انتقاد تند آيت ا... محمد يزدي از رفتار انتخاباتي آيت ا... مصباح يزدي

نزاع پدران شدت گرفت

پارسینه , 11 تير 1392 ساعت 8:43


هنوز پس لرزه‌هاي انتخابات رياست جمهوري ادامه دارد‌. بعد از آن‌ ...

 هنوز پس لرزه‌هاي انتخابات رياست جمهوري ادامه دارد‌.جامعه مدرسين حوزه علميه قم و جامعه روحانيت مبارز تهران كه ائتلاف جامعتين را تشكيل داده‌اند و نظر ايشان براي بسياري از اصولگرايان سنتي مرجع است دو ركن اساسي و در واقع پدران معنوي اصولگرايان هستند. در حالي كه به‌نظر مي‌رسد اين گروه‌ها از استحكام بالايي برخوردارند، ديروز خبرگزاري مهر سخناني از آيت ا... محمد يزدي منتشر كرد كه حاوي حملات تند به آيت ا... مصباح يزدي بود.



آيت ا... يزدي‌، مصباح يزدي را مورد انتقاد قرار داد و گفت كه در اين انتخابات‌، جامعه مدرسين تا مرز تجزيه رفت‌. جامعه مدرسين در سال ۱۳۴۰ و از سوي چهره‌هاي انقلابي همچون مرحوم منتظري‌، رباني شيرازي و آيت ا...‌هاشمي‌رفسنجاني راه اندازي شد. هم اكنون بسياري از علماي تراز اول حوزه علميه قم در اين گروه عضويت دارند و آيت ا... شيخ محمد يزدي دبير اين تشكل است.

سه بار اصرار كردم و جواب درستي نگرفتم

طبق گفته آيت ا... يزدي سه روز قبل از آنكه آيت ا... مصباح يزدي‌، باقري لنكراني را به‌عنوان كانديداي اصلح معرفي كند در جلسه اي با وي براي اجماع درباره انتخابات شركت داشته است‌.

وي اين جلسه را اين‌گونه روايت كرد: در آن جلسه كه بيش از يك ساعت به طول انجاميد، بنده خطاب به جناب آقاي مصباح عرض كردم جناب آقاي مصباح، اگر جامعه مدرسين و روحانيت مبارز در مسائل انتخاباتي آينده كه در پيش داريم به يك نقطه واحدي رسيدند شما كه در جامعه اثر گذار هستيد آمادگي آن را داريد كه همراهي و كمك كنيد تا اختلاف كمتر شود تا با همراهي شما اين دو نهاد كه اثر گذار هستند يكي شوند و اختلافات بين آنها كمتر شود؟ ايشان فرمودند كه در آن زمان به هر تكليف شرعي كه داشته باشم عمل خواهم كرد.

ادامه از صفحه يك- رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: آيت ا... مهدوي فرمودند كه همه ما موظفيم كه تكليف شرعي را عمل كنيم. بنده مجددا عبارات خود را تغيير دادم و عرض كردم جناب آقاي مصباح اين مشخص است كه همه ما تكليف شرعي را عمل خواهيم كرد.

هيچ كس قصد ندارد تكليف غير شرعي عمل كند بحث اين است كه از نظر سياسي فرمايشات شما در جامعه تأثير دارد و مردم به اين مسائل توجه دارند هرچه شكاف كمتر باشد و اگر به يك نقطه رسيديم شما حاضر هستيد همراهي و كمك کنید تا هرسه به يك نقطه مشترك برسيم ؟ ايشان فرمودند صحبت‌هاي شما درست و عاقلانه است به هر حال شرايط زمان بايد بررسي شود بايد در زمان خودش بررسي كنم‌. دفعه سوم كه بنده اصرار كردم و جوابي درستي نگرفتم يكي از آقايان گفتند كه اين موضوع را ادامه ندهيد به نتيجه اي نخواهيم رسيد. جلسه به خوبي به اتمام رسيد.

