ظریف: توافق نکنند سطح غنيسازي را از ۲۰درصد بالاتر خواهيم برد
14 بهمن 1392 ساعت 11:43
وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه تلویزیونی فونیکس در برلین به پرسشهای خبرنگار این شبکه درباره موضوع هستهای ایران، تأثیر تحریمها بر جمهوری اسلامی و نقش ایران در منطقه پاسخ گفت.
ظریف: توافق نکنند سطح غنيسازي را از ۲۰درصد بالاتر خواهيم برد
به گزارش خط نیوز ، ظریف در شامگاه یکشنبه در هتل آدلون برلین با خبرنگار شبکه تلویزیونی "فونیکس" به گفتوگو پرداخت و به پرسشهای وی پاسخ داد.
*** موضوع هستهای ایران
وزیر امور خارجه ایران در این مصاحبه تلویزیونی تصریح کرد که در مناقشه هستهای فرصتی نادر به دست آمده و از آن باید برای اعتمادسازی متقابل سود جست.
وی افزود که کشورهای غربی سالیان دراز، حتی از پیش از انقلاب، دریغ کردند از اینکه به ایران سوخت هستهای مورد نیازش را برسانند. و امروز زمینه اعتماد متقابل فرارسیده است.
ظریف در پاسخ به این پرسش که ایران بیش از اندازه مورد نیاز دست به غنیسازی اورانیوم زده است، گفت، ممکن است گفته شود که ایران در گذشته صادقانه عمل نکرده و فعالیتهستهایاش شفاف نبوده؛ و از سوی دیگر غنیسازی در این سطح برای ایران اقتصادی نبوده است، ولی اینها همه مربوط به گذشته است. از نظر وی، اگر بخواهیم گذشته را بسنجیم، باید رویکردهای هر دو طرف را در نظر داشته باشیم.
وی تأکید کرد که ایران با قدمت تاریخی هزاران سالهاش دشوار میتواند بپذیرد که دستورالعملهایی از خارج به آن دیکته شوند.
خبرنگار فونیکس پرسید، ایران چه نیازی به ۲۰۰کیلوگرم اورانیوم ۲۰درصد غنیشده دارد؟
وزیر امور خارجه ایران در پاسخ گفت که این واکنشی بوده است به تحریمهای گسترده علیه ایران تا مبنای و موقعیت بهتری برای مذاکره برای رفع تحریمها داشته باشد. وی افزود که ایران پیش از برقراری تحریمها فقط ۲۰۰ فقره سانتریفوژ داشته و شمار آنها امروز پس از تحریمهای متعدد به ۹هزار رسیده است.
وی تأکید کرد که ایران برای نیازهای علمی و پزشکی به غنیسازی نیاز دارد و حالا زمینههای اعتمادسازی متقابل فراهم آمده که بتوان راهحلی برای آن یافت.
وزیر امور خارجه ایران افزود که مذاکرات برای رسیدن به یک توافق درازمدت در ۱۸ فوریه در وین ادامه خواهد یافت و توافق کنونی امری موقتی است.
وی در پاسخ به ایران پرسش که آیا ایران شمار سانتریفوژها را به سطح ۴هزار دستگاه تقلیل خواهد داد، گفت که او در واقع طرف مذاکره نیست. ظریف گفت که باید امکانات و نظرات مختلف را همهجانبه مورد بررسی قرار داد.
وی تصریح کرد، در صورتی که طرفین به توافق نرسند، ایران سطح غنیسازی را به سطح بالای ۲۰درصد خواهد رساند، ولی باید تلاش کرد که چنین نشود.
*** "تحریم به فساد دامن میزند"
محمد جواد ظریف درباره تأثیر تحریمها گفت که ایران کشور توانمندی است که توانسته تا حدودی از تأثیر تحریمها بر جامعه ایران بکاهد و آنها را دور بزند.
وی در عین حال تصریح کرد که تحریم به طور کلی به فساد مالی در سطح جامعه دامن میزند و به همین دلیل مسؤولان ایران میکوشند مسئله تحریم را ریشهای حل کنند.
*** "حقوق فلسطینیها ۶۰ سال است نقض شده"
وزیر امور خارجه ایران تأکید کرد که منافع ایران در این است که با جامعه بینالمللی همکاری سازنده بر پایه اعتماد داشته باشد و اکنون فرصت این همکاری در بسیاری زمینهها، از جمله مسائل منطقه وجود دارد.
وی در رابطه با اسرائیل گفت که این کشور حقوق فلسطینیها را مدت ۶۰ سال تمام نادیده گرفته و آشکارا نقض کرده؛ و اینکه اسرائیل قطعنامههای سازمان ملل در این رابطه را نادیده گرفته است.
ظریف در پاسخ به این پرسش که ایران و اسرائیل میگویند از سوی یکدیگر مورد تهدید قرار گرفتهاند و محمود احمدینژاد چنین تهدیدی کرده بود، گفت که ایران احساس تهدید نمیکند و احمدینژاد هم هیچوقت چنین تهدیدی نکرده است. ولی این اسرائیل است که میخواهد فضا را به ابهام آلوده کند.
*** "ایران در سوریه سرباز ندارد"
ظریف در رابطه با سوریه گفت که طرفین مناقشه باید نظرات تاکنونی خود را کنار بگذارند و بدون پیششرط وارد مذاکره شوند. وی گفت برخلاف آنچه دیگران ادعا میکنند ایران در سوریه سرباز ندارد.
وزیر امور خارجه ایران گفت که به وضعیت خونین در سوریه باید پایان داد، زیرا در آنجا حتی سنیها علیه سنیها در جنگ هستند و باید برای این فاجعه راهحل داشت و تعادل نیروها را در آنجا برقرار کرد تا از کشتهها وآوارههای بیشتر جلوگیری کرد.
وی افزود که ایران به کنفرانس سوریه دعوت نشد ولی جمهوری اسلامی آماده است تحت شرایطی در جهت برقراری صلح در این کشور تلاش کند.
*** "باید به دنبال رهیافتهای جدید برای حل مسائل جهانی بود"
وزیر امور خارجه ایران در پایان، در برابر پرسش خبرنگار، به همکاریهای پرسابقه و ایران و آلمان اشاره کرد و گفت که این دو کشور شرکای قدیمی هستند.
وی در رابطه با حل مسائل جهانی و نقش آلمان در این میان گفت که برای حل مسائل جهانی در عصر جهانیشدن، از جمله مسئله امنیت جهانی، نیاز به رهیافتهای جدید است و رهیافتهای قدیمی دیگر کارساز نیستند. از این رو آلمان میتواند در این میان نقش پراهمیتی ایفا کند.
محمد جواد ظریف در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ روز یکشنبه ملاقاتی جداگانه با جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا نیز داشت.
وزیر امور خارجه ایران گفت "فاجعهآمیز" خواهد بود اگر ایران و کشورهای غربی نتوانند بر سر مناقشه هستهای به توافق برسند.
منبع: باشگاه خبرنگاران
کد مطلب: 24790
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbgzb5.rhba9piuur.html