ادامه جنگ سرد جدید بین غرب و روسیه؛
تلاش سازمان یافته اوباما برای تضعیف قدرت پوتین
22 شهريور 1393 ساعت 23:58
خط نیوز : نزاع غرب با روسیه بر سر اوکراین بالا گرفته است. در این میان،ناتو تمامی تلاش خود را بر مهار مسکو در نقش آفرینیهای سیاسی منطقه متمرکز کرده است. روسیه نیز به هیچ هنوان نمیخواهد اوکراین را از دست بدهد و شاهدیم که مسکو نیز در جبهه مقابل سعی میکند با اتخاذ راهبردهایی نسبت به خنثی سازی تحرکات ضدروسی غرب اقدام کند.
در تازه ترین دور تحریم های غرب علیه روسیه، بخشهاي انرژي، مالي و نظامي روسيه هدف قرار گرفته كه ميتواند مشكلاتي را براي شريانهاي حياتي مسكو ايجاد كند. همچنين ۲۴ نفر از مقامهاي ديگر نظامي و دولتي روسيه و شبه جزيره كريمه ورودشان به اتحاديه اروپا ممنوع شده و اموالشان هم در كشورهاي اتحاديه اروپا توقيف شده است.
محصولات نظامي كلاشنيكف در كنار شركتهاي بزرگ نفتي ازجمله روسنفت، ترنسنفت و گازپروم نفت در موج جديد در فهرست تحريمهاي جديد غرب قرار گرفتهاند. همچنين ۵ بانك مهم دولتي روسيه در تحريمهاي جديد از دريافت هر نوع وام بلندمدت از اروپا منع شدهاند. مقامهاي اتحاديه اروپا علاوه بر اين اعلام كردهاند ارائه خدماتي كه روسيه براي استخراج نفت و گاز در قطب و آبهاي عميق نياز دارد متوقف خواهد شد. باراك اوباما، رئيسجمهور آمريكا هم پنجشنبه اعلام كرد كه اين تحريمها به منافع ولاديمير پوتين، رئيسجمهور روسيه و افراد نزديك به او ضربه خواهد زد.
با وجود اين، منابع نزديك به اتحاديه اروپا اعلام كردهاند كه قسمتي يا تمام اين تحريمها ميتواند طي يكماه درصورت اقدامهاي سازنده مسكو و پايبندي به توافق صلح اوكراين لغو شود.
این در حالی است که تازه ترین تحریم های غرب علیه روسیه، ولادیمیر پوتین رییس جمهوری این کشور را به واکنش شدید واداشت و اعلام کرد که وضعیت اوکراین به ابزاری برای احیای ناتو و گرد آوردن متحدان این سازمان به دور آمریکا تبدیل شده است. وی اوکراین را گروگان منافع خارجی ها خواند و افزود: کشورهای غربی از موقعیت موجود این کشور برای وخیم تر کردن وضعیت استفاده می کنند. پوتین تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو را بی نتیجه خواند و چندی پیش نیز به غرب هشدارداده بود که با روسیه هسته ای بازی نکنند.
وزارت خارجه روسیه نیز با اشاره به اینکه تحریم های اتحادیه اروپا تضعیف کننده روند صلح در اوکراین است، تحریم ها را نشانه شکست سیاست این سازمان در اوکراین و همچنین مخالفت با تلاش مسکو برای حل مسالمت آمیز بحران در این کشور معرفی کرد.
همچنین روسیه قرار است بزرگترین رزمایش خود را پس از فروپاشی شوروی سابق برگزار کند. به گزارش المیادین؛ حدود صد هزار نظامی روس در این رزمایش در شرق این کشور حضور دارند و نیروی زمینی، هوایی، دریایی و موشکی روسیه در این رزمایش مشارکت می کنند. ده هزار تانک، زره پوش، سکوهای پرتاب موشک و هواپیما در این رزمایش شرکت می کنند. این رزمایش در واکنش به تصمیم ناتو برای برگزاری رزمایش در دریای سیاه و در مرزهای غربی روسیه برگزار می شود. ناتو نیز در نظر دارد در ماه اکتبر یک مانور نظامی بزرگ در لهستان انجام دهد.
بدون شک می توان گفت اگر چه روسیه از وضع تحریم های جدید ضربه خواهد خورد اما در این بین ضرر و زیان هایی نیز متوجه کشورهای اروپایی خواهد شد. به عنوان مثال روسیه بازار بزرگی برای خودروهای آلمانی است، به همین دلیل دولت آلمان به دلیل تاثیر منفی تحریم روسیه روی اقتصاد آن کشور در ابتدا با مجازاتهای اقتصادی مخالف بود. همچنین روسیه یازدهمین بازار صادرات کالا و خدمات محصول به آلمان است. سال گذشته حجم صادرات آلمان به روسیه به ۳۸میلیارد یورو رسید.
از سوی دیگر اقدام آمریکا برای تشکیل به اصطلاح ائتلاف بین المللی به بهانه مبارزه با گروه تروریستی داعش بدون حضور و مشارکت روسیه، نشانه ای از شیوه عمل و رفتارهای واشنگتن و متحدانش برای خارج کردن کشورهای برخوردار از توان و قدرت در قبال مسایل منطقه ای و بین المللی و اجرای سناریوهای متفاوت ( تحریم ها و انزوا) برای ضربه زدن است تا منافع غرب به هر نوعی تامین شود. اما احتمالاً مسكو نیز واكنشي سخت در قبال این نوع اقدامات خواهد داشت كه ميتواند باعث ادامه پيدا كردن جنگ سرد جديد شود.
منبع : الف
کد مطلب: 29038
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbwgb5.rhb9fpiuur.html