این خبر تکمیل میشود/
زمینلرزه ۷.۵ ریشتری سیستان و بلوچستان را لرزاند/مردم سیستان و بلوچستان امشب بیرون از خانه باشند/ آب و برق سراوان وصل است/ احتمال پس لرزه
27 فروردين 1392 ساعت 16:09
به گزارش خط نیوز ، زمین لرزهای به بزرگی ۷.۵ ریشتر دقایقی پیش منطقه «گشت» حد فاصل خاش و سراوان از استان سیستان و بلوچستان را تکان داد.
محمود مظفر رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر، با اعلام خبر وقوع زمین لرزهای به بزرگی ۷.۵ ریشتر در اعماق درونی زمین، گفت: در پی وقوع این زمین لرزه پنج تیم ارزیاب از شعب شهرستانهای خاش و سراوان برای ارزیابی میزان خسارات احتمالی به منطقه اعزام شدند.
وی با بیسابقه خواندن وقوع زمینلرزهای با این بزرگی در کشور، افزود: در پی وقوع زمین لرزه در ۳۶ کیلومتری منطقه «گشت» حد فاصل خاش و سراوان، تیمهای ارزیابی و امدادی جمعیتهای هلالاحمر استانهای سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، کرمان و هرمزگان از طریق زمین و هوا به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
مظفر در عین حال اظهار کرد که بر اساس اطلاعات آماری سرشماری سال ۸۵ خوشبختانه شمار خانوادههای ساکن در این منطقه بالا نیست.
وی همچنین اظهار کرد که از میزان تلفات و خسارتهای احتمالی زلزله گزارشی حاصل نشده است.
محل دقیق زمین لرزه
برای دیدن سایز اصلی روی عکس کلیک کنید
برای دیدن سایز اصلی روی عکس کلیک کنید
وقوع بزرگترین زمینلرزه ۴۰ سال اخیر در کشور/ احتمال پس لرزه های ۶ ریشتری تا یک سال
معاون پژوهشگاه زلزله شناسی کشور نیز گفت: قدرت دقیق زمین لرزه ۷.۶ ریشتر بوده است.
زارع در ادامه افزود: در ۴۰ سال اخیر زلزله بالای ۷.۵ ریشتر نداشتیم و زمین لرزه سراوان بزرگترین زلزله کشور در ۴۰ سال گذشته بوده است.
مهدی زارع گفت: تابیش از یک سال ممکن است پس لرزه های به بزرگی ۶ ریشتر داشته باشد.
گفتنی است ارتباطات مخابراتی منطقه سراوان که کانون زلزله است قطع شده است.
نیروگاه اتمی بوشهر در زلزله آسیبی ندیده است
شبکه تلوزیونی اسکای نیوز عربی به نقل از مقامات شرکت روسی سازنده نیروگاه اتمی بوشهر اعلام کرد که زلزله امروز سیستان و بلوچستان تاثیری بر نیروگاه اتمی بوشهر نداشته است و هیچ زیانی به آن وارد نشده است.
اعزام تیمهای واکنش سریع هلال احمر به سراوان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان با اشاره به زلزله اخیر در سراوان گفت: تیمهای واکنش سریع هلال احمر به سراوان اعزام شدند.
وی ادامه داد: تمیهای واکنش سریع شهرهای خاش ، سوران و زاهدان به سراوان اعزام شدهاند.
رسول راشکی افزود:از شهرستان سوران به دلیل مجاورت با محل وقوع زلزله از هر کدام دو تیم به منطقه گسیل شدهاند.
وی تصریح کرد: سه تیم واکنش سریع این جمعیت نیز از زاهدان دقایقی پیش به منطقه سراوان اعزام شدهاند.
نقشه سرعت امواج لرزه ای، زلزله سراروان
نقشه سرعت امواج لرزه ای، زلزله سراروان
اورژانس کشور تلفات زلزله سیستان و بلوچستان را کم پیشبینی کرد
محمدسرور معاون اورژانس کشور، گفت: زلزله ۷.۵ ریشتری سیستان و بلوچستان در حالی رخ داد که رئیس مرکز عملیات بحران اورژانس سیستان و بلوچستان در سراوان حضور داشت و طبق گزارش وی منطقه سراوان آسیب جدی ندیده است و علت آن این است که از کانون زلزله حدود ۱۵۰ کیلومتر فاصله دارد.
