نامه مدیران معترض آلمینیوم المهدی به سران قوا؛

آیا انتشار گزارش حسابرسی ویژه تخلفات مالی شرکتهای آلومینیوم المهدی و هرمزال، امنیت ملی را مخدوش می کند؟!

4 آبان 1393 ساعت 15:21


مقام معظم رهبری می فرمایند: «تسامح در مبارزه با فساد به نوعی همدستی با فاسدان و مفسدان است. اعتماد عمومي به دستگاه های دولتی در گرو آن است که این دستگاه ها در برخورد با مجرم و متخلف قاطعیت و عدم تزلزل خودرا نشان دهند»

تحقق خط مشی و اهداف اقتصاد مقاومتی مورد عنایت مقام معظم رهبری مستلزم کوتاه نیامدن در مقابل قانون شکنی های عوامفریبانه با استفاده ناروا از بحث تحریم و قانون گریزی و خشکاندن سفره ویژه خواران می باشد . و مسلما بدون فراهم نمودن زمینه رقابت های سالم اقتصادی ،شکوفایی اقتصادی و تحقق حماسه اقتصادی میسر نخواهد بود . اگر شما دست این دانه درشتهای اقتصادی و یقه سفید ها را نبرید آنها رحم نکرده و نفس این ملت را خواهند برید.

اینجانبان، حسب وظیفه شرعی، قانونی و انسانی اقدام به ثبت گزارشات و شکایتهای خویش ازتخلفات ، مفاسد وسوء مدیریتهای گسترده مدیریت صنعت آلومینیوم هرمزگان ، در سامانه های سامد ریاست محترم جمهوری ، سازمان بازرسی کل کشور و دیوان محاسبات و کمیسیون اصل ۹۰ و سازمان بازرسی استان هرمزگان کردیم. علیرغم گذشت بیش ازیک سال از ثبت شکایتها ودادخواستهای متعدد و ارسال صدها برگ اسناد و مدارک معتبر و قانونی در خصوص مفاسد کلان مالی و سوءعملکرد مدیریت دو مجموعه المهدی و هرمزآل، متاسفانه هیچ رسیدگی و پیگیری و اقدام موثر و قابل قبولی انجام نشده و هم اکنون، هر دو مجموعه ادغام غیرقانونی شده المهدی وهرمزآل ، بعنوان بزرگترین قطب صنعت آلومینیوم کشور، دراوج هرج ومرج ویاس وناامیدی به پایین ترین راندمان آمپری و بدترین وضعیت تولید رسیده است و عملکرد مدیریت فعلی باعث خسارت و ضرروزیان گسترده و غیرقابل جبران گردیده است که هر ماه و هر روز و هر لحظه هم گسترده تر میشود.

بالاخره حد و اندازه نفوذ ، اختیارات و آزادی عمل و قدرت مدیرعامل یک شرکت تا کجاست و چند سال باید در یک سمت وشرکت بماند؟ بالاخره اندازه، حجم و سقف سوءمدیریت تا کجا و چه اندازه قابل قبول و قابل گذشت و چشم پوشی است؟ بالاخره حد واندازه تخلفات وفسادهای مالی و حیف ومیل ها و سوءمدیریتهای یک مدیر، چقدر باید زیاد شود تا سروصدای آن سرتاسر کشور را بگیرد؟ و مسئولین و متولیان در وزارتخانه متبوع و سازمان ایمیدرو ازخواب بیدار ومتوجه اشتباهات غیرقابل جبران خود شوند!
آیا واقعا انتشارگزارش حسابرسی ویژه تخلفات مالی شرکتهای آلومینیوم المهدی و هرمزال، امنیت ملی را مخدوش می کند؟!

پیرو مراجعات حضوری به سازمان بازرسی استان هرمزگان و پیگیری های مستمر اینجانبان، رسیدگی به بخشی از تخلفات، در دستور کار سازمان بازرسی استان هرمزگان قرارگرفت، ولی به اعتقاد اینجانبان با عنایت به تخصصی بودن مطالب مطرح شده درشکایات، (همانطور که در شکایت های ارسالی درخواست اعزام گروه بازرسی ویژه داده بودیم) لازم بود:

اولاً: رسیدگی به این پرونده توسط کادری متخصص، مرکب از افرادی با تسلط خوب به زبان انگلیسی و آشنایی با بازرگانی خارجی و مالی و حسابداری صورت گیرد تا ابعاد تخصصی موضوع بهتر و کامل تر دیده شود که البته با احترام کامل به بازرسان محترم سازمان بازرسی استان هرمزگان و قدردانی ازصداقت و زحمات مستمر آنها، می دانیم و مستحضر هستید که چنین تخصص ترکیبی، در اکثر استانها وجود ندارد و هرچقدر از مرکز دورتر شویم، اصولاً کیفیت پایین تر می آید.