اعلام كانديداتوري لنكراني سه روز بعد از جلسه مشترك

آیت ا... یزدی با بیان این که سه روز بعد در تهران آيت ا... مصباح یزدی در یکی از حسینیه‌های تهران جلسه گرفتند و آقاي لنكراني را به عنوان منتخب خود معرفي كرد، اظهار کرد: در حالي كه هنوز شوراي نگهبان نظر نداده بود كه چه كسي صلاحيت دارد يا صلاحيت ندارد. اين كار درستي به نظر نمي‌رسيد. ما دنبال اين بوديم كه شكافي وجود نداشته باشد.

بنده واقعا متأسفم كه يك سرمايه گرانقدر حوزه بخواهد به اين شكل آسيب ببيند. متأسفانه اين آسيب به آيت ا... مصباح رسيد. در جريان انتخابات هم همين آسيب به جامعه مدرسين رسيد.آسيب سختي به جامعه مدرسين وارد كردندكه بنده متن جريان را بازگو مي‌كنم.

تاريخچه اختلاف در جامعه مدرسين

آیت ا... یزدی با اشاره به یک واقعه تاریخی مشابه سیاسی در جامعه مدرسین، خاطر نشان کرد: بنده شاهد اختلافات شديد آيت ا... آذري با بعضي آقايان بودم. دعواهايي راكه هيچ گاه فراموش نمي‌كنم.

در بعضي از اين جلسات براي جلوگيري از اختلاف و آرام كردن اوضاع به گريه افتادم در صورتي كه در آن زمان بنده هنوز دبير جامعه نبودم و مرحوم آيت ا... فاضل دبير بودند. بنده شاهد آن جريانات بودم. به نظرم اين اختلاف اخير خيلي مهم نيست و مي‌دانم كه بر اثر كم تجربگي و جواني است، ولي به هرحال اين اشتباه موجب شد كه آقايان ضربه‌اي به جامعه مدرسین وارد كنند.

وی در پایان گفت: بازتاب‌هاي اين جريان را مطالعه كردم كه بازتاب‌هاي بدي را به همراه داشته است. اميدواريم كه به تدريج این اشتباه جبران شود. در جلسه همين هفته بنده قول داده بودم كه صحبتي نمي‌كنم و سعي مي‌كنم كار خودم را انجام دهم. الان هم دنبال همين هستم كه جامعه مدرسین به تجزيه نرسد.

اميدوارم اين دوستان هم بتوانند اين اثر را از بين ببرند. خلاصه بحث اخير اين است كه در جريان اين انتخابات، تركش‌هاي اختلافي كه به وسيله برخي آقايان در مسائل سياسي كشور به وجود آمد، دامن جامعه مدرسين را هم گرفت و ضربه اي به جامعه مدرسين وارد شد که اميدواريم با گذشت زمان آثار اين تركش‌ها از بين برود و جامعه به حالت اول خود بازگردد.

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم تصریح کرد: بنده به عنوان يكي از اعضای جامعه مدرسین وظيفه خود مي‌دانستم كه اين تشكل گرفتار تجزيه نشود و آن حالتي كه براي جامعه روحانيت و مجمع روحانيون مبارز در تهران پيش آمد (كه دچار دو دستگي شدند و خود به خود در مسائل سياسي هم دو دسته شدند) ما سعي كردیم در جامعه مدرسين اين تجزيه پيش نيايد. خوب است طلاب محترم حوزه اطلاع داشته باشند و بدانند که كار تا مرز عملي شدن اين تجزيه پيش رفت.

