تا انتخاب یازدهم ؛

حاشیه ای بر نامه ی آیت الله حائری به محضر امام خامنه ای: حضرت آیت الله؛ احیانا اشتباه نمی فرمایید؟

31 ارديبهشت 1392 ساعت 16:05

نامه ی آیت الله حائری شیرازی به محضر رهبر معظم انقلاب شوک بزرگی در بین علاقه مندان و مریدان امام جمعه سابق شیراز ایجاد کرده است.


پوریا ترکمن: حضرت آیت الله حائری شیرازی - ادام الله ظله - که از ستون های ارزشمند فقه و عرفان کشور محسوب می شوند در نامه ای به محضر رهبر معظم انقلاب مطالبی را مطرح فرموده اند که به دلیل نقش اساسی ایشان در بصیرت بخشی به جامعه در مواقف متعدد باید مورد مداقه قرار گیرد و  برای تحلیل صحیح آن بهتر است ابتدا متن کامل خبر را کاربران عزیز مشاهده بفرمایند:
حماسه سیاسی در انتخابات و مشارکت حداکثری که همواره موردنظر رهبری بوده است، وقتی تحقق می‌یابد که افراد رده اول دو طرف در رقابت حاضر باشند.»
آیت‌الله حائری شیرازی نماینده استان فارس در مجلس خبرگان، طی نامه‌ای به رهبر معظم انقلاب تاکید کرد: «حماسه سیاسی در انتخابات و مشارکت حداکثری که همواره موردنظر رهبری بوده است، وقتی تحقق می‌یابد که افراد رده اول دو طرف در رقابت حاضر باشند.»
 آیت‌الله حائری شیرازی در بخشی از این نامه آورده است: «حماسه سیاسی در انتخابات و مشارکت حداکثری که همواره موردنظر رهبری بوده است، وقتی تحقق می‌یابد که افراد رده اول دو طرف در رقابت حاضر باشند. مثلاً بازی استقلال و پیروزی، همه را در استادیوم حاضر می‌کند و جای خالی نمی‌ماند. حذف یکی از این دو تیم حضور را به حداقل می‌رساند.»
در ادامه این نامه خاطرنشان شده است: «همین‌طور حذف یک فرد برجسته از صحنه انتخابات در شرایط کنونی با هدف ایجاد حماسه سیاسی ناسازگار است، حتی اگر توجیهاتِ حذف، منطقی باشد.»
وی در پایان نامه خود، از مقام معظم رهبری خواسته است که به شورای نگهبان بفرماید «فعسی أن تکرهوا شیئاً و یجعل الله فیه خیراً کثیراً»؛ ای بسا که شما از امری خوشتان نمی‌آید و خداوند در همان کار خیر کثیر قرار دهد. در انتخابات، حذف یک طرف یا حذف فرد برجسته آن در شرایط کنونی با مصلحت ضرورت ایجاد حماسه سیاسی سازگار نیست.»