ثانیاً: لازم و منطقی بود قبل از هرگونه رسیدگی،کلیه پرونده ها، اسناد و مکاتبات کتبی و الکترونیکی انجام شده در رابطه با معاملات، نسخه برداری و برگ شماری و صورتجلسه گردد و از دادن فرصت و شاید کمک به متهم جهت خلق اسنادی که در جریان رسیدگی متوجه کسری آنها می شود، جلوگیری گردد که در صورت تحقق دو مطلب فوق الذکر، ضمن جلوگیری از اطاله فرایند رسیدگی، مستندسازی پرونده جهت اقدام قضایی و اداری بعدی هم از سرعت و کیفیت بیشتری برخوردار می شد که متاسفانه این اقدام، صورت نپذیرفته است.

با عنایت به آشکار بودن تخلفات صورت گرفته و اسناد و مدارک داخلی و بین المللی تائید کننده تخلفات گزارش شده ، انتظار بر این بود در همان مراحل اولیه ظرف هفته اول رسیدگی، اقدامات بازدارنده توسط سازمان بازرسی و نظارتی و اطلاعاتی استان هرمزگان از جمله هماهنگی با وزارت مربوطه جهت تعلیق متهمان صورت گیرد، معهذا به دلایلی نامعلوم، جریان رسیدگی طول کشید. نهایتاً در جریان مراجعات و پیگیری ها به ما گفتند، به شما گزارش نمی دهیم. مسئولان سازمان بازرسی اظهار داشتند که دو نوع اقدام در مورد این پرونده انجام می دهند:

۱- گزارش تخلفات اداری صورت گرفته که به سازمان یا وزارت مربوطه ارسال می شود.
۲- ارسال گزارش تخلفات کیفری به دادسرا، پس از تائید گزارش رسیدگی توسط دایره تنقیح سازمان بازرسی که در استان فارس می باشد.

درخصوص اقدام اول، متأسفانه حسب اطلاعات واصله، نامه ای محرمانه در شش بند در تاریخ ۲۵خرداد۹۳ با امضای سرپرست وقت سازمان بازرسی استان هرمزگان به شرکت ارسال می گردد که در این نامه فقط خیلی مختصر ۵ الی۶ مورد تخلفات درکمیسیون معاملات، مانند نحوه تعیین و بررسی صلاحیت پیمانکاران داخلی و خارجی و تعدد قراردادهای ترک تشریفات و نحوه ادغام دو مجموعه المهدی و هرمزآل که کاملاً دولتی است و حضور کم مدیرعامل در کارخانه درمدت چندسال گذشته، ایراداتی گرفته اند. سپس خیلی محترمانه در قالب توصیه و پیشنهاد، توضیحاتی داده شده است.

درواقع در این نامه، سعی شده است به نوعی تخلفات را ناشی از اهمال و عدم دقت و عدم کنترل عده ای کارمند که به عنوان اعضای کمیسیون معاملات و کمیسیون ترک تشریفات، منصوب می شوند، دانسته! و ازمدیریت خواسته شده ضمن حضور بیشتر در محل کار، شخصاً به امورات رسیدگی و نظارت و کنترل بیشتری اعمال نماید! مدیرعامل المهدی و هرمزآل هم با استناد به همین نامه، اقدام به اطلاع رسانی در وزارتخانه متبوع و زیرمجموعه آن وزارتخانه و در سطح مدیران و کارگران شرکت کرده که آمدند و بازرسی کردند و چیزی نبود و ما را تبرئه کردند و در جشنی که برای این موضوع در یکی از مجتمع های تفریحی و گردشگری برگزار کرده بود در جمع مدیران و روسا اعلام کرده بود که پیروز شده است.

درخصوص اقدام دوم هم حسب پیگیری ها و مراجعات حضوری اینجانبان، گزارش مربوطه توسط دایره تنقیح استان فارس تائید و به بازپرسی شعبه سوم دادسرای بندرعباس ارسال گردیده که ضمن مراجعه و پیگیری از طریق دادستانی بندرعباس و پیگیری از قاضی و بازپرس محترم شعبه مذکور، به ما گفتند پرونده در اختیار نیروهای اداره اطلاعات استان هرمزگان است.

نظر به ارسال اسناد و مدارک برای تعدادی از نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و اعضای محترم کمیسیون اقتصادی مجلس و پیگیری تعدادی از نمایندگان محترم، مخصوصاً جناب آقای دکتر توکلی، آقای دکترکرباسیان رئیس محترم سازمان ایمیدرو طی نامه ای به آقای دکتر توکلی جواب می دهند:
۱- کلیه مدیران و معاونین برکنار شده به سرکارشان بازگشته اند، به جز یک نفر. (آقای مهندس فرشید کاردان)
۲- کلیه حقوق و مزایای معوقه آقایان پرداخت شده است.
۳- به تخلفات گزارش شده رسیدگی خواهندکرد. ۴- درصورت اثبات تخلفات، تغییرات مدیریتی را اعمال خواهند کرد.

درخصوص دو مورد اول ، کلمه ای به زبان نمی آوریم که انشاالله تلقی دعوای شخصی و دعوای پست و میز و ... نشود، چون که می دانیم از بعضی جاها یک چنین تحلیل هایی سطحی از ابتدای شروع پیگیری های ما، به مقامات تحویل داده اند و متاسفانه این تحلیلها نه تنها، مشتری هایی هم دارد، بلکه از منظر تحلیل رفتار سازمانی، پایگاه تئوریک هم دارد.

