حسامالدین آشنا در همایش اعتدال:
سرنوشت یک وزیر و وزارتخانه را با "پیامکها" تعیین میکنند
29 آبان 1393 ساعت 10:52
مشاور فرهنگی رئیسجمهور با انتقاد از این مطلب که چرا سرنوشت یک وزیر و وزارتخانه توسط پیامک ها تعیین میشود، گفت:سیاستها در ایجاد رویکرد افراطی، تفریطی و یا اعتدالی اهمیت دارد.
به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور عصر امروز چهارشنبه در همایش ملی «اعتدال» با اشاره به آفتهای فرهنگی کشور و با بیان اینکه عرصه فرهنگ به میراث فرهنگی ، هنر ، ارتباطات و رسانه ، سرگرمی و ورزش همچنین گردشگری تقسیم بندی میشود، گفت: ما باید در سه سیاست کلی برای خود تعیین تکلیف کنیم. سیاست اول مشخص شدن تکلیفمان در حوزه هویت فرهنگی، سیاست دوم حیات فرهنگی و سیاست سوم امنیت فرهنگمان است.
وی هویت فرهنگی را برخوردار از دو چالش اصلی دانست و افزود: واقعیت این است که باید چتر هویت عام تمام تنوع و تکثر هویتها را هم دربربگیرد. اینکه ما میان آنها سیاست درست انتخاب کنیم نشاندهنده رویکرد اعتدالی و یا برعکس رویکرد افراطی و تفریطیمان است.گاهی چنان سفت میگیریم که هیچ هویتی جز هویت غالب را قبول نمیکنیم در آن صورت به نسل کشی فرهنگی متهم میشویم و گاهی بایک گسست فرهنگی عمیق روبرو میشویم.
وی درخصوص ویژهخواری و بهرهبرداری از امکانات و تسهیلات فرهنگی به بهانههای متعدد گفت: آفت حیات فرهنگی در عدالت، ویژه خواری و مصرف گرایی است. ویژه خواری یعنی کسانی به صورت نابرابر و به اجبار و به عناوین مختلف از امکانات بهره مند شود. روزی به اسم حمایت از اصلاح طلبان، روزی به اسم حمایت از اصولگرایان همچنین روزی برای مبارزه با تهاجم فرهنگی و روزی به اسم گفتوگوی تمدنها رانت خواری میکنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به درگذشت مرتضی پاشایی خواننده پاپ ایران اشاره و تصریح کرد: اینکه خواننده پاپ با عمر کاری دو ساله در خیابان های تهران و ۲۶ شهر کشورمان در هنگام مرگ با بدرقه مواجه میشود جای سوال دارد که باید از خود بپرسیم آیا این حاصل تدبیر ما در سیاست و حیات فرهنگی است و یا تبعات ناخواسته اعمال سیاستها و عدم اجرای سیاستهای درست ما در این حوزه بوده است.
آشنا با بیان اینکه در مراجعه به بسیاری از نمایشگاه ها مشاهده میشود که تولید کنندگان و غرفهداران آنها بیشتر از تعداد مراجعه کنندگان است و در بسیاری از همایشها، سخنرانانش بیشتر از شرکتکنندگان آن است، گفت: در عرصه کتاب تعداد ناشران از تیراژ کتاب ها بیشتر است . درعرصه سینما تعداد فیلم های تولید شده که هرگز هم به اکران نمی رسد از فیلم های اکران شده بیشتر است که اینها فیلم هایی هستند که هزینه هایشان را نه در فروش، بلکه در دوران تولید به دست می آورند.
وی همچنین مصرف زدگی را از دیگر معضلها در عرصه سیاست فرهنگی عنوان و با بیان اینکه وقتی شهروندان ما برای تولید، نقد و مدیریت زمان محصولات فرهنگی توانمند نیستند با مصرف زدگی در عرصه محصولات فرهنگی رو به رو می شویم، اظهار داشت: چرا سرنوشت یک وزیر و وزارتخانه توسط پیامک ها تعیین میشود، چراکه ما یاد نگرفتهاینم که پیامک قابل اعتماد نیست و در این زمینه به اندازه لازم توانمند نشدیم که برای تصمیمات مهم به اندازه کافی وقت و دقت صرف کنیم.
به گقته آشنا انتخاب سیاستها در ایجاد رویکرد افراطی، تفریطی و یا اعتدالی اهمیت دارد و برای بدست آوردن یک رویکرد اعتدالی نیازمند انتخاب سیاست درست هستیم.
وی با طرح این سوال که چرا جوانان و بزرگترهای ما به سمت شبکه های ماهواره ای می روند؟ و چگونه ذائقه فرهنگی یک ملت آنقدر پایین میآید که به "حریم سلطان" راضی میشود؟ گفت: وقتی سیاستهای مناسب برای توانمندی تولید و مصرف وجود نداشته باشد باید منتظر مصرفگرایی بی مورد باشیم.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور با بیان اینکه همه کشورها در پی گسترش نفوذ فرهنگی خود هستند اظهار کرد: همه کشورها برای فرهنگ دو راهبرد دارند. یکی نفوذ فرهنگ خودشان به دیگر جاها و دیگری جلوگیری از نفوذپذیری مردمشان از فرهنگ های بیگانه. همه می خواهند فرهنگشان را توسعه دهند و به دیگران بشناسانند؛ بنابراین باید نفوذپذیریمان را کنترل کرده که در غیر اینصورت یا مصرف کننده فرهنگ میشویم و یا انزوای فرهنگی پیدا میکنیم و دیگران به راحتی فرهنگ ما را فتح میکنند.
آشنا خاطرنشان کرد: باید به جایی برسیم که بین نفوذ پذیری و نفوذگریمان بتوانیم انتخاب کنیم.
کد مطلب: 31388
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcc41q1.2bqs48laa2.html