یک پژوهشگر حوزه رسانه:
سواد رسانهای رونمایی از لایههای زیرین پیام است
3 مهر 1393 ساعت 9:25
یک پژوهشگر حوزه رسانه با اشاره به ضرورت آموزش سواد رسانهای در کشور، گفت: سواد رسانهای رونمایی از لایههای زیرین پیام است.
به گزارش خط نیوز ، بهاره نصیری در نشست تخصصی ضرورتهای آموزش سواد رسانهای، اظهار داشت: ترجیح میدهم نام سواد رسانهای را دغدغه ملی بگذارم چرا که در عصری که ما زندگی میکنیم مجهز شدن به یکی از انواع سواد از جمله سواد رسانهای حائز اهمیت است.
وی ادامه داد: در مورد آسیبشناسی آموزش سواد رسانهای در کشور باید به سه مقوله مخاطب، محتوا و سیاستگذاری توجه کرد. سواد رسانهای در واقع رونمایی از لایههای زیرین پیام و نوعی واکنش به پیام رسانهای از سوی مخاطب است. در بحث مخاطب نیز میتوان گفت سواد رسانهای اقشار مختلف متفاوت است اما مهم این است که مخاطبان کودکان و نوجوان ما مظلومترین مخاطب در برابر پیامهای رسانهای هستند که این موضوع ضرورت آموزش سواد رسانهای را بیش از پیش میکند و اینکه هر نوع آموزش باید از مقاطع پایین تحصیلی اتفاق بیفتد.
در خصوص محتوا نیز باید گفت: خلاء بزرگی در طرحهای پژوهشی داریم باید در تولید محتوا به سمت اقدامات سیستمی برویم و در این زمینه از جامعهشناسان و اهالی هنر و فن استفاده کنیم. شاهبیت اصلی سواد رسانهای تفکر انتقادی است که باید در آموزشها اولویت داده شوند.
نصیری افزود: در خصوص سیاستگذاری نیز باید گفت آنچه باعث درد دردمندان سواد رسانهای است عدم شناخت مدیران ما از این حوزه است و اینکه عدم حمایت از پژوهشگران باعث میشود اقدامات به صورت جزیرهای انجام شود در صورتیکه اگر اقدامات به صورت کلی انجام شده و قوانین حمایتی نیز در کنار آن باشد به آموزش سواد رسانهای میرسیم.
در ادامه این نشست، علی اصغر محکی، نیز اظهار داشت: اکنون نخبگان در موضعگیریهای خود درباره سواد رسانه ای بلاتکلیف هستند و این مسئله به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
مدیرکل سازمان مطالعات فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران، افزود: از آنجا که بسیاری از تحلیلها در نظامهای دانشگاهی و تصمیم ساز کشور ما سطحی است، مباحث کلیدی محافل دانشگاهی کمتر مجال بروز پیدا میکند.
وی گفت: ما نمیتوانیم درباره سواد رسانه ای به بحث بنشینیم اما در دانشگاه ها در ارتباط با رویکردهای کلان انتقادنگر نباشیم. بیش از یک دهه مبحث سواد رسانهای وارد موضوعات آکادمیک شده و کتابهای بسیاری نیز تالیف شده است اما اینکه تا چه اندازه این مباحث توانسته بر فضای عملی و تغییر نگرش ها موثر باشد، قابل بررسی است.
محکی تصریح کرد: موضوعاتی چون سهم و نقش سازمان های ذیربط در ارتقا سواد رسانه ای، تسلط کارگزاران رسانهای بر این مقوله و شاخصههای سنجش سواد رسانه ای باید مورد بررسی قرار گیرد تا جایگاه ما در سواد رسانهای مشخص شود.
کد مطلب: 29515
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbssb5.rhb98piuur.html