چند مطالبه علمی از دولت جدید

مهمترین دغدغه‌ روسای دانشگاهها

3 تير 1392 ساعت 15:34

ایجاد زمینه برای اجرایی شدن طرح متن باز، هموارسازی مسیر پیشرفت علمی، تمرکز برتحقق منویات مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، اختصاص بودجه سالانه فرهنگی به دانشگاه‌ها و رتبه بندی دانشگاه ها براساس مدرک تنها بخشی از مطالبات دانشگاهیان از دولت جدید در بخش آموزش عالی است.


جهش چشمگیر شاخص‌های آموزشی، علمی، پژوهشی و دانشجویی در عرصه آموزش عالی طی سال های گذشته موجب شده است که انتظارات از دولت جدید نسبت به دولت های قبل افزایش یابد.
به‌طوریکه روسای دانشگاه‌ها خواستار نگهداری پیشرفت‌های علمی صورت گرفته و تداوم آن شده و برای اینکه این پیشرفت‌ها تداوم داشته باشد نظرات خود را به شرح زیر عنوان کردند.

ایجاد زمینه برای اجرایی شدن طرح متن باز
دکتر رضا روستا آزاد ـ رئیس دانشگاه صنعتی شریف به خبرنگار مهر گفت: دولت نهم و دهم در زمینه گسترش کمی فعالیت های خوبی داشتند و تعداد قابل توجهی دانشگاه ایجاد کردند از این رو طبیعتا دولت یازدهم باید در جهت افزایش کیفیت و استاندار سازی فعالیت کند.

وی افزود: در اواخر دولت دهم آموزش متن باز برنامه ریزی شد دولت جدید زمینه اجرایی شدن کامل این طرح را فراهم کرد تا دانشگاه‌های بزرگ که از نظر آموزشی در وضعیت کیفی خوبی قرار دارند، متن آموزشی خود را روی اینترنت قرار دهند تا همه جای کشور متون آموزشی خود را با این کیفیت تطبیق داده و بتوانند از آن استفاده کنند.

اما دکتر محمد مهدی طهرانچی - رئیس دانشگاه شهید بهشتی، نظر دیگری دارد و کارکرد آموزش عالی را صرفا فعالیت علمی و پژوهشی نمی داند.

عدم موفقیت دولت در ماموریت محور کردن نظام آموزش عالی
طهرانچی معتقد است آن چیزی که دولت قبل زیاد درآن موفق نبود ماموریت محور کردن نظام آموزش عالی و پاسخ‌گویی به حل مشکلات جامعه نسبت به مسایلی مانند اشتغال بود.

وی ادامه داد: ما فقط یک توسعه کمی در حوزه پیام نور داشتیم که اشتغال پنهان ایجاد می کرد درحالی که آموزش عالی می تواند در عرصه اقتصاد دانش بنیان و حل مساله اقتصاد به خوبی فعالیت کند.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی یادآورشد : آیین نامه های شرکت‌های دانش بنیان هم متوقف مانده و به عرصه ظهور نرسید.

هموارسازی مسیر پیشرفت علمی
دکتر انسیه خزعلی ـ رییس دانشگاه الزهرا(س) برخلاف ریاست دانشگاه شهید بهشتی معتقد است در دولت نهم و دهم پیشرفت‌های علمی خوبی صورت گرفت است که دولت یازدهم باید در جهت تکمیل این پیشرفت های علمی فعالیت کند و مسیر را برای پیشرفت های بیشتر و رسیدن به چشم اندازی که ترسیم شده است هموار کند.

تمرکز بر تحقق منویات مقام معظم رهبری در دانشگاهها
سید صدرالدین شریعتی ـ رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در همین زمینه در گفتگویی که با مهر داشت گفت: درست است که پیشرفت های خوبی در دولت های گذشته صورت گرفته ولی باید بخش هایی تقویت شوند.

وی ادامه داد: دولت جدید باید در بخش تحصیلات تکمیلی با جدیت فعالیت کند، حوزه علوم انسانی را تقویت کند و فرمایشاتی که مقام معظم رهبری در بازنگری علوم انسانی و جنگ نرم مطرح کردند را تحقق بخشد.

اختصاص بودجه سالانه فرهنگی به دانشگاهها
دکتر حسن صدقی ـ رئیس دانشگاه ارومیه هم از دولت جدید انتظار دارد که تمام تلاش خود را برای رسیدن به افقی که برای سال ۱۴۰۴ از نظر علمی ترسیم شده است به کار گیرد.