و اما در خصوص مورد سوم و چهارم یک قرارداد حسابرسی محدود و اجمالی به مبلغ بیست میلیون تومان با موسسه حسابرسی کاربرد ارقام منعقد گردیدکه تقریباً از حدود ۲۵مردادماه سال جاری به کارخانه آمدند و مشغول رسیدگی شدند. طبیعتاً در صورت عدم ارائه اطلاعات و اسناد و مدارک بین المللی و داخلی که موید حجم گسترده تخلفات مالی است که قبلاً توسط اینجانبان تهیه و استخراج شده بود، بودجه قرارداد منعقده حتی برای مرحله شناخت کار حسابرسی هم کافی نبود، چه برسد به حسابرسی ویژه و جامع! لذا بالغ بر۲۰فایل اطلاعاتی که هرکدام حداقل ۱۰صفحه و گاهی تا ۵۰ صفحه به زبان انگلیسی از منابع مختلف سایت های مرجع فلزات و مواد معدنی و تولید کنندگان مواد اولیه آلومینیوم که همگی بیانگر عمق فاجعه و تفاوت قیمت بسیار فاحش خرید مواد اولیه و همچنین تفاوت فاحش فروش شمش با قیمتهای واقعی هستند، تقدیم حسابرسان محترم کردیم.

عملیات حسابرسی حدودا ۱۲شهریور خاتمه یافت و تا این تاریخ از نتیجه گزارش حسابرسی خبری نیست. بالغ بر یک ماه انتشار گزارش حسابرسی به طول انجامیده و در طول این مدت با دادن اطلاعات غلط و گمراه کننده سعی در تعدیل گزارش حسابرس داشتند. جالب است ازهنگام خاتمه عملیات حسابرسی تا صدور گزارش نهایی علیرغم برگزاری چندین جلسه با هیئت مدیره شرکت و حسابرسی داخلی سازمان ایمیدرو، حتی یک جلسه با طرف مقابل یعنی افشاکنندگان و پیگیرکنندگان تخلفات، یعنی اینجانبان برگزارنشده است!چرا؟

ما در مذاکراتی که با حسابرسان اعزامی داشتیم خواستار آن شدیم که حداقل نتیجه این گزارش ابهامات زیر را برطرف و تا اندازه ای روشن و شفاف کند:

۱- آیا مبلغ معاملات انجام شده به طریق ترک تشریفات کمتر از ۲۰۰۰میلیارد تومان بوده است؟ در پاسخ لازم است با ارائه فهرستی شامل تعداد و حجم قراردادهای خرید مواد اولیه و فروش شمش تهاتر شده و همچنین شمش صادراتی به صورت ترک تشریفات فاقد مجوز قانونی در سالهای ۱۳۹۱و۱۳۹۲ با ذکر مقدار و مبلغ و افشای کامل، به تفکیک نوع مواد ، شرکت طرف قرارداد ، قیمت خرید و درصد مبلغ آن نسبت به کل مبلغ خرید مواد اولیه ،آگاهی لازم به اطلاع صاحبان سهام یا نمایندگان محترم مجلس برسد .

۲- آیا تفاوت قیمت خرید و فروش در این معاملات کمتر از ۳۰۰میلیارد تومان بوده است ؟ برای پاسخ لازم است با ارائه نمودار قیمت فلز و پودر آلومینا در بورس فلزات لندن ، مطابق گزارش منابع مختلف ارائه شده و همچنین نمودارپریمیوم منطقه ای آلومینیوم (مازاد قیمت بازار نسبت به شاخص قیمت لندن) و مقایسه آن با معاملات انجام شده شرکت و برآورد موسسه حسابرسی مذکور از دامنه مابه التفاوت معاملات انجام شده با قیمتهای بین المللی ، به اطلاع مجمع عمومی شرکت یا نمایندگان محترم مجلس برسد . آیا در مورد پودر آلومینا ، جایی در دنیا سراغ دارید که به تنهایی حدود ۶۰درصد قیمت فروش آلومینیوم باشد(هرکیلو آلومینیوم حدودا ۲کیلو پودر آلومینا مصرف میشود ) که در این شرکت شده است ؟!

