فناوری پیشرفت دارد بلکه در توسعه مدنی هم روز به روز پیشرفت می‌کند.

لاريجاني با اشاره به اين که مردم پذيرفته‌اند که بايد در چارچوب قانون عمل کنند بيان کرد: ما مدعي نيستيم که قانون اشکالي ندارد.

اين نظريه پرداز با اشاره به اين که رفتار قانوني بسيار حکايت کننده از مدنيت است اظهار داشت: شايد بخشي از آن به خاطر آموزش‌هاي رسانه ملي و ديگر رسانه‌ها باشد که مسائل را به نحو عمومي بيان مي‌کنند.

وي با بيان اين که مردم طالب مشي قانوني هستند ادامه داد: حماسه فقط به تعداد حضور نیست بلکه با کیفیت حضور،‌ نحوه مشارکت، نحوه مدنیت که مردم به نمایش می‌گذارند و هم چنين بعلاوه انتخاب خوب هم هست.

اين تحليلگر سياسي با بيان اين که با اعلام اسامي احراز صلاحيت شده وارد پروسه نهايي براي روز بسيار تاريخي شده‌ايم اضافه کرد: مردم باید با دقت و بهترین را انتخاب کنند که بتواند این بار سنگین را پیش ببرد.

لاريجاني در پاسخ به سوال ديگري مبني براينکه چرا غرب در تلاش است کشور را دو قطبي جلوه دهد افزود: دشمن براي ضربه زدن به نظام برنامه‌هاي بسياري دارد.

وي با بيان اين که دشمنان در فتنه ۸۸ پس از برگزاري انتخابات پرشکوه به دنبال سواستفاده بود اين در حالي است که اين بار هم اين فرآيند را آغاز کرده است افزود: اولین استراتژی دشمن این بود که مردم را از مشارکت دور کنند و بعد در نهایت پررویی برای ما کاندیدا معرفی کردند.

اين سياستمدار خاطر نشان كرد: سخنگوی دولت آمریکا تصمیم شورای نگهبان را محکوم می‌کند و می‌گوید چرا فللان فرد یا افراد نیستند پس انتخابات آزاد نیست.

لاريجاني با اشاره به اين که این کار، نهایت وقاحت یک حکومت در دخالت در کار دیگران را نشان مي‌دهد تصريح کرد: مردم در دهان چنين وقاحت و جسارتي مي‌زنند.

وي با اشاره به اين که دولت آمريکا از نظر نرم‌هاي رفتاري سقوط آزاد کرده است، افزود: اين امر ميزان عصبانيت و دستپاچگي آن‌ها را نشان مي‌دهد.

اين تحليلگر و نظريه پرداز با بيان اين که نظام جمهوري اسلامي نظامي مستقل در چارچوب قانوني خود است گفت:‌ دولت آمریکا در حق ملت ما جنایت‌ها و ظلم‌های بسیاری مثل همین تحریم‌ها کرده است.

لاریجانی نفس اين تحريم‌ها را بي‌شرمانه دانست و عنوان کرد: غرب پول ما را در فشارهاي اقتصادي بلوکه مي‌کند اين امر نشان دهنده دشمني عظيم آن‌ها نسبت به ملت ما است.

وي با اشاره به اين که انتخابات نشان می‌دهد که کار بسیار مهمی است، تصريح کرد: این انتخابات با مشی قانونی و با نظم به اينجا رسيده و با انتخاب احسن از لحاظ استحکام و تقویت منافع ملی اقدامی بی‌نظیر است.

اين سياستمدار و نظريه پرداز در پاسخ به سوال ديگري در خصوص معيارهاي دوگانه غرب در خصوص ايران چست گفت: دشمنان نمی‌خواهند بپذیرند غیر از خودشان دیگران تمدن و توسعه سیاسی هستند.

لاريجاني با بيان اين که باید در این حماسه خودمان باید مباحثه و نقد را در نهایت ادب و احترام داشته باشیم افزود: بايد نشان دهیم الگوی ما مباحثه است و نه بي‌ادبي.