هشدار درباره تجزیه جامعه مدرسین

آیت ا... یزدی با اشاره به این که بارها با تعدادي از اعضاي جامعه مدرسین که در جلسات شرکت نمي‌کنند، تماس گرفته و حتي حضوري به منزلشان رفته و از آنها درخواست كرده است كه در جلسات شركت کنند، یادآور شد: بنده تا آنجا كه توانسته ام سعي كردم از تجزيه جامعه مدرسین جلوگيري كنم و به ياري خداوند هم تاكنون تجزيه پيش نيامده است. اميدوارم كه اين جريان اخيري هم كه يك اشتباه بود، جبران شود. حوزه در جريان باشد. اینها چيزي نيست كه بنده بخواهم پشت پرده عرض كنم.

وی اضافه کرد: زماني كه احساس كردم در حوزه يك حزب و گروهي که خود را منتسب به آیت ا... مصباح مي‌دانند به وجود مي‌آيد، به بعضي از روحانيون محترمي‌كه با ايشان ارتباط خاص دارند، در جلسات خصوصي که با آنها داشتم، گفتيم که از تفرقه و تجزيه جلوگيري كنيم، ولي متأسفانه مشكل حل نشد.

البته بنده ارادت خاصي به آيت ا... مصباح يزدي دارم ايشان عضو جامعه مدرسین هستند. از قديمي‌ترين كساني كه با هم در مبارزات شركت داشتيم. در آن اطلاعيه‌هایي كه قبل از انقلاب منتشر شده، بنده به همراه ايشان و يكي از دوستان، آنها را منتشر مي‌کردیم.

آيت ا... مصباح از جايگاه خاصي برخوردار بودند و هستند. ايشان يكی از شخصيت‌هاي علمي‌، فلسفي، ديني، اخلاقي و وزنه سنگين علمي‌هستند. گروهی اطراف ايشان به وجود آمد.

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: خوب است طلاب محترم ما بدانند بنده خدا را گواه مي‌گيرم ما براي جلوگيري ازتفرقه به همراه چند تن از دوستان جلسه اي كاملا خصوصي تشكيل داديم و از تعدادي از اعضاي مجلس خبرگان دعوت كرديم. هدف اصلي اين بود كه انعطاف بيشتري بين روحانيون باشد تا شكاف جديدي به‌وجود نیاید و به این امید که روحانيت مبارز و جامعه مدرسين در خصوص مسائل سياسي كشور همراهي و همدلي داشته باشند که این وحدت و همدلی امر بسيار مفيدی است.

جامعتين و وحدت اصولگرايان

وی ادامه داد: جامعه مدرسين و جامعه روحانيت مبارز مدت‌ها و ماه‌ها بود كه دركميسيون‌هاي مشتركی با هم همكاري مي‌كردند براي اینکه ايجاد وحدت کنند و تفرقه بين اصولگرايان را كمتر کنند. جلسات مشتركي در تهران و قم تشكيل شد که مقداري موفق بودند به اين معنا كه تقريبا تمامي‌كانديداهاي جناح جبهه پيروان خط امام ورهبري كنار رفتند.

البته حق طبيعي آنها بود و مي‌توانستند مانند ديگران برگردند. سایرین مانند آقاي غرضي و آقاي رضايي و از جمله آقاي روحاني كه از مستقلان بودند. جامعه روحانيت مبارز و جامعه مدرسين جلسات متعددي داشتند كه يك نفر را معين كنند چون جلسات دو كميسيون به نتيجه قطعي نرسيد و به نقطه اي رسيدند كه گفتند فرصت كوتاه است و يك نفر را معرفي كنيد تا متدينين كه منتظر نظر شما هستند تكليف خود را بدانند چون خيلي‌ها نظر ديني خود را مي‌خواهند.

رئیس شوراي عالي جامعه مدرسين حوزه علميه قم عنوان کرد: به طور خلاصه در جلسه روز جمعه دهم خرداد ماه‌،آخرين روزي بود كه بحث بايد به نتيجه مي‌رسيد. تمام وقت آن جلسه با حضور ۱۹ نفر تشكيل شد تا راجع به صلاحيت افراد بحث شود.