آیا مجموع قیمت مواد اولیه در دنیا و در منطقه بیش از ۴۸تا ۵۴درصد قیمت تمام شده تولید است ؟آیا قیمت پودر آلومینا بیش از ۳۲۰ دلار(۱۸% قیمت فلز آلومینیوم) وقیمت آلومینیوم فلوراید بیش از ۱۳۰۰دلار و قیمت قیر بیش از ۵۵۰ دلار و قیمت کک نفتی بیش از ۳۸۰ دلار و قیمت آند بیش از ۶۵۰ دلار در دنیا سراغ دارید ؟ این مواد به چه قیمتی در این شرکت و هرمزال خریداری شده است؟ لطفا گزارش و برآورد کارشناسان موسسه حسابرسی مذکور از مجموع انحراف در نرخ خرید را اعلام فرمایید که چند میلیارد تومان بوده است ؟ باتوجه به افت قیمت آلومینیوم به ۱۶۵۰ دلار و به تبع آن افت قیمت پودر آلومینا تا ۲۸۰دلار بعد از قرارداد ۱۸۰۰۰۰تنی، عملکرد مدیریت را چگونه ارزیابی می کنید ؟

۳- اقدامات اولیه شرکت برای تامین مواد اولیه از طریق فرایند های قانونی مزایده و مناقصه که به نتیجه نرسیده و شرکت مجبور به ترک تشریفات شده است شامل چه اقداماتی بوده و آیا اقدامات انجام شده به موقع و برنامه ریزی شده بوده یا فاقد برنامه و صرفا نمایشی برای رسیدن به دقیقه نود و داشتن اضطرار و بهانه ای برای ترک تشریفات به علت نگرانی از تعطیلی کارخانه بوده؟ به نظر شما باتوجه به قراردادهای جاری شرکت با آلومینیوم جاجرم و گلینکور و NBJ و با توجه به موجودی انبار و کالاهای در راه ودر جریان حمل در تاریخ معامله، ۱۸۰۰۰۰تنی ، الزامی به ترک تشریفات آن هم در این حجم وجود داشته است ؟ متاسفانه با بی اعتنایی تمام مجددا ، قرارداد ۱۸۰۰۰۰ تنی بعدی را در تاریخ۱۰مهر۱۳۹۲ به شماره قرارداد ۵۱۳۰۲/۹۲/۱۰ با همان شرکت کذایی بدون هیچگونه پریمیومی! بازهم به صورت ترک تشریفات بسته شده است. آیا شرکت اقدامات قانونی لازم برای اخذ مجوز ترک تشریفات را انجام داده است ؟

۴- قراردادهای خرید مواد داخلی مانند شمش چدن و بیلت و قطعات یدکی دستگاهها و جرثقیلها و خدمات داخلی کارخانه و خدمات تولید و قراردادهای طرح و توسعه به صورت ترک تشریفات غیر قانونی و فاقد مجوز، ظرف مدت دو سال ونیم گذشته ، از تاریخ دیماه ۱۳۹۰ تا شهریور ۹۳ چند میلیارد تومان بوده است؟ آیا در این موارد هم موضوع تحریم در کار بوده است ؟!

۵- مجموع فروش های شمش در بورس کالا به صورت نسیه چندماهه و نقدی بنام المهدی و هرمزال در مدت دو سال و نیم گذشته که وجوه مربوطه به صورت نقدی دریافت نشده و از ۲۰ روز تا ۴۵روز بعد دریافت شده ، چند میلیارد تومان بوده است؟ آیا این شرایط و نحوه فروش نقدی و دریافت اعتباری به نحو قانونی و لازم در هنگام معامله در تابلو بورس ، به اطلاع عموم فعالان اقتصادی و مشتریان ، رسیده است ؟ چند میلیارد تومان از وجوه فروش قبل از دریافت وجه به دروغ به بورس کالا اعلام وصول شده است ؟ ذکر اسامی شرکتهای دریافت کننده شرایط اعتباری ویژه برخلاف مقررات و درصورت امکان اسامی دارندگان امضاء و یا هیئت مدیره و یا صاحبان این شرکتها ، اطلاعات قابل استفاده ای به مجمع عمومی شرکت یا نمایندگان مجلس خواهد داد.

۶- اصولا ترک تشریفات یک قاعده و روش بر مبنای استثناست یا یک قاعده و روش عمومی ؟ به عبارتی آیا ما در شرایط اجبار و بحرانی و به اندازه نیاز کوتاه مدت ، باید ترک تشریفات بکنیم و یا درشرایطی که یک تولید کننده ، کالا یا خدمات انحصاری و دارای خصوصیت داخلی یا دولتی منحصربفردی است و مزیتی برای ما ایجاد می کند ؟و یا نه خیر، ترک تشریفات قاعده ای است کلی برای مدیریت که هر کاری خواست بکند و بعد کارهای کاغذی (paper work )قضیه را از قبیل دستور به واحد متقاضی جهت صدور درخواست خرید و دستور به واحد بازرگانی جهت تهیه دلایل توجیهی ترک تشریفات و بعد تنظیم صورتجلسه دستگردان ترک تشریفات ، بدون تشکیل جلسه و بعد هم بردن مصوبه ترک تشریفات به صورتجلسه دستگردان هیئت مدیره و مستند سازی کاغذی برای فریب حسابرس و بازرس؟ آیا در صورت تشخیص شرایط بحرانی شرکتی که ماهانه حداکثر یک کشتی مصرف پودر آلومینا دارد (مجموع المهدی و هرمزال )باید مثلا به اندازه ۳ماه مصرف ، ترک تشریفات بکند ؟یا برای نیاز یکسال و گاهی تا دوسال ؟ (مثل قرارداد خرید آلومینیوم فلوراید و کریولیت ) و بدون توجه به روند قیمتها در بازار جهانی و وضعیت صنعت و کشور ؟آیا به نظر آن موسسه جریان کلی ترک تشریفات خرید در این حجم در این شرکت که بالغ بر ۶۰ درصد مجموع آن از یک شرکت خاص خریداری گردیده ، حاوی شائبه فساد مالی گسترده نمی باشد ؟

