حضرت آيت‌الله جنتي در ديدار با اعضاي «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي»:

آیت‌الله جنتی: افرادی در انتخابات خبرگان فعال شده‌اند که چشم دیدن ولایت فقیه را ندارند

29 ارديبهشت 1394 ساعت 13:10

بايد با حساسيت از مسائل مربوط به انتخابات و كيفيت فعاليت افراد در آن مطلع باشيد. الآن افرادي در اين انتخابات فعال شده اند كه مسئوليت‌هاي بالايي هم دارند، اما اساساً چشم ديدن ولايت فقيه را ندارند و همه هَمِّشان افزايش قدرت خودشان و كاهش اقتدار ولايت است. البته تا الآن خدا لطف كرده و مانع تحقق اهداف آنان شده است.


گروه سیاسی- خط نیوز: دبير شوراي نگهبان در ديدار با اعضاي «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي» گفت: راه‌كارهاي فقهي بايد به طور كاربردي و ملموس در زندگي مردم ديده شود و پاسخگوي مسائل و مشكلات آنان باشد.

به گزارش "خط نیوز" به نقل از اداره كل روابط عمومي شوراي نگهبان، حضرت آيت ا... جنتي، ضمن تشكر از اقدامات و عملكرد اين مركز در شناخت موضوعات مبتلا به مردم و همچنين برپايي نمايشگاه و موزه «فقه و زندگي» افزود: من همواره خلأ چنين مركزي را احساس مي كردم و از بي‌توجهي به مسأله موضوعات فقهي گله‌مند بودم از اين رو وجود اين مركز را غنيمت مي‌دانم و از تأسيس آن كه بنا به دستور مقام معظم رهبري ايجاد گرديد، بسيار خوشحالم.

وي تصريح كرد: در حوزه‌هاي علميه كارهاي خوبي در خصوص فقه كاربردي صورت گرفته است. البته متأسفانه در حوزه‌هاي علميه مسائل مورد ابتلاء مردم كمتر مورد بررسي قرار مي‌گيرد و برخي اقدامات نيز تكراري و موازي است از اين رو بايد سعي كرد راه‌كارهاي فقهي به صورت راه‌گشا و ملموس در زندگي مردم ديده شود و پاسخگوي مسائل و مشكلات آنان باشد.

دبير شوراي نگهبان با ذكر خاطره‌اي از حضرت آيت الله العظمي وحيد خراساني به توضيح بيشتر اين دغدغه پرداخت و ادامه داد: به ايشان عرض كردم عدم پاسخگويي به «مسائل مستحدثه» در جامعه، مشكلات اعتقادي جوانها را تشديد مي‌كند. چه اشكالي دارد كه در حوزه علاوه بر تدريس مباحث تكراري فقه و اصول مثل ديات و طهارت و امثال آن، به موضوعاتي كه گريبانگير جامعه است، پرداخته شود.
وي افزود: البته ايشان نيز اين بحث را قبول داشتند و آن را جزء دغدغه‌هاي خود بر شمردند. ولي متأسفانه در حوزه‌ها، خيلي به اين موارد توجه نمي‌شود.

خطيب جمعه تهران افزود: ما مسائل بر زمين مانده زياد داريم. بايد براي سوالات مهم جامعه در مسائل پزشكي، نجوم و إستهلال، مسافت شرعي، حدِّ تَرَخُّص، فضاي مجازي و مانند اينها پاسخ داشته باشيم و بتوانيم مردم را قانع كنيم.

وي عملكرد «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي» را داراي آثار و بركات دراز مدتي دانست و افزود:‌ اهل فن و كارشناساني كه درگير مشكلات جامعه هستند و با مردم سر و كار دارند مثل اعضاي شوراي نگهبان كه در قوانين با اين موضوعات روبرو مي‌شوند، متوجه هستند كه شما چه كار با ارزشي كرده‌ايد. لذا ارزش كار شما در آينده بيشتر مشخص مي‌شود.