زمان راي گيري، گفتند هنوز بايد بحث شود كه موافقت شد. برخی گفتند فرصتي نيست و در همان جلسه تصويب كردند كه در جلسه فوق العاده بعدي یعنی روز يازدهم خرداد، اكثريت جلسه هرچه گفتند همان اعلام شود که متن آن مصوبه هم موجود است. حتي بنده اشاره كردم كه شب تعطيلي است ممكن است بعضي‌ها حضور نداشته باشند که گفتند مشكلي نيست.

دلایل حمایت از ولایتی در انتخابات

وی گفت: در جلسه فوق العاده نتیجه رای گیری هشت به پنج بود. یعنی هشت نفر با آقاي ولايتي بودند و پنج نفر هم با آقاي قاليباف. برخی گفتند كه خوب است بعضي از دوستانی كه به آقای قاليباف راي داده اند، بيايند اين طرف تا مقدار رأي اين طرف بيشتر شود. بنده هم هيچ وقت از شخص خاصي نام نبرده ام و عرض كرده ام نظر بنده، نظر اكثريت جامعه است. اين چند نفر از جمله آقايانی كه به قاليباف راي داده بودند، برگشتند.

آیت ا... یزدی افزود: در زمان اتمام جلسه اكثريت آن جلسه ۱۵ نفر بود كه بر اساس مصوبه جلسه فوق العاده دهم خرداد اين اكثريت بايد اعلام مي‌شد. پس اكثر جامعه آقاي ولايتي را انتخاب كردند و چند نفر هم كه در آن جلسه حضور نداشتند بعداً اضافه شدند و با امضاي نامه ای، رای اکثریت را تایید کردند. طبق روال گذشته صورت جلسه اي تنظيم شد که این کار در دوره‌های گذشته هم سابقه داشت و همیشه رای اکثریت اعلام مي‌شد و کسی هم خلاف آن عمل نمي‌کرد. یعنی همه رای اکثریت را مي‌پذیرفتند.

وی با بیان این که بعد از این جریان ما متوجه شديم بعضي از دوستان و اعضاي جامعه محترم مدرسين و از علاقه مندان آيت ا... مصباح از جمله آقايان عبداللهي، رجبي، كعبي گفتند كه اين جلسه فوق العاده قانوني نبوده و اين اكثريت نیست و بنده هرچه گفتم آنها قبول نكردند.

سعی کردم با کاندیداها دیدار نداشته باشم

عضو فقهای شورای نگهبان گفت: بنده چون در اين دوره هم در شوراي نگهبان عضو نظارت مركزي بودم، سعي كردم با كسي ملاقات نداشته باشم. با يكي دو نفری هم كه ملاقات داشتم بعد از درس بوده كه گفتند آقایان در دفتر نشسته اند و بياييد چند دقيقه آنها را ببينيد وگرنه بنده باوجود اصرار ، مي‌گفتم كه با كسي ملاقات ندارم.

وی اضافه کرد: مخالفت اين دو سه نفر از آقايان سبب شد كه در رای اكثريت شک و شبهه ایجاد شود. بنده عرض كردم که ماجرا عين همين واقعيت است. بنده در برگه رسمي‌و دارای سربرگ جامعه مدرسین، به عنوان نامه نوشتم كه در جلسه مورخ ۱۰ خرداد، اكثريت اعضای حاضر به آقاي ولايتي رای داده اند.

باز هم این دو سه نفر يك خرده شديدتر برخورد كردند كه گناه و ثواب آن پاي خودشان است. به هر حال يك ضربه ای به جامعه مدرسين وارد کردند که اميدوارم اين ضربه با گذشت زمان از بين برود. البته بنده در حال حاضر از كسي گله اي ندارم ولی واقعا علت اين ضربه را ناشی از كم تجربگی و جوانی آنها مي‌دانم.

منبع: قانون


کد مطلب: 16466

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcce0qs.2bqee8laa2.html

خط نيوز
  http://khatnews.com