وی افزود: با توجه به پایین بودن تراکم جمعیت منطقه زلزله زده پیش بینی و امیدواری ما این است که تعداد تلفات و مصدومان این حادثه زیاد نباشد اما نیروهای ارزیابی و عملیاتی اورژانس هم اکنون در منطقه و در حال اعزام هستند و به زودی اخبار دقیق تر اعلام می شود
سراوان و خاش خسارت زیادی ندیده است
مرتضی اکبرپور معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور اظهار داشت: مرکز اصلی زلزله در بیابانهای سیستان و بلوچستان بوده است و اعلام کرده است سراوان و خاش خسارت زیادی ندیده است.
وی ادامه داد: به دلیل قطع ارتباطات ارتباطات مخابراتی اطلاعات دقیقی از مکانهای زلزله زده نداریم ولی استانهای معین، سیستان و بلوچستان نیز برای امداد رسانی در آماده باش کامل به سر میبرند و نیروهای هلالاحمر نیز به مناطق زلزلهزده اعزام شدهاند.
دوبی برج خلیفه را تخلیه کرد
شبکه « العربیه» در خبری فوری گزارش داد زلزلهای به قدرت ۷.۸ درجه ریشتر شرق ایران را لرزاند شدت این زمین لرزه در کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز احساس شده است.
در کویت، امارات، بحرین و مناطق شرقی عربستان از جمله «دمام، دوحه،کویت، منامه،دوبی،ابوظبی» این زمین لرزه احساس شده است.شبکه العربیه گزارش داد که برای حفظ سلامت جان کارکنان این شبکه ساختمان مجموعه mbc تخلیه شده است.
پرس تی وی گزارش داده است، مقامات در دوبی دستور تخلیه برجهای بلند از جمله برج خلیفه، بلندترین ساختمان جهان به ارتفاع ۸۲۸ متر را صادر کردهاند.
بخشهای از هند و ساکنان جنوب پاکستان در حیدر آباد و کویته نیز این زمین لرزه را احساس کرده اند.
۴۰ کشته آمار اولیه تلفات
نماینده مردم سراوان استان سیستان و بلوچستان تاکید کرد: زلزله در این شهرستان نزدیک به ۴۰ کشته داشته است و تاکنون ۲۰ اکیپ به این شهرستان اعزام شدهاند.
میرمرادزهی ادامه داد: به دلیل اینکه وسعت شهرستان سراوان ۲۸ هزار کیلومتر مربع است و ۱۷۰۰ روستا دارد، باید اکیپهای مختلفی به همراه غذا، دارو، بهداشت و درمان و امداد و نجات به این مناطق اعزام شوند تا به مردم رسیدگی کنند.
خبرگزاری فرانسه نیز اعلام کرد که بر اساس آمار اولیه تاکنون ۴۰ نفر کشته شدهاند.
کرمان همراه با بلوچستان لرزید
شدت این زمینلرزه در مناطق مختلف استان کرمان به ویژه در شهرستانهای شرقی از جمله ریگان و فهرج موجب رعب و وحشت مردم شد و شهروندان فهرجی به خیابانها آمدند.
به دستور استاندار کرمان ستاد بحران در این استان تشکیل شد و هم اکنون تمام بیمارستانها و مراکز درمانی استان کرمان به حالت آمادهباش در آمدهاند.
همچنین اسماعیل نجار استاندار کرمان طی تماس تلفنی با استاندار سیستان بلوچستان از آمادگی این استان برای ارائه خدمات لازم خبر داد.
یک دستگاه بالگرد با تجهیزات و امکانات امدادی به مناطق زلزلهزده سیستان و بلوچستان اعزام شد.
آماده باش مرزبانان در مناطق زلزله زده
سرهنگ احمد نیکو فر معاون اجتماعی فرماندهی مرزبانی نیروی انتظامی اظهار داشت: بلافاصله پس از وقوع زمین لرزه تمامی نیروهای مرزبانی استان سیستان و بلوچستان به حالت اماده باش درآمده تا علاوه بر حفظ و حراست از مرزها در صورت نیاز اقدام به امدادرسانی کنند.
وی با اعلام اینکه هنوز گزارشی از مناطق مرزی دریافت نشده است، افزود: مرزبانان با هوشیاری در نقطه صفر مرزی سراوان و سایر مرزهای این استان حضور داشته و از آن حراست می کنند.
