ناطقنوری در همایش نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری:
هر گروهی که به قدرت میرسند تا فراش مدرسه را تغییر میدهند
24 آذر 1393 ساعت 12:24
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از حرکت موجی مسئولان در دورههای مختلف قدرت انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری خط نیوز ، حجتالاسلام علیاکبر ناطقنوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سومین همایش ملی نقش پژوهش در فرآیند قانونگذاری، این همایش را یک تجدید خاطره از دوران نمایندگی مجلس دانست و گفت: یادآوری دوره حضور در مجلس و تأسیس مرکز پژوهشها برای من آرامشبخش است.
وی با بیان "برای ایجاد مرکز پژوهشها از آقای جواد لاریجانی کمک گرفتم" ادامه داد: فلاسفه در گذشته همواره عوامل ایجاد یک جامعه سعادتمند را برشمردهاند و مجریان لایق و قوانین متقن را موجب سعادت دانستند و البته باید گفت تنها قانون یا مجریان شایسته کافی نیستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام مجلس را مرکز دموکراسی در هر کشوری خواند و به ایجاد مجلس شورای ملی در زمان مشروطه و مبارزات شهید مدرس با استبداد اشاره کرد.
وی تأکید کرد: طبق قانون اساسی، مجلس کشور ما از مقتدرترین مجالس جهان است، حتی کنگره آمریکا در برخی اوقات قابلیت انحلال دارد و مصوباتش وتو میشود، اما ایران در قانون اساسی هیچ اصلی برای انحلال مجلس ندارد. در بازنگری قانون اساسی هم برخی پیشنهاد دادند در شرایطی مجلس منحل شود، اما یکی از کسانی که بهشدت با انحلال مجلس مخالفت کرد، مقام معظم رهبری بودند.
وی افزود: در کشور ما وقتی قانون مصوب شود پس از تأیید شورای نگهبان، هیچکس نمیتواند آن را وتو کند. این اقتدار در کمتر جایی هست و از سوی دیگر، رئیسجمهور باید در مجلس سوگند بخورد و وزرا را معرفی کند. نمایندگان اجازه اظهار نظر، استیضاح و رأی عدم کفایت را دارند که این نشان از حق نظارت مجلس است.
حجتالاسلام ناطقنوری با اشاره به رأی به عدم کفایت اولین رئیسجمهور در دورهای از مجلس، اظهار داشت: برگزاری ۳۵ انتخابات در ۳۵ سال گذشته از افتخارات نظام بوده و باید گفت که دموکراسی نیاز به ابزار حزب دارد، چرا که بدون حزب نمیشود دموکراسی پایدار داشت.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از وضعیت احزاب در کشور ابراز نارضایتی کرد و گفت: حضور احزاب و اعتماد مردم به رأس احزاب برای معرفی افراد کارشناس از ضروریات است تا هر سال در کشور یک انتخابات برگزار شود، اما در حال حاضر با این شرایط کشور اداره میشود و حزبی هم در کار نیست.
وی با بیان اینکه مردم و قشرهای مختلف برای انتخاب رهبر نیاز به خبره دارند، خاطرنشان کرد: این کار نیاز به خبره دارد، چرا که اگر اینچنین نباشد ما به قومیت و قبیلهگرایی دچار میشویم.
حجتالاسلام ناطقنوری با ابراز تأسف از اینکه مسائل کشور روی موج حرکت میکند، گفت: نباید کشور را موجی اداره کرد که با هر موج یک گروه سر کار بیاید، و ما هم ابزار نداریم و قاعده بازی را نمیدانیم. هر گروهی با این تفسیر که "آنها زدند، ما هم باید بزنیم" تا فراش مدرسه را تغییر میدهند و این در حالی است که پس از ۳۵ سال هنوز هم داریم مبتدی کار میکنیم و این قابل قبول نیست.
وی به توصیه امام راحل اشاره کرد و گفت: امام(ره) تأکید کردند مجلس از کارشناسان خارج مجلس بهره و منافع ملی را در نظر گیرد، لذا من در مجلس چهارم طبق فرمایش امام(ره) برای تشکیل مرکز پژوهشها اقدام کردم. آقای جواد لاریجانی هم برای تشکیل مرکز پژوهشهای مجلس زحمات زیادی کشید.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پایان گفت: در زمان ریاست آقای علی لاریجانی مرکز پژوهشها رشد داشته و امیدواریم این مرکز بهعنوان باقیات الصالحات و صدقه جاری استمرار یابد.
کد مطلب: 32277
آدرس مطلب: http://khatnews.com/vdca0une.49nu015kk4.html