آخرین اخبار از سقوط هواپیما در فرانسه؛
حضور خبرنگاران ایران در هواپیمای آلمانی چگونه رقم خورد؟
6 فروردين 1394 ساعت 11:56
آنگلا مرکل، فرانسوا اولاند و ماریانو راخوی، سران آلمان، فرانسه و اسپانیا پیش از ظهر چهارشنبه ۲۵ مارس در محل سقوط هواپیما حضور یافتند و در یک کنفرانس خبری پیام فرستادند.
به گزارش خط نیوز، سران سه کشور آلمان، فرانسه و اسپانیا پیش از ظهر چهارشنبه ۲۵ مارس (۵ فروردین) به همراه شماری از سیاستمداران بلندپایه سه کشور راهی محل سقوط هواپیمای جرمن وینگز شدند.
هواپیمای ایرباس ۳۲۰ جرمنوینگز حدود ساعت ۱۰:۴۵ روز سهشنبه ۲۴ مارس در منطقه صعبالعبور کوهستانی در جنوب فرانسه سقوط کرد و تمامی ۱۵۰ سرنشین و خدمه آن جان خود را از دست دادند.
آخرین آمار از شمار قربانیان
بر اساس آخرین گزارشها، شمار قربانیان آلمانی به ۷۲ نفر رسیده است که از میان آنها ۱۶ دانشآموز و ۲ معلم از مدرسهای در ایالت نوردراین وستفالن آلمان بودهاند.
شرکت هواپیمایی جرمن وینگز شمار قربانیان اسپانیایی را ۳۵ نفر اعلام کرده است، ولی پیش از آن یک مقام امنیتی اسپانیا شمار قربانیان کشور را ۴۹ نفر ارزیابی کرده بود.
آمار قربانیانی از ملیتهای دیگر هنوز به طور دقیق اعلام نشده است. براساس آخرین گزارشها دو خبرنگار ایرانی نیز از قربانیان هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، مدیرعامل شرکت جرمنوینگز وابسته به شرکت هواپیمایی لوفتهانزا روز چهارشنبه اعلام کرد که علاوه بر ۷۲ آلمانی و ۳۵ اسپانیایی، از ملیتهای آرژانتین، ونزوئلا، آمریکا، استرالیا و ایران هم هر یک دو مسافر در این پرواز حضور داشتهاند.
میلاد حجتالاسلامی و حسین جوادی خبرنگاران همراه تیم ملی فوتبال ایران در اردوی اتریش بودند.
مرحوم میلاد حجتالاسلامی خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم
حسین جوادی خبرنگار ورزشی روزنامه وطن امروز با هزینه شخصی، تیم ملی را همراهی میکرد. میلاد حجتالاسلامی نیز خبرنگار ورزشی سایت تسنیم بود که او هم با هزینه شخصی عازم سفر اسپانیا شد.
بنابر گزارش اختصاصی خبرنگار ورزشی رادیوفردا، آنها از اردوی اتریش برای تماشای خبرسازترین بازی باشگاهی جهان راهی بارسلون در اسپانیا شدند، اما به خاطر تمام شدن بلیتها موفق به ورود به ورزشگاه نشدند.
میلاد حجتالاسلامی طرفدار تیم بارسلونا بود و حسین جوادی هوادار رئال مادرید. آنها فقط با هماهنگی مسئولان مسابقه، شش ساعت قبل از بازی، اجازه ورود به ورزشگاه و بازدید از استادیوم را میگیرند و بلافاصله از ورزشگاه خارج میشوند.
این دو خبرنگار ایرانی، پس از ناکامی در تماشای مسابقه و پس از دو روز معطلی در بارسلون، موفق به تهیه بلیت پرواز مستقیم نمیشوند.
آنها قصد داشتند به سرعت به اتریش برگردند تا از بازی تیم ملی مقابل شیلی گزارش بگیرند و سپس برای مسابقه بعدی تیم ملی راهی سوئد شوند، اما راهی پیدا نمیکنند.
حسین جوادی که تسلط کامل به زبان اسپانیایی داشت، در آخرین تماس با اتریش، ضمن ابراز ناراحتی از بلاتکلیفی در فرودگاه بارسلون میگوید شاید بتوانیم جایی در پرواز فرانکفورت پیدا کنیم.