بر اساس گزارش اولیه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زمینلرزه ۷.۵ ریشتری در ساعت ۱۵:۱۴:۱۷ و در عمق ۱۸ کیلومتری زمین در ۲۸.۰۴ شمالی و ۶۲.۰۳ شرقی رخ داده است. زمینلرزه مذکور در ۸۱ کیلومتری سراوان، سیستان و بلوچستان، ۸۳ کیلومتری خاش، سیستان و بلوچستان، ۸۵ کیلومتری سوران، سیستان و بلوچستان و ۱۳۱۴ کیلومتری شهر تهران بوده است.
آسیب جزئی بناهای تاریخی سراوان
محمدشریف خالقی گفت: آثار تاریخی شهرستان سراوان در استان سیستان و بلوچستان در پی وقع زلزله ۷.۷ ریشتری که چند ساعت پیش این شهر را لرزاند، خسارت چشم گیری نداشتند.
وی گفت: امیدوارم که این خسارات بیشتر نباشد با این حال باید میزان خسارات وارد شده مورد بررسی بیشتری قرار بگیرد.
قدیمیترین مسجد مکران تحت عنوان مسجد جامع دزک با قدمت بیش از ۱۰۰۰ سال در شهر سراوان ساخته شده است. سراوان دارای آثار تاریخی بسیاری از جمله، پل ها، خانه ها و بناهای تاریخی از هزاره قبل از میلاد تا دوره فاجار است.
جزییات میزان تخریب بناهای تاریخی اعلام می شود.
تخریب ۲۰ خانه در مناطق مرزی افغانستان با ایران
در نتیجه زلزله امروز سراوان که در مقیاس ۷.۸ ریشتر رخ داد، خسارتهایی هم به کشورهای همسایه وارد آمد. مطابق آخرین خبرها حدود ۲۰ خانه در روستاهای منطقه کنگ ولایت نیمروز هممرز با ایران ویران شده است. مقامهای محلی میگویند از تلفات احتمالی گزارش خبری مخابره نشده و احتمال تلفات جانی وجود دارد.
این زلزله در پاکستان هم احساس شد. حدود ۱۰ نفر در جریان این زمین لرزه که در پاکستان رخ داد کشته شدند.
اعزام ۱۷ تیم سگهای زنده یاب به مناطق زلزله زده سراوان
حمود مظفر رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به اعزام ۱۷ تیم سگهای زنده یاب به مناطق زلزله زده سراوان اظهار داشت: این سگها در عملیاتهای آوار برداری برای یافتن اجساد احتمالی در حوادثی مانند زلزله بکار گرفته میشوند.
بر اساس گزارش اولیه موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران این زمینلرزه ۷.۵ ریشتری در ساعت ۱۵:۱۴:۱۷ و در عمق ۹۵ کیلومتری زمین در ۲۸.۰۴ شمالی و ۶۲.۰۳ شرقی رخ داده است.
زمینلرزه مذکور در ۸۱ کیلومتری سراوان و ۸۳ کیلومتری خاش سیستان و بلوچستان و ۱۳۱۴ کیلومتری شهر تهران بوده است و تاکنون تیمهای متعدد ارزیاب و امدادی به مناطق زلزله زده اعزام شده اند.
ربابی سرپرست مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان نیز اعلام کرده است تاکنون فقط بر اثر این زلزله ۷ نفر مجروح شده اند و بررسیها برای رسیدگی به خسارات مالی و جانی این زلزله ادامه دارد.
آماده باش بیمارستانهای سراوان، زاهدان و خاش
در همین راستا دکتر شکیبا رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، دکتر راشدی رئیس ستاد بحران دانشگاه و اعضای گروههای ارزیاب دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به سراوان اعزام شدند.
وی تصریح کرد: علاوه بر امکانات موجود در سراوان یک دستگاه اتوبوس آمبولانس، یک دستگاه اتوبوس دارای آی سی یو، یک دستگاه اتوبوس دارای امکانات اتاق عمل و شش دستگاه آمبولانس از زاهدان برای امداد رسانی به مجروحان حادثه اعزام شدهاند.
دهمردهای افزود: خوشبختانه کمبود نیرو و امکانات و همچنین امدادرسانی به مجروحان احساس نمیشود.
وی یادآور شد: آمار رسمی مبنی بر تعداد تلفات احتمالی این زلزله در دست نیست
برخی ساختمانهای قدیمی تخریب شده اند
مین لرزه ۷.۵ ریشتری در سراوان و روستاهای اطراف موجب بروز خسارات اندکی در منطقه شده است و در مرکز زمین لرزه که منطقه گشت نیز بوده است خسارت قابل توجهی گزارش نشده است.