۷-موسسه کاربرد ارقام میبایست در خصوص مدیریت مشترک این دو مجموعه با عنایت به تفاوت ساختار حقوقی و اینکه المهدی یک شرکت دارای سهامدار خصوصی و هرمزآل یک شرکت صد درصد دولتی بوده وهمچنین نحوه انتقال منافع و خسارات در معاملات فیمابین صورت گرفته و یا در خصوص نحوه تسهیم هزینه های مشترک فیمابین دو شرکت ، بصورت شفاف و قاطع اظهار نظر و اعلام موضع نماید، آیا ادغام غیرقانونی دو مجموعه و تداخل پیچیده حسابهای فی مابین دو مجموعه ، مشکل قانونی ندارد ؟

۸- ضرر و زیان ناشی از کاهش راندمان آمپری دو مجموعه المهدی و هرمزآل چند میلیارد تومان بوده است ؟ ضرروزیان ناشی از افزایش بی رویه مصرف مواد اولیه در مدت دو سال و نیم گذشته ،ضررو زیان ناشی از سوءمدیریت مصرف مواد اولیه نسبت به استاندارد صنعت و نرم جهانی ، ضررو زیان ناشی از ضایعات غیر متعارف ناشی از خرید های انبوه حساب نشده و حمل بدون برنامه ریزی مواد ، بر اساس نیاز کارخانه در مدت دو سال و نیم گذشته ، چند ده میلیارد تومان بوده است ؟ هزینه فرصت از دست رفته ، ناشی از کاهش تولید شمش و آند چند ده میلیارد تومان بوده است ؟لطفا خلاصه محاسبات را به تفکیک مصرف و ضایعات و به تفکیک مواد اعلام فرمایند .

۹- در شرایطی که با توجه به ظرفیت های موجود آند سازی و پخت آند المهدی و هرمزال می بایست علاوه بر تامین نیاز این دو کارخانه ، صادرات آند هم داشته باشیم ،آیا شایسته است درسالهای حمایت از تولید ملی وکاروسرمایه ایرانی و سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی با تعطیلی غیررسمی کارخانجات آندسازی ، عملا واردات بی رویه آندهای چینی با انعقاد قراردادهای بصورت ترک تشریفات غیرقانونی ، به حدی رسیده که بیش از۸۰ الی ۱۰۰هزار عدد آند چینی تاکنون واردات داشته ایم و این یعنی گوشه ای از عمق فاجعه ! و هم اکنون بعد از آتش سوزیهای مکرر ، کارخانه آندسازی در آستانه تعطیلی همیشگی است که نهایت فضاحت و خیانت به استقلال و خودباوری مردم است !

۱۰- آیا ممکن است سودساختگی ۵۰میلیارد تومانی آلومینیوم المهدی درپایان سال مالی ۱۳۹۱و سود ۱۳ میلیارد تومانی پایان سال مالی ۹۲ را از منظر عملکرد مالی و تبیین نقش مدیریت در تحقق این سود تحلیل بفرمایند که :

الف – مبلغ حدود ۱۳۳ میلیارد تومان خالص تاثیر تحولات ارزی و تغییر نرخ تسعیر ارز از ۱۲۲۶۰ریال به بیش از ۲۷۰۰۰ریال در خالص سود عملیاتی و افزایش نرخ فروش داخلی ناشی از تحول ارزی ، چگونه به آرایش این ویترین نمایشی کمک کرده است ؟لازم است روشن و افشا شود . در صورت عدم تغییر نرخ ارز که از سال ۹۱ شروع شده ، ضرر و زیان عملیاتی شرکت چند ده میلیارد تومان می گردید ؟

ب - بخشودگی جرایم تجاوز از الگوی مصرف و تجاوز ازقدرت برق مصرفی توسط هیئت دولت از مهر ۱۳۸۷ لغایت پایان سال ۹۰ به مبلغ ۷۴میلیارد تومان چه ارتباطی با عملکرد سال ۹۱ مدیریت شرکت داشته که فقط با کسر همین یک رقم ،ضرر و زیان شرکت ، ۲۴میلیارد تومان می شود ، ولی با منظور نمودن همین رقم در تحت سایر درآمدها ، به آرایش این ویترین و نمایش سود ویترینی کمک شده است ؟ مضافا بر اینکه در سال ۹۱ هم دیگر این جرایم اعمال نشد که تاثیر آن ۱۹.۲میلیارد تومان بوده است و باز هیچ ارتباطی به عملکرد مدیریت ندارد!