وی به ایجاد معاونت های فرهنگی و اختصاص بودجه فرهنگی به دانشگاهها اشاره کرد و گفت: ما معتقدیم اگر نظام اسلامی است و وزیر علوم وزیر تهذیب و علم است، باید برای تهذیب عضو هیات علمی دانشگاه و دانشجویان سرمایه گذاری کند و بودجه سالانه فرهنگی به دانشگاه‌ها اختصاص دهد.

رتبه بندی دانشگاه ها براساس مدرک
رئیس دانشگاه باهنر کرمان ـ دکتر نصرالله گرامی انتظاری که از دولت جدید در بخش آموزش عالی دارد این است که دانشگاه‌ها را از نظر مدرک رتبه بندی کند و توسعه آموزش عالی را براساس برنامه علمی انجام دهد.

گرامی ادامه داد: در دولت نهم و دهم بیشتر به توسعه کمی توجه شد در دولت یازدهم باید کیفی سازی صورت گیرد.

اختصاص بخشی از درآمد ارزی نفت به خرید تجهیزات آزمایشگاهی
دکتر محمد موذنی ـ رئیس دانشگاه شیراز بیشتر به تهیه زیرساخت های علمی تا کید دارد و خواستار تامین تجهیزات ازمایشگاهی دانشگاهها و توجه به دانشگاههای بزرگ است.

وی گفت: دولت نهم و دهم در توسعه آموزش عالی خوب کار کرد ولی بیشتر توجه آن به توسعه کمی بود دولت یازدهم باید به توسعه کیفی توجه کند و دانشگاه‌های پیشتاز در حوزه علم و فناوری را تقویت کند.

رئیس دانشگاه شیراز یادآورشد: دولت جدید دانشگاه‌هایی که از نظر تجهیزات آزمایشگاهی مشکل دارند را حمایت کند و بخشی درآمد ارزی نفت را به خرید تجهیزات آزمایشگاهی دانشگاه‌ها اختصاص دهد با این کار کلی از مشکلات دانشگاه ها حل می شود.

ماموریت گرا شدن دانشگاه‌ها برای تکمیل حلقه ۱۴۰۴
دکتر محمد حسین رامشت ـ رئیس دانشگاه اصفهان از دولت جدید انتظار دارد بتواند استاندار بین المللی آموزش را محقق کند و برای تکمیل حلقه ۱۴۰۴ ، به هر دانشگاه ماموریتی محول کند.

رامشت ادامه داد: برای رسیدن به هرچیزی مقدماتی لازم است و برای رسیدن به مقام اول علمی در سال ۱۴۰۴ مقدماتی در دولت های گذشته انجام شده است ولی ماموریت دانشگاه‌ها مشخص نیست که دولت جدید می تواند برای تکمیل این حلقه ماموریت هایی را به دانشگاه‌ها محول کند.

دولت یازدهم ادامه دهنده پیشرفت های علمی دولت نهم و دهم
دکتر محمد اسماعیل گلشن ـ رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان معتقد است در دولت نهم و دهم اقدامات علمی بسیار خوبی مانند جذب هیات علمی، اسلامی شدن دانشگاه، ارتباط با صنعت، حرکت به سمت دانشگاه تمدن ساز، توسعه تحصیلات تکمیلی و توسعه فضاهای آموزشی و تحقیقاتی صورت گرفته است که این کارها پیوسته است و نباید در مقطعی منقطع شود و باید ادامه یابد رمز پیشرفت علم و فناوری هم ادامه دار بودن فعالیت های علمی است.

حفاضت از پیشرفت های علمی صورت گرفته
و در پایان ، دکتر حسن مروتی ـ رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به مهر گفت: در دولت نهم و دهم آموزش عالی پیشرفت خوبی داشت ولی رسیدن به موفقیت یک قسمت کار است و نگهداری آن موفقیت یک قسمت دیگر که وظیفه خطیری است.

وی ادامه داد: باید دولت بعدی کاری کند که پیشرفت علمی موجود پا برجا مانده و کشور به سمت پیشرفت حرکت کند.


کد مطلب: 15546

آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdcaimn6.49nmy15kk4.html

خط نيوز
  http://khatnews.com