روایت تحلیل‌گر آمریکایی مرکز بلفراز سه «افسانه» درباره تحریم‎های ایران:

عمده تحریم‌های بانکی ایران باقی خواهد ماند/ تشدید تحریم‎ها عوارض جبران ناپذیر برای اقتصاد امریکا خواهد داشت/ حذف ایران از سوئیفت به ما ضربه

10 خرداد 1394 ساعت 17:26


وی در بیان افسانه اول به این اعتقاد مخالفان توافق اشاره می‌کند که تشدید تحریم‌ها سبب گرفتن امتیاز بیشتر از طرف ایرانی می‌شود. این تحلیل‌گر معتقد است افزایش تحریم‌ها منجر به عدم همراهی متحدان آمریکا خواهد شد و در نتیجه رژیم تحریم‌ها بدون فایده خواهد بود.

خط نیوز : آرون آرنولد تحلیل‌گر مرکز بلفر، در یادداشتی به بیان سه نکته مهم در موضوع تحریم‌ها می‌پردازد. وی این سه نکته را به عنوان سه افسانه مطرح می‌کند که مخالفان توافق هسته‌ای با ایران در آمریکا به آن عقیده دارند.

وی در بیان افسانه اول به این اعتقاد مخالفان توافق اشاره می‌کند که تشدید تحریم‌ها سبب گرفتن امتیاز بیشتر از طرف ایرانی می‌شود. این تحلیل‌گر معتقد است افزایش تحریم‌ها منجر به عدم همراهی متحدان آمریکا خواهد شد و در نتیجه رژیم تحریم‌ها بدون فایده خواهد بود.

وی در بیان افسانه دوم به رد ادعای مخالفان توافق که اعتقاد دارند بازگشت‌پذیری تحریم‌ها فایده‌ای نخواهد داشت، می‌پردازد. آرون آرنولد معتقد است که ایران بعد از برداشته شدن تحریم‌ها مشکل جدی در پیوستن به نظام مالی و بانکی جهانی دارد چرا که عمده بانک‌های ایران به استناد قانون وطن‌پرستی آمریکا (USA PATRIOT Act) تحریم شده‌اند. این قانون برای مقابله با تامین مالی تروریسم وضع شده است.

وی می‌نویسد:
Since the only sanctions affected by the framework agreement would be those related to Iran’s nuclear program, many of these PATRIOT Act designations would stay in place. The US designation of Iran’s financial sector explicitly notes the Iranian banks’ role in supporting “terrorism and its pursuit of nuclear and ballistic missile capabilities.”
تنها تحریم‌هایی از چارچوب توافق اثر می‌پذیرد که مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران است. بسیاری از تعیین مصادیق قانون وطن‌پرستی آمریکا باقی می‌ماند. تحریم‌های بخش مالی ایران توسط آمریکا به دلیل پشتیبانی تروریسم و پیگیری هسته‌ای و توانمندی‌های موشک بالستیک است.

وی در ادامه به ترس موجود در بانک‌های خارجی برای همکاری با ایران اشاره می‌کند و دلیل آن را جریمه‌های بسیار سنگین آمریکا بیان می‌کند. مواردی همچون بانک پاریباس فرانسه که ۹ میلیارد دلار جریمه شد. این جریمه‌های سنگین اجازه ریسک کردن در همکاری با ایران را از بانک‌های خارجی می‌گیرد.

این تحلیل‌گر در انتها به مشکلات ایران در مواجه با نهاد نیروی اقدام مالی (Financial Action Task Force (FATF)) اشاره می‌کند. این نهاد که نهادی جهانی برای مقابله با پولشویی و تامین مالی تروریسم است، هنوز کشورهای عضو خود را به اتخاذ تدابیر خاص در مورد ایران فرامی‌خواند. چرا که ایران خطر جدی از نظر پولشویی و تامین مالی تروریسم برای سیستم مالی جهانی است. وی تاکید می‌کند که توصیه‌های این نهاد صرفا درباره نگرانی‌های مالی مرتبط با تروریسم است و ربطی به فعالیت‌های هسته‌ای ایران ندارد.

آرون آرنولد در بیان سومین افسانه درباره تحریم به قدرت رهبری آمریکا در اعمال تحریم‌ها اشاره می‌کند. وی معتقد است که اقدامات آمریکا در استفاده از نظام مالی بین‌المللی برای تحریم ایران سبب تحریک قدرت‌های دیگر برای استفاده از ابزارهای جایگزین شده است. وی به نمونه سوئیفت اشاره می‌کند که بعد از قطع ارایه خدمات به ایران، کشورهای چین و روسیه به فکر استفاده از ابزارهای جایگزین افتادند. چین به دنبال راه‌اندازی سیستم بومی خود تا ۲۰۱۵ است که قصد جهانی کردن آن را نیز دارد. روسیه نیز سیستم بومی جایگزین سوئیفت را راه‌اندازی کرده است. این تحلیل‌گر نگران از دست دادن جایگاه آمریکا در نظام مالی بین‌المللی است.
رجا نیوز


کد مطلب: 36003

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbfgbf.rhb0gpiuur.html

خط نيوز
  http://khatnews.com