وي با اشاره به خودمحوري و خود بزرگ بيني غرب گفت: غرب مي‌گويد اگر مثل ما نمي‌شويد پس خوب نيستيد.

*غرب بايد نتيجه انتخابات را بپذيرد

اين سياستمدار و نظريه پرداز با اشاره به اين که دمکراسی در ایران بسیار ریشه‌دار شده است که از نظر معیارهای حقوق بشری بزرگترین دستاورد محسوب مي‌شود خاطر نشان ساخت: غربی‌ها باید نتیجه انتخابات ما را بپذیرند و خواهند پذیرفت.

لاريجاني با بيان اين که اولين شرط در حقوق بشر دموکراسي قانونمند است گفت: در ايران قانون جاي بسيار محکمي دارد بنابراين نظام ما داراي اينرسي است.

*سياستمداران از ايجاد تنش اجتناب کنند

وي بااشاره به اين که پیش بینی این است که غربی‌ها تلاش می‌کنند تنش‌ها را در انتخابات وارد کنند افزود: سیاستمداران باید هوشیار باشند از ايجاد تنش اجتناب کنند.

اين نظريه پرداز با بيان اين که امروز وظیفه دولت و مجلس این است که با تمام توان درمقابل هرگونه تنش معیشتی هوشیار باشند گفت: ابتدا دولت در اجراي فاز اول هدفمندي نشان داد که موفق است.

لاريجاني با اشاره به اين که دشمن در تلاش است تا تنش مصنوعی ایجاد کند افزود: یکی از خدمات بزرگ دولت باید این باشد که هرگونه تنشی که دشمنان می‌خواهند به فضای انتخابات القا کنند، باید از آن جلوگیری کنند.

وي با اشاره به اين که رئیس جمهور نباید دل مشغولی داشته باشد که کسی که مورد علاقه او بوده اسمش درآمده یا خير اظهار داشت: مهم اين است که اين انقلاب و تجربه عظيم پيش برود.

*خدمات دولت با مسائل حاشيه‌اي زير سوال نرود

اين نظريه پرداز و سياستمدار گفت: خدمات بزرگ دولت نباید با این مسائل حاشیه‌ای زیر سوال برود.

لاريجاني در پاسخ به سوال ديگر مجری در خصوص اینکه اخباری که در مورد انتخابات پیش روی ایران از سوی غربی‌ها منتشر می‌شود چندین برابر خبر انتخابات در کشورهای دیگر مثل پاکستان، مالزی و ونزوئلا است، پس چرا اين حساسيت‌ها نسبت به ايران بالا است افزود: ‌این رفتار به خاطر موقعیت ویژه ایران است به طوري که ايران یک تجربه عظیم را با انقلاب آغاز کرد و یک نظام مدنی سیاسی و دمکراتیک را براساس اسلام پایه گذاری کرده است.

وي با اشاره به اين که اين تجربه رشد کرد و موفق شد و آثار آن محدود به مرزهای ما نبوده است خاطر نشان كرد: در صحنه‌هاي بين‌الملل ايران کشوري است که حرفش موثر است و خريدار دارد.

لاریجانی گفت:‌ در جریان هسته‌ای خدمتي که ما به کشورهای مختلف دنیا کردیم که بی نظیر است، به طوري که ما يک مونوپولی ظالمانه و کاملا تحمیل کننده را درمحروم کردن بقیه کشورها در استفاده از انرژی هسته‌ای شکستیم.

اين سياستمدار تصريح کرد: تجربه دموکراسي در ايران قابل مقايسه با آن شرايطي که وجود دارد نيست.

وي با اشاره به اين که ما انتخابات را به همان ظرافتي که مقام معظم رهبري فرمودند انجام مي‌دهيم افزود: دنیا به ما نگاه می‌کند که نامزدها انتخابات چگونه رقابت می‌کنند و مردم با چه توجهی نامزدها را انتخاب می‌کنند و در نهايت چگونه انتخابات برگزار می‌شود.

*رئيس‌جمهور نبايد حرف‌هاي فضايي بزند

اين نظريه پرداز سياسي با اشاره به خدمت بزرگ صدا و سيما براي ارائه فضاي خوب و کافي براي مناظره ادامه داد: کسی که رئیس‌جمهور می‌شود نبايد حرف‌های عجیب و غریب و فضایی بزند.

