محجوب در نشست خبری خبر داد

دستیابی مجلس به ۳۰۰۰گزارش تخلف از تامین اجتماعی

کشف اسناد جدید در یک زیرزمین

10 مهر 1392 ساعت 13:49

رئیس هیئت تحقیق تفحص سازمان تامین اجتماعی از دستیابی هیئت به ۳۰۰۰ برگ پرونده و گزارش تخلف خبر داد و گفت که اسناد تخلفات به دادستانی تهران ارائه شده است.


علیرضا محجوب رئیس هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس در جمع خبرنگاران به تشریح برنامه‌ها و عملکرد این هیئت پرداخت و گفت: تاکنون و از زمان آغاز اقدامات برای تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، ۳۰۰۰ برگ پرونده و گزارش تخلف به این هیئت ارسال شده است.

وی ادامه داد: ما در این هیئت اسناد مکشوفه را در نامه‌ای به دادستان تهران ارائه کرده‌ایم ولی هنوز شکایت ما به جایی نرسیده و دادستان نیز به ما گفته که باید بیشتر در این مورد تحقیق شود.

رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی گفت: ما از دادستان محترم تهران بیشتر انتظار داریم و می‌خواهیم که دادخواست این پرونده را زودتر به جریان بیندازد.

محجوب در ادامه تاکید کرد: نامه‌ای هم به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص ناپدید شدن اسناد و مدارک موجود در سازمان تامین اجتماعی نوشته‌ایم و وی هم نامه‌ای نیز به معاونت مربوطه ارسال کرده است.

وی اضافه کرد:‌ پس از آغاز روند تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در تلاش برای پیدا کردن اسناد بودیم البته برخی کارگران نیز در جمع‌آوری اطلاعات به ما کمک کردند، وزیر، قائم‌مقام و حراست وزارت تعاون نیز در این زمینه با هیئت همکاری داشتند که این اقدامات مانع از ابهام در پرونده شد و ما از آنها تشکر می‌کنیم. البته کارگران نیز در کشف اسناد جدید که مدت‌ها در زیرزمین تامین اجتماعی موجود بود، کمک کردند.

رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی تاکید کرد:‌ حسابرسی بیمارستان‌ها، مراکز درمانی، صورتجلسه هیئت مدیره‌های سازمان در ادوار مختلف، گزارش بازرسان، گزارش حسابرسان، گزارش هیئت‌های نظارت بر سازمان در ادوار مختلف و اسناد و مدارک را در این گزارش تهیه کرده‌ایم که در ۱۵ آبان گزارش نهایی آن را در صحن علنی قرائت خواهیم کرد.

محجوب تصریح کرد:‌ باید توجه کنیم که ما از فعالیت رسانه‌ها و مطبوعات استفاده می‌کنیم، اما توضیح قانونی و استناد به قانون که در برنامه خبری ۲۰:۳۰ در زمینه این پرونده مطرح شده، نباید به تمسخر گرفته شود.

وی خطاب به دست‌اندرکاران ۲۰:۳۰ و برنامه صرفا جهت اطلاع‌ گفت: قانون برای همه ماست و ما موظف به اجرای صحیح آن هستیم. بنابراین بر اساس آیین‌نامه داخلی مجلس پیش از نهایی شدن این گزارش نمی‌توانیم جزئیات آن را در اختیار رسانه‌ها قرار داده و منتشر کنیم.

رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در ادامه به مستقر شدن نایب رئیس‌ این هیئت در شرکت شستا اشاره و تاکید کرد: آقای دهدشتی، اطلاعاتی از تخلفات شستا به دست آورده و بر همین اساس فعالیت هیئت در سازمان تامین اجتماعی تمام شده است.

محجوب با بیان اینکه این پرونده یکی از پرحایشه‌ترین و پرمسئله‌ترین تحقیق و تفحص‌های مجلس است، افزود: ممکن است که این گزارش شامل چند ۱۰ هزار صفحه باشد اما فقط خلاصه‌ای از آن در صحن علنی قرائت می‌شود که اسناد و مدارک جزئی آن با هماهنگی هیئت رئیسه مجلس در اختیار رسانه‌ها قرار خواهد گرفت.

وی به یکی از مهمترین اهداف این تحقیق و تفحص اشاره و تصریح کرد: در این تحقیق و تفحص قصد داریم کسانی که به حق عمل نکرده‌اند و اضافه دریافتی داشته‌اند، رسوا شده و از بروز چنین تخلفاتی جلوگیری کنیم. از کسانی که هزاران سند که می‌تواند به تکمیل شدن پرونده کمک کند را به این هیئت ارائه دهند تا قانون تخفیف‌هایی را برای آنها قائل شود.

رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی اضافه کرد: پس از اتمام گزارش، در این هیئت مرجع قضایی به این تخلفات رسیدگی خواهد کرد.

محجوب ادامه داد: ما نتایج گزارش را تاکنون در اختیار هیئت رئیسه و رئیس مجلس قرار داده‌ایم که موارد آن بسیار متنوع است، اما در زمان قانونی منتشر خواهد شد و امیدواریم که مجلس به ما اجازه دهد که همه جزئیات گزارش و تخلفات را منتشر کنیم تا فایده تحقیق و تفحص‌های مجلس مشخص شود.

وی اظهارداشت: باید با کسانی که از اموال بیت‌المال سوءاستفاده کرده‌اند و به کار خود متعهد نبوده‌اند برخورد شود تا ما در دفاع از حقوق مردم بتوانیم ادعا کنیم که وظیفه خود را به درستی انجام داده‌ایم.

رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر در پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی افرادی هستند که ۱۰۰۰ میلیارد تومان سند در اختیار آنهاست و باید پاسخگو باشند که چرا این پرونده ها به جای سازمان تامین اجتماعی در اختیار آنها قرار داده شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، سید محمد حسین دهدشتی نایب رئیس کمیته تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در ادامه این نشست خبری، طی سخنانی گفت که بیش از ۳۰ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار دارند و اقشار آسیب‌پذیر جامعه نیز با تمامی مشکلاتی که دارند بخشی از حقوق و درآمد خود را جهت تامین آینده به این سازمان پرداخت می‌کنند.

دهدشتی افزود: این سازمان باید سازوکار اقتصادی خوبی داشته و جزو بنگاه‌های اقتصادی مطلوب محسوب شود که بتواند آینده مردم را به نحو احسن تامین کند اما در حال حاضر این سازمان چنین کارکردی ندارد.

وی تاکید کرد: همواره گزارش‌هایی از سوی مردم در خصوص عملکرد نامناسب این سازمان در موضوع تامین درمان به ما ارائه می‌شود.

نایب رئیس تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی، حضور افراد سیاسی و مسئله‌دار در این سازمان را یکی از موارد این تحقیق و تفحص دانست و تصریح کرد:‌ البته عزل‌ و نصب‌هایی در این سازمان به طور غیرکارشناسی انجام شده که برای این تحقیق و تفحص مزید برعلت شده است.

دهدشتی ادامه داد: سازمان تامین اجتماعی در سال ۶۵ و با سرمایه‌ای حدود ۲ میلیارد تومانی آغاز به کار کرد که براساس برآوردها، این میزان تا پایان سال ۹۰ به ۳۹ هزار میلیارد تومان افزایش یافته اما این سازمان نتوانسته کارکرد مؤثری داشته باشد. این شرکت ۴۵ هزار میلیارد تومان سرمایه دارد.

وی در ادامه اظهار داشت: شرکت شستا در قالب ۱۰ هلدینگ فعالیت می‌کند که هر کدام از آنها وظایف خاصی دارند. در حال حاضر ۴۰ درصد تولید دارو، ۱۷ درصد تولید تایر، ۵۰ درصد نفت و پتروشیمی، ۷۰ درصد مدیریت و هدایت اقتصادی کشور را در اختیار دارد که می‌بایست کارکردی بهتر از این داشته باشد.

نایب رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی در ادامه به ۳ کارگروه درمان، شستا و سازمان تامین اجتماعی در این هیئت اشاره کرد و گفت: این هیئت از ۱۵ نفر از نمایندگان تشکیل شده که هر کدام از آنها در گروه‌هایی ۵ نفره براساس تخصص و علاقه‌مندی در کارگروه‌ها عضویت دارند.

دهدشتی با بیان اینکه فروش محصولات شرکت‌های هلدینگ قانونی و در قالب بورس نبوده و انحصاری صورت گرفته است، گفت: البته برخی واگذاری‌ها نیز برخلاف قانون انجام شده است که باید به آن توجه و رسیدگی شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه به دلیل عدم نظارت کافی سازمان تامین اجتماعی بر روی شرکت شستا و از طرفی نبود نظارت کافی شستا روی زیرمجموعه‌هایش، گزارش با مشکلاتی مواجه شده اما تلاش می‌کنیم مسائل مربوط به گزارش را در کمترین زمان نهایی کرده و به اطلاع مردم و رسانه‌ها برسانیم.

نایب رئیس تحقیق و تفحص از تامین اجتماعی از افرادی که اطلاعاتی از سازمان تامین اجتماعی و شرکت شستا و تحقیق و تفحص دارند درخواست کرد که اطلاعات خود را به شماره نمابر ۸۸۸۸۰۳۴۰ ارسال کنند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در بخش دیگری از نشست خبری نادر قاضی‌پور یکی از اعضای هیئت تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی در سخنانی گفت: تحقیق و تفحص روشن کردن حقایق است و ما می‌خواهیم بدانیم نواقص در کجاست و آنها را پیدا کرده و از ورود آنها جلوگیری کنیم.

وی ادامه داد: پرونده‌ای در این گزارش آمده که مبلغی پول از شخصی برداشت شده که خودش اظهار بی‌اطلاعی می‌کند که این نشان‌دهنده تخلف‌های صورت گرفته در تامین اجتماعی است.

عضو هیئت رئیسه تحقیق و تفحص از شستا افزود: ما می‌خواهیم این موضوع را ثابت کنیم که نباید سازمان تامین اجتماعی وشرکتهای زیر مجموعه آن به حیات خلوت برخی افراد تبدیل شده و بیت‌المال حیف و میل شود.

قاضی پور تاکید کرد: قوه قضائیه باشد به این موضوع توجه داشته باشد که اگر در ادارات و یا اماکن دیگر یک نفر یک بسته کاغذ و یا خودکار را سرقت کند، وی را اخراج می‌کنند اما میلیاردها ریال پول و بیت‌المال در این سازمان توسط برخی حیف‌ و میل شده که باید به آن رسیدگی شود.

وی در ادامه اظهار داشت: ما نمی‌گذاریم که تحقیق و تفحص‌ها در مجلس نهم مانند مجلس هشتم به تاخیر افتاده و یا منتفی شود.

عضو هیئت رئیسه شستا تصریح کرد: ما انتظار داریم که دستگاه قضایی فورا رسیدگی به این موضوع را آغاز کند.

قاضی پور خاطرنشان کرد: تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی پرونده بسیار گسترده‌ای است، به طوری که ما به هر موضوعی وارد می‌شویم می‌بینیم که دست فردی در آن پرونده درگیر است، به نظر ما قوه قضاییه باید دادگاه اختصاص باید برای پیگیری این موارد اختصاص دهد.


منبع خبرگزاری تسنیم


کد مطلب: 21577

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbzsb5.rhb8zpiuur.html

خط نيوز
  http://khatnews.com