وی افزود: چند مورد زخمی به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که جراحت قابل توجهی هم نداشته اند و در حال دریافت کمکهای پزشکی هستند.
خالقی ادامه داد: هم اکنون تمام امکانات بسیج شده اند و امداد رسانی در حال انجام است.
وی در خصوص دریافت کمکهای امدادی از استانهای معین گفت: در حال حاضر نیاز به کمکهای امدادی احساس نمی شود و به نظر می رسد با امکانات موجود در استان کمک رسانی انجام شود.
وی افزود: تنها برخی سازه ها در بافت فرسوده دچار خسارتهایی شده اند که در حال برآورد این خسارتها هستیم.
خالقی ادامه داد: تمام امکانات برای آوار برداری از ساختمانهای قدیمی که خسارت دیده اند در اختیار قرار گرفته شده است و به نظر می رسد طی چند ساعت آینده مشکل های جزئی موجود نیز بر طرف می شود.
فرماندار سراوان گفت: فعلا نیازی به کمکرسانی استانهای معین وجود ندارد.
زلزله سیستان و بلوچستان چند کشور آسیایی را لرزاند
پایگاه اینترنتی «فرست پست» اعلام کرد بر اثر این زمین لرزه، پنج تن در پاکستان کشته شدند. این زمین لرزه عصر امروز مناطقی از جنوب و جنوب غرب پاکستان را لرزاند.
مرکز لرزه نگاری پاکستان اعلام کرد: این مناطق مدت ۲۰ تا ۲۵ ثانیه لرزیدند و احتمال وقوع پس لرزه های شدید وجود دارد. بر اثر این زمین لرزه همچنین شیشه های چندین ساختمان شکسته شدند.
روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد: این زمینلرزه به بزرگی ۷.۸ ریشتر در مرز مشترک ایران با پاکستان رخ داده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از مرکز مطالعات لرزهنگاری آمریکا اعلام کرد که کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز این زمین لرزه را احساس کرده اند.
بر اثر وقوع این زمین لرزه در هند ساختمان های برخی نواحی بیش از ۱۰ ثانیه لرزیدند و مردم دهلی نو هراسان به خیابانها هجوم آوردند. این زمین لرزه در دوبی و قطر نیز احساس شده و مراکز تجاری دوبی تخلیه شده اند.
طبق اعلام مرکز لرزهنگاری آمریکا، قدرت این زمین لرزه در شهر «خاش» ایران شدید و در شهرهای «ایرانشهر» و «زاهدان» ایران و شهرهای «پنجگور» و «تربت» در استان بلوچستان پاکستان متوسط بوده است.
هنوز گزارشی از تلفات یا خسارات احتمالی این زمینلرزه در این کشورها ارائه نشده است.
رادان خبرداد: تشدید کنترل مرزهای سیستان و بلوچستان / اعزام نیروهای کمکی به منطقه زلزلهزده
در تشریح اقدامات نیروی انتظامی در پی وقوع زمین لرزه ۷.۵ ریشتری در منطقه مرزی سراوان، گفت: در مرحله اول نیروهای کمکی برای کنترل نظم و امنیت به مناطق زلزلهزده اعزام شدند.
وی از تشدید کنترل مرزها خبر داد و گفت: همچنین در کلیه مرزهای سیستان و بلوچستان تمهیدات تشدید کنترل به مرحله اجرا گذاشته است.
جانشین فرمانده ناجا در ادامه از اعزام نیروهای کمکی و بالگرد به این منطقه خبر داد.
۵ نفر مجروح شدند
معاون آمادگی و مقابله سازمان مدیریت بحران کشور گفت: تا به این لحظه ۵ نفر مجروح شدند. با توجه به پس لرزههای احتمالی چادر تهیه شده است تا مردم امشب بیرون از خانه باشند.
بحرانی در کار نیست/تاکنون فقط ۶ مجروح سطحی در زلزله سراوان
معاون اورژانس کشور گفت: زلزله استان سیستان و بلوچستان خوشبختانه آسیب چندانی در پی نداشته و در منطقه گشت که کانون زلزله بوده فقط ۳ مجروح سطحی داشتیم، ۳ مجروح دیگر نیز در روستاهای اطراف بود بنابراین بحرانی در کار نیست.
سرور گفت: ابعاد خسارات این زلزله نشان میدهد که این حادثه به عنوان بحران تلقی نمیشود و مأموران محلی قادر به کنترل و مدیریت آن هستند و نیازی به اعزام نیرو و امکانات از استانهای دیگر نیست.