مرحوم حسین جوادی خبرنگار روزنامه وطن امروز
این آخرین ارتباط بود و دیگر تماسی برقرار نمیشود. در همین حین، خبر سانحه منتشر میشود و نگرانی بر اردوی تیم ملی سایه میاندازد. فهرست ملیت مسافران هم به تدریج اعلام میشود. اما نام ایران در جمع کشورهایی که اعلام شده درج نمیشود.
شرکت هواپیمایی جرمنوینگز پس از چند پرسش و پاسخ تلفنی با یکی از خویشاوندان میلاد حجتالاسلامی در خارج از ایران، سرانجام حضور او در پرواز را تایید میکند.
کنفرانس خبری سران سه کشور در منطقه
به گزارش دویچه وله، آنگلا مرکل، فرانسوا اولاند و ماریانو راخوی، سران سه کشور آلمان، فرانسه و اسپانیا در محلی مسطح در نزدیک منطقه کوهستانی محل سقوط هواپیما در چادرهایی که به سرعت برافراشته شده بودند، یک کنفرانس خبری برگزار کردند و سوگواری و همدردی خود را با اعضای خانواده قربانیان اعلام کردند.
فرانسوا اولاند، رئیسجمهور فرانسه در سخنان خود گفت که ملت فرانسه در کنار صدراعظم آلمان و ملت آلمان و بازماندگان قربانیان این فاجعه دردناک است. به محض اینکه این رویداد رخ داد، تمام مقامات فرانسه در این منطقه بسیج شدند.
اولاند افزود که جمعآوری بقایای اجساد بسیار دشوار است. او ابراز امیدواری کرد که خانوادهها بتوانند به محل حادثه بیایند و "ما بتوانیم از آنها با احترام تمام استقبال کنیم."
رئیسجمهور فرانسه گفت شماری خانوادهها به محل حادثه آمدهاند و دیگران نیز در راه هستند. کمکهای روانشناسی و خدمات دیگری مانند مترجم فراهم آمده تا خانوادهها بتوانند با امدادگران گفتوگو کنند. او افزود که یکی از جعبههای سیاه پیدا شده و کارشناسان به دنبال جعبه دوم هستند.
اولاند افزود: «مردم فرانسه با دو ملت سوگوار آلمان و اسپانیا ابراز همدردی و همبستگی میکند. این یک اندوه و تراژدی برای تمام اروپاست.»
در این میان شرکت هواپیمایی لوفتهانزا امکان سفر به محل فاجعه را برای خانوادههای قربانیان فراهم کرده و از آنها خواسته است برای آخرین وداع با عزیزان خود به منطقه سفر کنند.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت که با خانم هانهلوره کرافت، نخستوزیر ایالت نوردراین وستفالن آلمان به منطقه آمدهاست. خانم مرکل از تلاشهای بیدریغ ملت فرانسه و رئیسجمهور فرانسوا اولاند و تمام دستاندرکارانی که حرفهشان ایجاب میکرده و یا داوطلبانه در منطقه حضور دارند تشکر و از همبستگی آنها قدردانی کرد.
قدردانی صدراعظم آلمان از فرانسویها
صدراعظم آلمان با تسلیت به خانوادهی قربانیان گفت: «فکر من فقط نزد قربانیان و خانواده آنها نیست، بلکه با قدردانی به همبستگی مردم فرانسه و مقامهای این کشور، بهویژه فرانسوا اولاند، مینگرم و از آنها متشکرم.»
خانم مرکل از خانوادهها خواست تا به محل حادثه بیایند و افزود که با تمام امکاناتی که در پایگاه نزدیک محل حادثه فراهم شده از آنها استقبال خواهد شد.
ماریانو راخوی، نخستوزیر اسپانیا از سوی خود و ملت اسپانیا به تمام بازماندگان قربانیان این فاجعه تسلیت گفت. او افزود: «در این شرایط دشوار در کنار خانوادهها قرار داریم و تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا قربانیان شناسایی شوند و از هیچ کمکی به خانوادههای قربانیان دریغ نخواهد شد.»
او از سوی ملت اسپانیا از فرانسوا اولاند، رئیسجمهوری فرانسه برای تلاشهای بی دریغ و همبستگی ملت فرانسه تشکر کرد و در سخنان خود از شهردار منطقه و تمام مقامهای محلی که به سرعت به محل حادثه شتافتند و تدارک لازم را دیدند، قدردانی به عمل آورد.
کد مطلب: 34745
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdccpmq1.2bq008laa2.html
خط نيوز
http://khatnews.com