نامه ی آیت الله حائری شیرازی به محضر رهبر معظم انقلاب شوک بزرگی در بین علاقه مندان و مریدان امام جمعه سابق شیراز ایجاد کرده است.
اهمیت نامه ی ایشان از آن جایی است  که ولایت مداری آیت الله حائری شیرازی بر کسی پوشیده نیست و انتظار جامعه ی انقلابی حرکت بر مسیر ولایت می باشد و این نامه موجب شده است سوالاتی ذهن مردم را انباشته کند. فارغ از اینکه شخصیت مورد نظر ایشان چه کسی بوده است بهتر است حضرت آیت الله نسبت به روشنگری در خصوص سوالاتی همچون سوالات ذیل اقدام فرمایند:
1- فرض آیت الله حائری بر این است که یکی از افراد برجسته یکی از جریان های سیاسی توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت نشود. با توجه به اینکه برخی اخبار نشان از حذف دو شخصیت برجسته دو جریان سیاسی در کشور دارد چرا حضرت آیت الله حائری تنها به یک شخصیت اشاره فرموده اند؟
2- درخواست حضرت آیت الله حائری دایر بر این مطلب است که توجیهات منطقی برای عدم احراز صلاحیت توسط شورای نگهبان در مورد یکی از نامزدها وجود دارد ولی مصلحت این است که آن توجیهات منطقی مورد توجه قرار نگیرد. سوالاتی که در اینجا مطرح می شود این است که ابتدا از کجا مشخص است که به جای دلایل منطقی، توجیهات منطقی وجود داشته باشد؟ ثانیا این سوال مطرح می شود که چرا آیت الله حائری از رهبری درخواست دارند تا از قانون عدول کرده و به دلیل مصلحت امری دیگر جز قانون را بر شورای نگهبان اعمال کنند؟ آیا بحران بزرگی در کشور ایجاد می شود که رهبری از قدرت خود و حکم حکومتی خود باید استفاده فرمایند؟
3- علت تامه ی درخواست آیت الله حائری از امام خامنه ای برای دستور به شورای محترم نگهبان، بروز حماسه سیاسی و حضور حداکثری مردم در پای صندوق هاست، سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که با توجه به دلایل عمیق شورای نگهبان برای احراز یا عدم احراز صلاحیت نامزدهای ریاست جمهوری که نسبت به انتخابات مجلس بسیار دقیقتر است می توان برای دست یافتن به حماسه ی سیاسی مد نظر رهبری انقلاب از تمامی دلایل گذشت؟ آیا در صورت وجود مشهودات معتبر که معمولا به دلیل حفظ آبروی افراد به صورت عمومی مطرح نمی شود در خصوص عدم احراز صلاحیت یک نامزد انتخاباتی، می توان تنها برای پرشورتر کردن انتخابات از آنها گذشت؟ آیا با این اقدام نمی توان از بسیاری از افراد دیگر برای تحقق حماسه ی سیاسی دعوت به حضور کرد و حضور پرشورتری را مطالبه کرد؟ مثلا آیا نمی توان از فلان خواننده محبوب یا بهمان شخصیت فرهنگی مشهور برای حضور بیشتر استفاده کرد؟ حتما پاسخ ایشان منفی است و حضرتشان قائل به اقلی از صلاحیت برای نامزدها هستند ، حال سوال اینجاست که از کجا مشخص است این اقل در نامزدهای احراز نشده و نامزد مد نظر ایشان وجود داشته باشد؟
4- آیا می توان برای پرشورتر شدن انتخابات دست به اقدامات دیگری هم زد؟ مثلا اقداماتی که مخالفت با شرع و عقل و عرف و اخلاق داشته باشد؟ آیا هدف کردن حماسه ی سیاسی با هر وسیله ای مطابق شرع وعقل و عرف است؟
5- حضرت آیت الله تایید صلاحیت یک فرد فاقد صلاحیت  را موجب خیر دانسته اند و با استدلال قرآنی مبنی بر اینکه امری را انسان مکروه بداند ولی خیر او در آن باشد اظهار می فرمایند. سوال از ایشان این است که شان نزول آیه ی مبارکه ی مورد اشاره تطابقی با شرایط فعلی دارد؟ آیا می توان با اینگونه تعمیم دادن یک اصل قرآنی بسیاری از بی قانونی ها و فرار از قانون ها و مصلحت سنجی های تصنعی را توجیه کرد؟
6- سوال مهمی که در پایان باید از حضرت آیت الله حائری پرسید این است که به فرض و با وجود پاسخ های مناسب برای سوالات فوق، لزوم انتشار گسترده ی نامه ی حضرتشان به مقام معظم رهبری چه بوده است؟ آیا به صورت محرمانه نامه ای در این سطح حساسیت و اهمیت را تحویل دادن کار سختی بوده است؟ آیا فشارهای سیاسی با انتشار چنین نامه هایی بر شورای نگهبان افزایش نخواهد یافت؟ آیا افرادی که درصددند تا به تخطئه ی عملکرد شورای نگهبان بپردازند بهانه ی جدیدی به دستشان نخواهد افتاد؟ به طور کلی یک سوال بی پاسخ باقی می ماند که چرا این نامه با این درجه از اهمیت و در این مقطع خطیر باید در رسانه ها دست به دست شود؟ 
7- و پایان سخن آنکه شاید مطالبی بر ایشان مکشوف است که به ذهن این حقیر نمی رسد و از توان فهم آنها عاجز است.


کد مطلب: 13864

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcbawb8.rhbf0piuur.html

خط نيوز
  http://khatnews.com