وی ادامه داد: با این حال به علت پراکندگی منطقه و جمعیت کم تراکم آن ارزیای روستاهای اطراف باید ادامه پیدا کند و در ساعات آتی گزارشهای تکمیلی ارائه می شود.
سراوان باز هم لرزید
بر اساس اطلاعات لحظه به لحظه مركز لرزهنگاري كشور، سراوان پس از زلزله ۷.۷ ریشتری ساعاتی پیش، دوباره با شدت ۴.۴ در مقیاس ریشتر در ساعت ۱۸ و ۲۴ دقیقه و ۴ ثانیه لرزید.
ساعاتی پیش با وقوع زلزله سراوان، بزرگترین زلزله ۴۰ سال اخیر ایران، ثبت گردید. همزمان بسیاری از کشورهای منطقه از جمله، عمان، امارات، پاکستان و هند نیز لرزیدند.
شمار قربانیان زلزله در پاکستان به ۲۱ تن رسید
رسانه های ملی پاکستان اعلام کردند: آمار قربانیان زلزله سیستان و بلوچستان در پاکستان به ۲۱ تن رسید که حداقل سه تن از این قربانیان کودک بوده اند.
مقامات محلی پاکستان اعلام کردند که نیروهای نظامی این کشور عملیات نجات و امدادرسانی به مناطق زلزله زده را آغاز کرده اند.
به گفته این مقامات، نیروهای امدادرسان در حال فرستاندن چادر، غذا و لوازم ضروری به مناطق زلزله زده هستند.
به گزارش سایت اینترنتی اینترنشنال نیوز، بیش از ۱۰۰ تن تاکنون در منطقه دور افتاده «پنجگور» در بلوچستان پاکستان زخمی شده ان
تداوم زمین لرزه ها در کرمان/ وقوع زمین لرزه ۳ ریشتری در فاریاب
زمین لرزه سه ریشتری دقایقی پیش برای دومین بار فاریاب را تکان داد. این زمین لرزه در طول جغرافیایی ۵۷.۱۵ درجه و عرض جغرافیایی ۲۸.۴۴ درجه رخ داد.
موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران عمق این زمین لرزه را در هشت کیلومتری زمین اعلام کرد.
همچنین زمین لرزه ای به بزرگی ۳.۴ ریشتر ساعاتی پیش فاریاب و زمین لرزه دیگری به بزرگی ۳.۶ ریشتر صبح امروز محمدآباد ریگان را تکان داد.
بنا به اعلام مسئولین محلی این زمین لرزه ها هیچ گونه خسارت جانی و مالی نداشته اند.
آب و برق سراوان وصل است
مدیرکل مدیریت بحران و پدافند غیر عامل وزارت نیرو با تاکید بر اینکه مشکل خاصی در استان سیستان و بلوچستان در حوزه آب، برق و فاضلاب وجود ندارد، اعلام کرد: آب و برق شهر سراوان وصل است.
ارسال ۲ هزار تخته چادر از خراسان جنوبی به سراوان
مدیر کل هلال احمر خراسان جنوبی گفت: به دنبال وقوع زلزله ۷.۵ ریشتری سراوان ۲ هزار تخته چادر به منطقه زلزلهزده سرایان ارسال شد.
وی ادامه داد: امدادرسانی به آسیبدیدگان زلزله مهیب سراوان با جدیت و تلاش مضاعف ادامه پیدا خواهد کرد و تمامی امدادگران هلال احمر خراسان جنوبی به عنوان استان معین آمادگی خود را برای حضور در مناطق زلزلهزده اعلام کردهاند.
مدیر کل هلال احمر خراسان جنوبی افزود: مرسوله بعدی امدادی شامل اقلام مورد نیاز آسیبدیدگان آماده ارسال است.
زلزله ۷.۵ ریشتری بعد از ظهر امروز در منطقه سراوان در ۵۰ سال گذشته بیسابقه بوده است و منطقه وسیعی از حوزه خلیج فارس، پاکستان و هند را نیز در بر گرفته است.
شمار مجروحان زلزله سراوان ۲۷ تن شد
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تایید آمار مجروح شدن ۲۷ نفر در این زلزله سراوان، اعلام کرد که از میان مجروحان تنها پنج الی شش نفر برای درمان به بیمارستان منتقل شدند که برای آنها نیز اقدامات درمانی لازم صورت گرفت.
کد مطلب: 12658
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbw0b8.rhb5spiuur.html