لاريجاني با اشاره به اين که رئيس‌جمهور باید متدین باشد و راجع به چند موضوع مهم باید حرف داشته باشد. بيان کرد: کسي که رئيس‌جمهور مي‌شود بايد در مورد مسئله هسته‌اي چارچوب مسائل را بداند و يا اين که توسعه فرهنگي، سياسي را براساس اسلام بفهمد و با مسائل منطقه‌اي آشنا باشد.

*ادعاي منجي گري به درد رئيس‌جمهور نمي‌خورد

وي با بيان اين که بايد فردي را انتخاب کنیم که مسائل اصولی را بداند گفت: ادعاي منجي بازي و اين که اوضاع کشور خطرناک است و بايد آن را نجات داد به درد رئيس‌جمهور نمي‌خورد.

لاریجانی گفت: این تفکر که من می خواهم منجی باشم مبتنی بر یک پیش فرض غلط است زیرا کشور برروی لبه پرتگاه نیست.

اين نظريه پرداز خاطرنشان ساخت: اگر کسي در فهم مسائل حقيقي دچار اشتباه است بهتر است راي نياورد بنابراين بايد گفت اگر خدايي نکرده کشور در لبه پرتگاه باشد رئيس‌جمهور توان کار را نخواهد داشت بلکه رهبري وظيفه دارد تا مسئولين قوا را جمع کند و حالت ويژه برگزار شود تا کشور نجات يابد.

وي افزود: ما فردی را می‌خواهیم که معقول و در چارچوب قانونی با افکار روشن و ادبیات سرراست و نه ادبیات پیچیده باشد.

وي با اشاره به اين که باید حجم تبلیغات کم و از نظر محتوا بالا باشد افزود: آنها باید زحمت بکشند و در مورد مسائل اصلی حرف بزنند و اين امر با کار خوب صداوسیما که کار پوستر چاپ کردن را دارد بی اثر شده است.

لاريجاني با بيان اين که کساني که مي‌خواهند رقابت کنند نباید حرفی بزنند که دشمنان از آن سوء استفاده کنند اظهار داشت: ایده جدید در چارچوب منافع ملی و با حفظ منافع ملی عیبی ندارد.

اين سياستمدار و نظريه پرداز با بيان اين که نبايد صحبتهايمان به گونه‌اي باشد که غرب تصور کند ما برده‌ايم گفت: بايد چارچوب جديدي را براي تعامل با دنيا با ايده اي جديد نظر بگيريم.

وي با اشاره به اين که نبايد در دنياي اسلام دچار تزلزل شويم افزود: انتخابات ايران انتخاباتي بسيار مهم است بنابراين بايد رقابت درجه يک را ارائه داد تا دنيا بفهمد چه رقابت خوبي در ايران حاکم است.

لاريجاني با اشاره به اين که بايد فرهيختگان را به مسابقه گذاشت و اين که ديد چه کسي فرهيخته‌تر است ادامه داد: خداوند زمينه را آماده کرده و ما بايد هنرمندي‌مان را عرضه کنيم.

اين نظريه پرداز و سياستمدار در پاسخ به سوال ديگري در خصوص تاثير اين حماسه بر روي موضوعات بين‌المللي چيست گفت: آثار اين انتخابات در منطقه به استقرار نظام‌هايي منجر مي‌شود که مورد تهاجم غرب بوده است.

وي با اشاره به اين که اين انتخابات در سطح بين‌المللي و بيداري منطقه هم آثار فراواني خواهد داشت تصريح کرد: روابط ما با همسایگان به استحکام بیشتر روی خواهد آوردو

وي ادامه داد: رئيس‌جمهور آينده اقتصاد ما را منضبط مي‌کند و معتقديم با توجه به برداشتي که غربي‌ها خواهند داشت وضع اقتصادي ما بهتر خواهد شد.


کد مطلب: 13991

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdccsoqs.2bq1o8laa2.html

خط نيوز
  http://khatnews.com