آخرین بازخوردهای مذاکره با آمریکا؛

چندصدایی در آمریکا نشانه چیست؟

18 مهر 1392 ساعت 11:45

کنگره آمریکا اگرچه به دنبال افزایش تحریم ها علیه ایران است اما در حال حاضر با مشکل اقتصادی بزرگتری در داخل این کشور روبرو است.


هر چند آمریکا در صدد آن است در مقابل جمهوری اسلامی ایران چهره به ظاهر متفاوت و مثبتی از خود به نمایش بگذارد اما گویا قراراست اسرائیل؛ هم پیمان استراتژیک آن نقش حقیقی و اصلی آمریکایی ها را بر عهده بگیرد و همان سناریوی همیشگی " پلیس خوب و پلیس بد" را در تقابل با جمهوری اسلامی تکرار کند . سناریویی که در آن هیچ نشانی از حسن نیت دیپلماتیک دیده نمی شود ! اسرائیلی ها هم به ظاهر در بوق و کرنا کرده اند که اینگونه رفتار آمریکایی را نمی پسندند و مصمم اند که مستقیما خود به تقابل با جمهوری اسلامی بپردازند !

از همین رو بود که آیت الله صادق آملی لاریجانی؛ رئیس قوه قضاییه امروز در جمع خانواده شهدا و ایثارگران ارومیه ؛ گفت : « اینکه رژیم صهیونیستی موضوع حمله به ایران را مطرح می کند، حماقت بزرگ این رژیم است. ایران کشور شیران است و هیچ کشوری جرئت حمله به ایران را ندارد »

پس از سفر رئیس جمهور به نیویورک و تماس تلفنی اوباما با وی برخی از تحلیل گران از بهبود روابط و پیدا کردن نقاط مشترک بین ایران و آمریکا سخن به میان آوردند اما کمتر از ۴۸ ساعت اوباما در جلسه با نتانیاهو اعلام کرد ؛ "گزینه نظامی برای مقابله با ایران هنوز روی میز است" و این نوع موضع گیری او باعث شد امید خیلی از دلبستگان به غرب نا امید شود و همچنین بدبینی رهبر معظم انقلاب اسلامی نسبت به آمریکایی ها اثبات شود.

یک هفته بعد از آن تماس تلفنی کنگره تصویب افزایش تحریم ها بر علیه ایران را به بعد از مذاکرات ۲۳ و ۲۴ مهر موکول کرد؛ خبری که رسانه های حامی مذاکره آن را نتیجه ی تماس تلفنی اوباما با روحانی می دانستند و تحلیلگران از آن به "چماق" غرب بالای سر تیم مذاکره کننده ایرانی تعبیر کردند.

نمایندگان کنگره آمریکا حتی به این نیز قناعت نکردند و در همین ایام نیز از تصویب افزایش تحریم ها حرف می زنند؛ امروز هم خبری در صدر اخبار برخی از رسانه ها قرار گرفت ! جمعی از قانونگذاران هر دو حزب کنگره آمریکا از دولت اوباما خواسته‌اند تحریم‌ها علیه رژیم ایران را شدت بخشد. گروهی که متشکل از نمایندگان دموکرات و جمهوریخواه کنگره آمریکا است از دولت «باراک اوباما» رئیس جمهور این کشور خواستند تا از تمام تحریم های مصوب مجلس نمایندگان کنگره آمریکا علیه رژیم ایران استفاده کند تا این تحریم ها مانع از دستیابی جمهوری اسلامی به تسلیحات هسته ای شود.

بسیاری از این قانونگذاران که نامه به اوباما را امضا کرده اند، به تازگی از سفر خاورمیانه به آمریکا بازگشته اند. این قانونگذاران در نامه دو صفحه ای خود به اوباما مدعی شده اند که به شدت نگران چشم اندازهای یک حکومت اسلامی هسته ای هستند. این قانونگذاران آمریکایی با بیان اینکه تغییری در سیاست هسته ای رژیم ایران به رغم روی کار آمدن «حسن روحانی» نمی بینند، در نامه خود به اوباما ضمن اینکه بر ضرورت اجرایی شدن تحریم ها علیه رژیم ایران توسط دولت اوباما تاکید کرده اند، مدعی شده اند که «ما آماده استفاده از زور در صورت لزوم هستیم»

از سوی دیگر به گزارش پایگاه "روسیا الیوم"؛ بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل ابتدای هفته جاری با تاکید بر ضرورت توقف فعالیت‌های هسته‌ای ایران خواستار تشدید تحریم‌ها علیه این کشور شد.

وی همچنین افزود صلح با فلسطینیان فقط در صورتی تحقق می‌پذیرد که آنان اسرائیل را به عنوان دولت قوم یهود به رسمیت بشناسند.

همزمان با صحبت های نخست وزیر رژیم صهیونیستی ؛ رییس ستاد ارتش اسرائیل هم گفته است که حمله به فلسطین اشغالی از چند جهت در تحت بررسی است و قصد دارد با این کار فشار را بر جبهه مقاومت افزایش دهد.!

رژیم صهیونیستی در واکنش به اظهارات حسن روحانی (در خصوص قصدش مبنی بر شفاف‌سازی برنامه های هسته‌ای کشورش که با استقبال بین‌المللی نیز مواجه شد ) در صدد آن است که آمریکا و جامعه بین‌الملل را به تشدید تحریم‌ها علیه ایران تشویق کند.

یک تحلیل‌گر سیاسی اعلام کرد ؛ شرایط فعلی و افزایش فشار‌های اسرائیل به کنگره آمریکا و کاخ سفید فقط یک فشار خارجی تلقی نمی‌شود بل‌که دولت آمریکا از داخل نیز با فشارهای سیاسی و اقتصادی ای مواجه خواهد بود که می‌تواند بر تصمیم کنگره مبنی بر تصویب افزایش تحریم‌های اقتصادی علیه ایران یا کاهش آن تاثیر بگذارد.

کنگره آمریکا اگرچه به دنبال افزایش تحریم ها علیه ایران است اما در حال حاضر با مشکل اقتصادی بزرگتری در داخل این کشور روبرو است. اوباما و کنگره در دو هفته اخیر بر سر تصویب لایحه بودجه درگیری داشته اند و عدم تصویب بودجه؛ اوباما را مجبور کرد دولت فدرال آمریکا را تعطیل کند.

با توجه به همه این شرایط اما در داخل همچنان دو نگاه نسبت به مذاکره با آمریکا وجود دارد. اگرچه وضعیت موجود نشان از عدم به نتیجه رسیدن مذاکرات از سوی طرف غربی است اما همراهان هاشمی رفسنجانی در تلاشند به هر نحو و با هر هزینه مذاکرات و رابطه با آمریکا را برقرار سازند و در این راه سایت هاشمی هر روز تیتر جدیدی را در نفی شعارهای اصلی انقلاب مثل «امام موافق حذف مرگ بر آمریکا بود!»؛ «مرگ بر ضد ولایت فقیه را حذف کنید»؛ «نمی شود با دنیا قهر کرد»‌و.... را منتشر می کند.

نگاه دوم که با بدبینی و بی اعتمادی به دولت آمریکا نگاه می کند به آینده این مذاکرات خوشبین نیست و معتقد است این مذاکرات بیش از آنکه برای جمهوری اسلامی فایده داشته باشد؛ تحمیل کننده هزینه خواهد بود.

منبع: وطن آنلاین


کد مطلب: 21811

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdccs4qi.2bqss8laa2.html

خط نيوز
  http://khatnews.com