ج) تسویه حساب بالغ بر ۱۸۶میلیارد تومان بدهی بانکی شرکت المهدی در قالب رد دیون ، توسط دولت که در صورت عدم انجام این امر بالغ بر ۳۶میلیارد تومان هزینه مالی در برداشت ، چه کمکی به این ویترین آرایی کرده است ؟

د) درگزارش عملکرد پایان سال ۱۳۹۲ ،درآمد حاصل از فروش ضایعات به مبلغ ۲۴میلیارد تومان که مربوط به ضایعات انباشته شده چندین ساله گذشته در کارخانه بوده و در سنوات قبل قیمت گذاری نگردیده و سود حاصل از فروش مواد اولیه و جابجایی سود بین المهدی و هرمزال به مبلغ ۱۰میلیارد تومان در سال ۹۲ چگونه به کمک این ویترین آرایی آمده است؟

ه) اوج افتضاح ، مخفی نمودن بالغ بر ۲۴ میلیارد تومان هزینه های ورزش حرفه ای ، تحت عنوان مطالبات شرکت از باشگاه فرهنگی و ورزشی المهدی ، در این سود ویترینی و ساختگی میباشد ؟ کدام مطالبات و کدام بدهی ؟ از محل کدام تضمین و وثیقه قرار است این مطالبات وصول شود که ذخیره ای هم در حسابها بابت آن در نظر گرفته نشده است ؟؟؟؟ چند سال دیگر و توسط چه کسی یا ارگان یا سازمانی قرار است این مطالبات وصول گردد ؟ این گزارش عملکرد مالی سالانه شرکت است یا شعبده بازی و سیاه بازی و توهین به شعور مردم؟! که در گزارش پایان سال مالی ۱۳۹۱ هم مبلغ ۵/۱۲میلیارد تومان هزینه های باشگاه فرهنگی و ورزشی تحت عنوان مطالبات شرکت از باشگاه مذکور از لیست هزینه های شرکت کسرکردند ، تا درآمد سالانه شرکت را بیشتر جلوه دهند .

و)- آیا کسی در این مملکت نیست که بگوید ، چگونه میشود شرکتی نسبت به سال قبل مقدار تولیدش کاهش پیدا کند ، مواد اولیه را گرانتر از سال قبل خریداری کند ، حقوق و دستمزد افزایش داشته باشد ، تعدادپرسنل افزایش داشته باشد ، ولی زیان ۱۰۰میلیارد تومانی سال ۹۰ ، تبدیل به ۵۰ میلیارد تومان سود خالص ، در سال ۹۱ شود ؟

ز) آیا بازرس یا حسابرسی در این مملکت نیست که فقط به تفاوت دو رقم اول صورت سود وزیان سال ۹۲ آلومینیوم المهدی نگاه کند(فروش و قیمت تمام شده کالای فروش رفته ) و بپرسد ، با وجود تقریبا ثبات مقدار تولید و فروش از سویی و افزایش نرخ آلومینیوم از سوی دیگر، چرا سود ناویژه شرکت ، نسبت به سال قبل بیش از ۱۱۰ میلیارد تومان کاهش داشته است ؟!!!! آیا این مبلغ تحت عنوان خرید مواد به قیمت سرسام آور که در تاریخ دنیا بی سابقه است ودر هیچ ناکجا آبادی وجود ندارد ، از شرکت خارج نشده است ؟!!! در سال ۹۰ و ۹۱ و ۹۲ نسبت قیمت مواد اولیه به قیمت تمام شده را مقایسه فرمائید قول می دهیم همه چیز دستگیرتان خواهد شد و احتیاج به حسابرس و ...... هم ، ندارد

ح) تاکی باید در گزارشات حسابرسی شاهد این جمله خنده دار باشیم که می گوید " رسیدگیهای این موسسه محدود به اسناد و مدارکی است که توسط شرکت دراختیار این موسسه قرارگرفته است و ..........." کدام متخلفی می آید ، اسناد و مدارک مغایر با اطلاعات مندرج در صورتهای مالی نمایشی و گزارش عملکرد هیئت مدیره را در اختیار حسابرس و بازرس قراردهد ؟ نقش حسابرس در بررسی اطلاعات پیرامونی صنعت ، اعم از بررسی نرخهای متد اول و تاریخی مواد اولیه خریداری شده و نرخ فروش محصول و نسبتهای بین عوامل قیمت تمام شده و تحلیل و اطلاعات به دست آمده از سایر منابع اطلاعاتی و آگاهی رسانی لازم به صاحبان سهام کجاست ؟ آیا همه دغدغه حسابرسان محدود به انطباق صورتهای مالی با استانداردهای پذیرفته شده حسابداری است ؟

با توجه به مراتب فوق این چه سیاه بازاری است که راه انداخته اند و سود تماما ویترینی و آرایشی سال ۹۱ و ۹۲ را که به کمک ابر و باد و مه و خورشید و فلک به دست آمده ، به قدرت هنر و مدیریت این شرکت نسبت می دهند ؟؟ ؟ صورتهای مالی سال ۹۱ و ۹۲ تا چه حد تحت تاثیر این انقلاب ارزی قرارگرفته است که همه جا می گویند ، آ مدن این مدیرعامل باعث شده که شرکت المهدی را که چندین سال زیانده بوده به سود دهی برساند ؟! با عرض معذرت ، چرا اینقدر ملت را احمق فرض می کنند و به شعور این ملت توهین میشود ؟