عضو فقهاي شوراي نگهبان با بيان اينكه حتماً بايد از تجربيات مراكز دانشگاهي و آموزش عالي، در اين مورد استفاده شود، تأكيد كرد: مطالعات و تحقيقات آنها براي شما كاربرد دارد و مي‌تواند شما را از مسائل و مشكلات و تحقيقات دنياي امروز، آگاه كند.

وي يكي از توفيقات اين مركز را مسئوليت حجت الاسلام فلاح زاده در آن دانست و اظهار داشت: آقاي فلاح زاده عنصري با صفا، پاك و بي آلايش هستند و حضور امثال ايشان واقعاً در «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي» مغتنم است.

دبير شوراي نگهبان تأكيد كرد: سعي شود به عملكردها واقدامات جنبه اخلاص و الهي داده شود، كار شما مي‌تواند موجب تحول در بخشهاي مختلف پژوهشي و دانشگاهي در كشور شود. متأسفانه كارها در كشور ما علي رغم هزينه‌ها و اختصاص بودجه‌هاي كلان؛ اغلب تكراري، كم‌نتيجه و يا بي‌نتيجه است. شما به عنوان نمادي از حوزه‌هاي علميه مي‌توانيد الگوي جوامع دانشگاهي شويد.

حضرت آيت الله جنتي به حاضران توصيه كرد؛ از مسائل مهم سياسي غفلت نكنند و افزود: شما، علاوه بر طلبه بودن، به عنوان يك شهروند در خير و شر اين مملكت سهيم هستيد. بنابراين، خودتان را منحصر به يك امر و موضوع نكنيد و توجه به امور اين مركز، نبايد موجب شود از اوضاع سياسي كشور بي‌اطلاع بمانيد.

دبير شوراي نگهبان با اشاره به برگزاري انتخابات مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي در اسفندماه امسال گفت: بايد با حساسيت از مسائل مربوط به انتخابات و كيفيت فعاليت افراد در آن مطلع باشيد. الآن افرادي در اين انتخابات فعال شده اند كه مسئوليت‌هاي بالايي هم دارند، اما اساساً چشم ديدن ولايت فقيه را ندارند و همه هَمِّشان افزايش قدرت خودشان و كاهش اقتدار ولايت است. البته تا الآن خدا لطف كرده و مانع تحقق اهداف آنان شده است.

وي تصريح كرد: از كارشناسان مطمئن بخواهيد جريانها و اوضاع سياسي را براي شما تشريح كنند. از اساتيد حوزه و دانشگاه تا دانشجو و طلبه و عموم مردم بايد با مسائل سياسي روز آشنا باشند و بتوانند افراد صالح و فاسد را بشناسند و از مسئوليت سنگين انتخاب افراد صالح غافل نگردند.

گفتني است در ابتداي اين جلسه «حجت الاسلام فلاح زاده»‌ ضمن ابراز خشنودي از اين ديدار از حضرت آيت الله جنتي به دليل بازديد از «موزه فقه و زندگي» تشكر كرد و گزارشي از اقدامات و فعاليت‌هاي «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي» ارائه كرد.

وي ضمن اشاره به موضوعاتي چون مسائل مربوط به نوسازي اطراف كعبه، مرگ مغزي، حَدِّ تَرَخُص، اعتكاف، انواع صيد و احكام حليت آنها، استهلاك، استحاله و استفاده از مواد مشكوك در مواد غذايي، معاملات، شركت‌هاي هرمي و... كه در اين مركز بررسي شده است از همكاري «مركز موضوع‌شناسي احكام فقهي» با نهادهايي چون شيلات، انستيتو پاستور، وزارت جهاد كشاورزي، پزشكي قانوني، بهزيستي و... خبر داد و براي همكاري اين مركز در بررسي مصوبات فقهي و قانوني مجلس شوراي اسلامي اعلام آمادگي كرد.


کد مطلب: 35384

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcc01q1.2bqp48laa2.html

خط نيوز
  http://khatnews.com