۱۰- دلیل ناتوانی در استفاده از ظرفیت کامل آند سازی المهدی و واردادت آند خارجی با توجه به سرمایه گذاری ۱۵۰ میلیون یورویی انجام شده چیست ؟
علیرغم اینکه بیش ازچندین سال از بهره برداری کارخانه آندسازی و پخت آند المهدی و هرمزآل میگذرد و با توجه به طراحی و ظرفیت تولید این کارخانجات ، می بایست علاوه بر تامین آند مصرفی خط المهدی و هرمزآل ، صادرات آند هم داشته باشیم ،پس علت تعطیلی غیررسمی بیش از نصف ظرفیت کارخانجات آندسازی و واردات بی رویه آندهای چینی با انعقاد قراردادهای بصورت ترک تشریفات غیرقانونی به حدی رسیده که بیش از ۸۰ هزار آند چینی ، تاکنون واردات داشته ایم و هم اکنون بعد از آتش سوزیهای مکرر ، کارخانه آندسازی در سراشیبی توقف و تعطیلی پیش میرود، آنهم در سال حمایت از تولید و کار و سرمایه ایرانی و سال حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی و سال ...چیست ؟؟؟پیشنهاد میکنیم حسابرس و بازرس قانونی شرکت و موسسه کاربرد ارقام ایثار و از خودگذشتگی کنند و آمار تولید آند سالهای ۱۳۹۰ لغایت ۱۳۹۲ و همچنین شش ماهه اول سال ۱۳۹۳ را برای اعضای مجمع و نمایندگان مجلس و مردم طی یک جدول مقایسه ای تهیه و ارائه دهند

در زمان مدیرعامل سابق المهدی ،کارخانه آندسازی ، علاوه بر تولید آند مورد نیاز خط المهدی ، آند مصرفی خط هرمزآل هم تولید میکرد که درصدد برنامه ریزی برای بازاریابی و صادرات مازاد تولید به سایرکشورها بودند . متاسفانه در همان زمان هم مدیریت فعلی با نفوذ و تبلیغات گسترده در سازمان ایمیدرو ، علیه بی کیفیت جلوه دادن آندهای تولید داخلی المهدی ، عملا زمینه را برای واردات آندهای چینی آماده و توجیه پذیر میکرد که نمونه بارز آن قراردادواردات آند با شرکت DEG است که با سه الحاقیه و با افزایش ۵۰% تا یک سال اقدام به وارد کردن آندچینی کرد!!! ، متاسفانه با انتصاب ایشان بعنوان مدیریت دومحموعه المهدی و هرمزآل در مدت دو سال و نیم گذشته ،حدودا۸۰هزازعدد آند که بایددر کارخانه آندسازی تولید میشد از طریق قراردادهای ترک تشریفات آنهم با قیمت ۳۰ الی ۴۰ درصد بالای قیمت بازار خریداری کرده اند .به عبارتی ،اگر تفاوت قیمت تمام شده نقدی هرعدد آند تولید داخل را نسبت به آند وارداتی حداقل۳۰۰دلارمنظور کنیم آیا معادل ۳۰میلیون دلار سوءمدیریت و تخلف قانونی صورت نگرفته است؟؟

چرا علل توقفات متعدد و طولانی این واحد حیاتی از جمله علل و عوامل آتش سوزی کارخانه آند سازی مورد غفلت و فراموشی قرارگرفته؟؟؟ میلیاردها تومان اموال شرکت در آتش سوزی از بین رفت ایشان در یک مصاحبه مطبوعاتی اعلام فرمودند آتش سوزی ناشی از نقص فنی در واحد HTM بوده و این اتفاق را خیلی عادی و معمول جلوه داده و خسارت وارده را جزئی تلقی نموده اند

آیا نقص فنی باعث خسارت شده یا نقص فنی مدیریت؟؟؟ پمپی که منجر به آتش سوزی شده بود ،در چندهفته قبل از آتش سوزی ، چندبار دچارآتش سوزی گردیده بود؟؟ شکل گیری آخرین آتش سوزی و گسترش دامنه آتش آیا بصورت انفجاری بوده یا بصورت یک آتش سوزی بسیار جزئی که براثرسوءمدیریت و عدم اندیشیدن تمهیدات لازم و مناسب جهت مهار آتش سوزی قیر و مواد نفتی بوده است؟؟ بعداز آتش سوزی اگر آتش نشانی پالایشگاه و اسکله شهید رجایی به داد شرکت نمیرسیدند که مسئولین آن دست بسته اسیر و نظار ه گر گسترش لحظه به به لحظه آتش بودند معلوم نبود چه برسر کارخانه می آمد!!!

۱۱- بالاخره در نظام ارزیابی و ارزشیابی عملکرد مدیریت و بازرسی تخلفات مدیریت ،کجا و چه موقع باید گفته شود مدیریت این شرکت حافظ منافع شرکت بوده و رعایت صرفه و صلاح اقتصادی شرکت انجام و یا مدیریت در ایفای وظیفه مباشرتی خود به نحو مطلوب ، اقدام نموده؟؟؟ و کی و چه موقع باید بگوئیم نهایت سو ءمدیریت و حیف و میل و تضییع منافع سهامداران انجام شده و مدیریت شرکت مباشر خوبی جهت حفظ منافع سهامدار ان و سایر ذینفعان نبوده است؟؟؟

آیا به نظر موسسه حسابرسی که بازرس و حسابرس قانونی چند ساله شرکت بوده ، مدیریت شرکت در ایفای وظیفه مباشرتی خود به نحو مطلوب عمل کرده است یا نه ؟؟؟ آیا رعایت صرفه و صلاح شرکت در معاملات وجود داشته است یا نه ؟؟؟آیا در محدوده اختیاراتش اقدام کرده یا نه ؟؟؟ اگر بازرس شرکت نمی خواهد و یا نمی تواند در این موارد اظهار نظر کند پس اطمینان بخشی معقول حسابرسی صرفا در مورد اقلام ترازنامه است و به اقلام صورت عملکرد و سود و زیان و هزینه و در آمد کاری ندارد ؟!!

مجددا تاکید می کنیم اگر افشای این موارد و پاسخ این سوالات ، مربوط به امنیت عمومی کشور است ما از حق خود و خانواده خویش و ملت می گذریم وگرنه این حق مردم است که پاسخ بخواهند و وظیفه وزیر و معاون و نهادهای نظارتی ، اطلاعاتی و بازرسی و قضایی است که پاسخ بدهند و این تکلیفی است دوطرفه که در شریعت ما به عهده ملت و مسئولین گذاشته شده است " کلکم راع و کلکم مسئول عن رعیه "
پیوست یک ) - منایع مورد استفاده در خصوص قیمتهای واقعی مواد خریداری شده و شمش فروش رفته

- www.az-china.comDecember ۲۰۱۲, Volume ۵, Edition ۶ THE “BLACK CHINA” REPORT DECEMBER ۲۰۱۲

- www.smm:shanghi metal market China Aluminum;Raw Material & Supplementary
Material Report ۲۰۱۲-۲۰۱۳

- http://www.metal .com ; China aluminum monthly ۲۷feb ۲۰۱۳ no۲۱ published by smm

- The Global Aluminium Industry۴۰ years from ۱۹۷۲Dr Carmine Nappi;February ۲۰۱۳
- http://www.baiinfo.com/en BAIINFO PETCOKE WEEKLY/ Market Prices &Trend
China’s Petcoke Mainstream Transaction Prices ;۲۲-۲۸feb ۲۰۱۳
www.platts.com
- www.twitter.com/PlattsMetals Volume ۲ / Issue ۱۳۶ / July ۱۶, ۲۰۱۳
- ۴ December ۲۰۱۳ / INDIA EQUITY RESEARCH / M ETALS – MONTHLY WRAP UP –aluminum alumina and bauxite-page ۱۵-۲۰
- www.harbor_aluminuom.com-alumina bauxite intelligence report -august - September ۲۰۱۳ / ۱- SPOT ALUMINA PRICES DATA AND FORECASTS BY REGION - ALUMINA TRADE OPERATIONS- GLOBAL ALUMINA SUPPLY, DEMAND AND BALANCE BY REGION; METALLURGICAL ALUMINA MARKET BALANCE BY REGION

- China Fluoride Materials Monthly Report Vol. ۲ Issue ۱ ۲۰۱۳ ; Guangzhou CCMInformation Science & Technology Co., Ltd.
- The India Report The Carbon and Aluminium markets in India ; ۲۰۱۲ December Volume ۴, Edition ۴
- RAIN INDUSTRIES LTD.(BSE:۵۰۰۳۳۹)
- www.aluminiumtoday.com PRIMARY ;A summary of existing and new-build
smelters in the Middle East
JULIEN LAUZON-GAUTHIER ;MULTIVARIATE LATENT VARIABLE MODELLING OF THE PRE-BAKED ANODE MANUFACTURING PROCESS
با تقدیم احترام

روئین تن نامجو، حیدر منفرد

رونوشت:
۱- مدیریت موسسه حسابرسی آگاه تدبیر جهت استحضار در رابطه با ایفای وظایف و تعهدات حسابرس و بازرس قانونی شرکت در سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲
۲- مدیریت موسسه حسابرسی کاربرد ارقام جهت استحضار و صدور گزارش بازرسی به مراجع قانونی و ذیربط حسب استانداردهای حسابرسی در رابطه با یافته های گزارش حسابرسی وِیژه شهریور ۹۳
۳- هیئت عالی نظارت جامعه حسابدار ان رسمی ایران جهت استحضار و اقدام نظارتی لازم
۴- کارگروه انتخاب حسابرس برای شرکتهای دولتی جهت استحضار و اقدام نظارتی لازم


کد مطلب: 30594

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcaymne.49nwo15kk4.html

خط نيوز
  http://khatnews.com